ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Medzinárodné stretnutie LIRE, projektu Erasmus+

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Začiatkom septembra sa vyučujúce anglického jazyka ZŠ Jana Amosa Komenského (Mgr. Fogelová, Mgr. Práznovská, Mgr. Ostrížová, Mgr. Droppová) spolu s riaditeľkou školy (PaedDr. Krivosudská) zúčastnili stretnutia s členmi medzinárodného projektu Erasmus+. Medzinárodný projekt LIRE, ktorého je naša škola koordinátorom je zameraný na rozširujúce čítanie na hodinách anglického jazyka.

Na tomto projekte sme začali pracovať už predchádzajúci školský rok, no vzhľadom na pandemickú situáciu vo svete sa osobné stretnutie konalo minulý týždeň po prvýkrát. Vo štvrtok sme vo večerných hodinách v historickej časti Bratislavy privítali pani učiteľky a vysokoškolské profesorky zo Slovenska, Čiech a Poľska a taktiež zástupkyne vydavateľstva Raabe, ktoré sa na tomto projekte spolupodieľa. V tento istý večer sme hosťom ukázali naše hlavné mesto a utužili sme vzťahy, ktoré sme nadobudli v on-line priestore, pri dobrej večeri neďaleko Hviezdoslavovho námestia.

Piatok sa už niesol v pracovnom duchu. Absolvovali sme konferenciu, kde sme zhrnuli a zhodnotili doterajšie výsledky projektu a naplánovali sme kroky do ďalšej fázy. Oboznámili sme sa s on-line platformou, ktorú budú môcť v budúcnosti využiť najmä pedagógovia a študenti učiteľstva pri rozvíjaní profesijných kompetencií v oblasti práce s cudzojazyčnou literatúrou na hodinách.

A čo to vlastne znamená pre našich žiakov?

Vďaka tomuto projektu škola dostala krásne čítanky v anglickom jazyku pre všetky jazykové úrovne, a tie budú môcť žiaci vo vybraných triedach v rámci projektu využívať na hodinách anglického jazyka. Spolu sa ponoríme do sveta Anny zo Zeleného domu, spoznáme zákutia metropolitného New Yorku s knihou Enjoy New York, zistíme, kto sa vlámal do policajnej stanice v knihe Harry and an Electrical Problem a naši najmenší angličtinári zažijú dobrodružstvá s mimozemšťanom a bláznivým klaunom v knihe PB3 and Coco the Clown.

Dúfame, že deťom sa budú knihy páčiť a že zaujímavé príbehy nielen obohatia ich fantáziu, ale im aj ukážu, že v cudzom jazyku dokážu čítať knihy aj ony a ešte je to aj zábava!

Mgr. L.Ostrížová

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img