ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Toto nie je len boj vlády. Toto je náš spoločný boj.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Bezpečnostnú radu SR som dnes zvolal ako reakciu na mimoriadne znepokojujúci vývoj v orgánoch činných v trestnom konaní. Kriminálne živly, ktoré sa infiltrovali do bezpečnostných zložiek štátu, vyvíjajú aktivity namierené proti poriadku tohto štátu.
Vláda v takejto situácii musí a bude konať. Preto sme dnes na Bezpečnostnej rade schválili vznik Odbornej pracovnej skupiny pre obnovu dôvery v právny štát. Tá začne od pondelka zasadať nepretržite a pripraví pre vládu a parlament návrhy zmien, ktoré zlepšia fungovanie súdov, prokuratúry i polície.
Na tejto iniciatíve máme zhodu v celej koalícii. Chcem z tohto miesta vyzvať poctivých sudcov, prokurátorov a policajtov, aby bojovali, boli aktívni v obrane práva a nedali sa zastrašiť.
Toto nie je len boj vlády. Toto je náš spoločný boj.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. To len teraz ste sa zobudili? Teraz vytvárate nejakú komisiu, ktorá má zlepšiť fungovanie súdov, prokuratúry a polície? Až teraz sa vám otvorili oči, keď sa toto deje? Doteraz sme hibernovali? A o SIS ani slovo. Čo ak tam je pes zakopaný? Vy ste tak neschopní a nekompetentní, že je človeku do plaču.

  2. …a v tej akoze odbornej komisii budu aky ze ludia – ti nebudu skorumpovani?
    …nasledne sa vytvori este odbornejsia komisia na kontrolu odbornej komisie???
    …toto je cirkus v priamom prenose, skoda len, ze ucinkujuci je vlada SR

  3. Zatĺkať,zatĺkať zatĺkať.A pár novinárov s nimi.Ten problém chcú vyriešiť tak,že zmenia zákony tak,aby sa už na ten problém nemohlo dôjsť.Ale on tam bude stále.Vsetci,čo sa nenechajú vtiahnuť do ich špinavosti sú mafia.Pod vznesenými slovami očista Slovensko,zaspliechaju tak blatom a hnojom,že sa z toho už ťažko spamatame.

  4. Matelko nie je ziadny Cardinal de Richelieu. Rozohral hru, na ktoru nema on a ani jeho suita mentalnu vybavu. Kazdy ich dalsi krok len viac demaskuje ich intrigy a zamery.

  5. Vlada podcenila vymeny ludi na dolezitych postoch v policii, na prokuraturach a v justicii.

    Vcas nevymenila ludi na veducich postoch v klucovych uradoch.

    Jednoducho neurobili to, co urobil pred nimi kazdy a nie po mesiacoch, ale dnoch po prebrati moci v krajine.

    Nie, nejde o cistky, ako si to niekto vysvetli – len nemozete niest politicku a realnu zodpovednost za chod statu v momente, kedyklucovi ludia v klucovych poziciach nerobia v sulade s programom vasim, ale idu v slapajach tych, ktori republiku dostali do stavu, kedy je vyhodnocovana ako najskorumpovanejsia krajina s tych civilizovanych.

    Vtedy som pisal, ze ak nevymenia novi starych, bude to naopak. A to sa prave deje.

    Problem este je, ze niektori aj „novi“ pravdepodobne pochopili, ze tie stare metody mali opodstatnenie tam, kde nie su priorita obcania a verejny zaujem, ale vlastne vacky a zaujmy uzkych skupin ludi.

    O akych ludi ide, nech si odpovie kazdy sam.

    Nezaujima ma, ci a kolko ludi s tymto suhlasi – pisem svoj nazor a svoje tvrdenia mam podlozene faktami.

    A nezaujima ma, na koho kto nadava – ani ja sa nestotoznujem so sucasnym stavom, odmietam ho, no vidim, ze stale su tu ludia, ktori nechcu navrat do obdobia, kedy je stat, policia a ostatny aparat riadeny zo 6 poschodia hotela nejakeho zmrda, ktory sa mal spolu so svojimi kamosmi skryvat v krajinach, s ktorymi nema nasa republika podpisane dohody o vydavani zlocincov.

    Tvrdim, ze skutocne „padni komu padni“ a ked sa nezakonneho konania dopustil ktokolvek, nech zato nesie zodpovednost. Nech skonci v base.

    Ale tento zapas a stav, kedy za viac ako dekadu nemame policiu riadenu inymi ludmi ako obvinenymi zo zlocinov a kedy mame stale na roznych stupnoch riadenia spolocnostli (aj v PZ) ludi iba nedavno verejne vyhlasujucich, „Ak nas nezaplati stat, rada to urobi mafia“, nie je normalny.

    V tomto sme unikatom nie v Europe, ale na svete…

  6. Banda nevzdelancov vladne slovensku zvlášť keď somár šéfuje školstvu. Učitelia sú ticho. Donedávna pracovali za plat upratovačky tiež boli ticho. Keď školstvu vladne nevzdelanec treba sa ozvať.

  7. Posledný rok vidíme v našej krajine sympatickú snahu o očistu súdov, polície a úradov. Ľudia podozriví z korupcie, sú zbavovaní funkcií a vyšetrovaní. Do viacerých funkcií nastupujú ľudia, ktorí sú považovaní za “ slušných a dobrých“. Minister, ktorí pripomínal deduška Večerníčka, napáchal škody v poľnohospodárstve. Dobrý lekár, otec rodiny a skladateľ náboženských piesní nezvládol vedenie ministerstva zdravotníctva a ohrozil životy ľudí. Na riadenie krajiny nestačí byť dobrým človekom. Okrem dobrého srdca treba aj vedieť. A mnohí „tam hore“ ani nevedia čo vedia. Dobrý človek, ktorý sa nevie rozhodnúť napácha veľa zla, rovnako ako dobrý človek, ktorý sa rozhodnúť vie a jeho rozhodnutia sú zlé. Ľudia si niekedy kladú otázku, či je lepšie, keď krajinu riadia odborníci bez charakteru, alebo dobrí ľudia bez odbornosti. Odpoveď je jasná – zložité systémy majú riadiť charakterní ľudia, ktorí sú zároveň špičkoví odborníci. Aj dobrí ľudia páchajú zlo. Ako to vyriešiť? Pomáhajme dobrým ľudom, odbornosťou ktorá im chýba. Hovorme im pravdu, aby nepáchali zlo s dobrým úmyslom. Nech radšej odídu.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img