ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Od 20. septembra bude okres Galanta v oranžovej fáze

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR |MM|  Od 20. septembra budú podľa Covid automatu na Slovensku len štyri okresy zelené – v stupni monitoringu, 44 okresov bude oranžových – v stupni ostražitosti, 27 okresov bude červených – v prvom stupni ohrozenia a do bordovej fázy – druhého stupňa ohrozenia sa už dostali štyri okresy. Okres Bardejov bude pre rýchle zhoršenie situácie zaradený v druhom stupni ohrozenia už od 17. septembra.

zelená fáza – stupeň monitoringu: okresy Dunajská Streda, Medzilaborce, Pezinok a Poltár

oranžová fáza – stupeň ostražitosti: okresy Banská Bystrica, Bratislava I – V, Čadca, Detva, Dolný Kubín, Galanta, Hlohovec, Humenné, Ilava, Kežmarok, Komárno, Kysucké Nové Mesto, Liptovský Mikuláš, Lučenec, Malacky, Michalovce, Myjava, Námestovo, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Nové Zámky, Partizánske, Piešťany, Považská Bystrica, Prievidza, Púchov, Rimavská Sobota, Ružomberok, Šaľa, Senec, Sobrance, Stropkov, Topoľčany, Trebišov, Trnava, Turčianske Teplice, Tvrdošín, Vranov nad Topľou, Žiar nad Hronom a Zlaté Moravce

červená fáza – prvý stupeň ohrozenia: okresy Bánovce nad Bebravou, Banská Štiavnica, Brezno, Bytča, Gelnica, Košice I – IV, Košice-okolie, Levice, Levoča, Martin, Poprad, Prešov, Revúca, Sabinov, Senica, Snina, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Svidník, Trenčín, Veľký Krtíš, Žarnovica, Žilina a Zvolen

bordová fáza – druhý stupeň ohrozenia: okresy Bardejov, Krupina, Rožňava a Skalica

Hospitalizovaných pacientov je 203, pričom minulý týždeň to bolo 132. Na umelej pľúcnej ventilácii je 20 pacientov. Narastajú počty pozitívnych prípadov, aktuálne je to 548. Nárast prípadov sa odráža aj v náraste počtov výjazdov záchrannej služby, denne sa prijíma do nemocníc priemerne 20 pacientov, minulý týždeň to bolo 11 pacientov denne.
Zaočkovaná je viac ako polovica populácie, pre ktorú sú dostupné vakcíny. Pribúda asi 1500 zaočkovaných osôb denne. Vo vekovej kategórii nad 50 rokov je zaočkovaných viac ako 60 percent osôb.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. už par tyždnov je 500 infikovaních denne, čakalo sa na papežka až vypadne, včera to už bolo 700 , po 12hodinach dalsich 350 a pisalkovia už píšu o sto šesť

  2. Pár týždňov ti dobre akurát tak na hlavu kúri a nie že infikovaných denne , tieto ich motanice že koľko je infikovaných to je raj pre dilinov moralistickych čo sa pred rokom naučili dve 2 slová dezolati a antivaxeri čo ani nevedeli ešte pred kovidom že také slová existujú a teraz sú in a potrebujú to sade vypisovať A búchať sa do hruď akí sú oni poctiví
    Na smiech

  3. Anonym nado mnou, presne tak! Kúri mu na hlavu! 😉Aj tým čo píšu komentáre pod článkom! Na Slovensku platí covid automat už dávno, ale to asi nezaregistroval diskutujúci!

  4. Konspiratori spojte sa ..vas vodca daniel netrpezlivo caka na svoje predpovede a uz sa nevie dockat ako ho budete po pleciach buchat aku on ma pravdu 😀😀 ..sorry danko

  5. Dáta bez pátosu dnes poukázali že vláda by mala čo najskorej prehodnotiť sprísnenie semafóru … v tom prípade by sme tu mali omnoho viacej čierných okresov

  6. A je to tu…to čo nikto nepredpokladal sa stáva realitou…po lete prichádza ochladenie, deti sa vrátili do škôl a škôlok, dochádza k častejšim interakciam v interiéroch..vsetko to naplánovali židojaštery…neuveriteľné..

  7. Pre nás zaočkovaných pandémia skončila, teda okrem blokácie nemocníc nezaočkovanými, čo obmedzuje aj nás. A vy nezaočkovaní sa schovajte od strachu pod posteľ, dajte výpovede, ale aj tak to chytíte, neutečiete pred tým. Potom si budete užívať slobodu na kyslíku, teda keď sa vám ujde.

  8. Niektori ti tzv. zaockovani si ani neuvedomuju, ze sa len zucastnili experimentu a nikto im nic negarantuje. Az teraz sa uvidi ako fakcina funguje.

  9. Len take laický nápad,kedže prichádza obdobie,vhodné pre lepšie šírenie vírusov a vyrobcovia vakcín tvrdia,že časom sa znižuje účinnosť vakcín,tak prečo sa má tretia dávka aplikovať až po cca.8.mesiacoch,prečo sa nemôže dať už po 28.dňoch,ako sa davala druhá dávka..

  10. Pre len tak:
    Laicky sa by sa to dalo porovnat s aplikovanim naterov. Das zakladnu farbu, a ked zaschne potom das vrchnu farbu. Nema zmysel davat na dalsi den dalsiu vrstvu vrchnej, ale az ked povrch zvetra do urciteho stadia.

  11. Vyviedol si ma z miery, teraz som si neni isty..nemam tolko casu ako ty v sbs sluzbe studovat a potom na forach prekvitat vybranym slovnikom a tolkymi mudrostami

  12. Počet pozitivity narastá,dalo sa to čakať,desaťtisíce ľudi na stretnutiach s pápežom,natlačení vedľa seba…porozvlákali to po celom Slovensku

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img