ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Národná jednotka Úradu hraničnej a cudzineckej polície rozložila organizovanú skupinu prevádzačov, boli v nej Slováci aj cudzinci

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM| Príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii Úradu hraničnej a cudzineckej polície rozložili, pod krycím názvom „MOST“, desaťčlennú organizovanú skupinu prevádzačov.

V ostatných dňoch policajti rozložili skupinu, ktorá podľa zistení polície, pôsobila minimálne od roku 2018. Jej členmi mali byť nie len Slováci, ale aj cudzí štátni príslušníci pochádzajúci z arabských krajín – Sýrie, Tuniska a Egypta s udelenými pobytmi v Európskej únii.

K zadržaniu a obvineniu členov organizovanej skupiny došlo po dlhodobej a úzkej spolupráci s partnerskými útvarmi Polície Rakúskej republiky a Nemeckej spolkovej republiky.

Ešte v prvej polovici tohto roka policajti na území Slovenskej republiky vykonali viacero procesných úkonov a zadržali aj viacero osôb. Vyšetrovateľ Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii členov organizovanej skupiny obvinil zo zločinu prevádzačstva spáchaného závažnejším spôsobom.

K ďalším zadržaniam došlo v posledných dňoch po návrate obvinených zo zahraničia na hraničnom priechode Jarovce – Kittse.

Príslušníkom Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii sa doposiaľ podarilo zadokumentovať prevoz minimálne 80 nelegálnych migrantov cez tzv. „zelenú hranicu“ z územia Slovenskej republiky do Rakúska. Podľa doposiaľ vykonaného vyšetrovania sa mali členovia organizovanej skupiny obohatiť o sumu vo výške od 1.500,-Eur do 2.000,-Eur za jedného migranta, takže zisk tejto skupiny bol vo výške približne 160.000,- Eur.

Šiesti z obvinených sú stíhaní väzobne, pričom po preukázaní viny hrozí všetkým členom organizovanej skupiny trest odňatia slobody vo výške 7 až 10 rokov.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img