ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Prerastá vám zeleň z dvora? Zabezpečte, aby nebránila vo výhľade

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta  /17 SEP 2021/

Pozor na rozbujnené predzáhradky rodinných domov. Oddelenie životného prostredia mesta vyzýva majiteľov nehnuteľností k orezom stromov a kríkov tak, aby neohrozovali  chodcov a cyklistov a tiež nebránili šoférom áut vo výhľade.

Prerastená zeleň sťažuje situáciu na cestách, preto je dôležité mať ju upravenú na podchodnú a podjazdovú výšku.  „V záujme zachovania bezpečnosti, prosíme Seredčanov, aby upravili dreviny vo svojich predzáhradkách, či zarastené pozemky susediace s chodníkmi a cestami. Rozbujnená zeleň v niektorých častiach mesta bráni vo výhľade do cesty, alebo sa stáva prekážkou,“ upozornila Katarína Navrátilová z Oddelenia životného prostredia mesta. Dodala, že majiteľov nehnuteľností, kde sa jednalo o výrazne nebezpečné úseky, už vyzývala aj písomne.

Zviazané na dĺžku maximálne 1,5 metra môžete konáre vyložiť pre váš rodinný dom a zamestnanci z Oddelenia údržby mesta ich v deň odvozu (viď tabuľka v odkaze) bezplatne odvezú.

Upozorňujeme občanov, aby rešpektovali toto usmernenie, nakoľko sa bežne stáva, že pred svoj rodinný dom vykladajú celé veľké konáre, či 4-metrové tuje. V takom prípade na miesto musí prísť pilčík a všetko narezať na vhodnú veľkosť, ktorú už následne vedia zamestnanci mesta naložiť na príslušné auto. Tento proces však komplikuje a predlžuje prácu, čím sa oddelenie zaoberá zberom od rodinných domov namiesto jedného dňa v týždni aj niekoľko dní.

 

 

Ilustračná foto 1: https://www.odkazprestarostu.sk/nitra/podnety/94956/chmelova-dolina-potrebny-orez-zelene

 

Ilustračná foto 2: https://www.racaweb.sk/raca-nechce-tragediu-podobnu-tej-z-karlovej-vsi-o-svoju-zelen-sa-stara/orezy3/

 

Ilustračná foto 3:  https://www.trebisov.sk/fotogaleria/19946

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img