ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Dlhú dobu sme mali akceptovať, že sa „skutok nestal“. Na čo si ešte máme zvykať?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Iba nedávno nejaký Boris Beňa prijal trest za vec, v ktorej bolo následne generálnym prokurátorom  exšéfovi  SIS podľa § 363 Trestného poriadku zastavené trestné stíhanie. Niekto teda chce ukončiť vec tým, že  človek, ktorý dal úplatok je právoplatne potrestaný a ten, kto ho (vyplývajúc z podstaty veci) mal prijať, už stíhaný nie je.

Nevieme, kde je pravda, máme rešpektovať rozhodnutia súdov  a prokurátorov odvolávajúcich sa na zákon. Strašne chceme, no hlava nám takéto anomálie neberie – prečo by sme teda mali? Preto, lebo ľudia vo funkciách  rozhodli nehľadiac ani len na to, ako arogantne, odporne a nelogicky ich rozhodnutia vyzerajú?

Máme dôverovať polícii, prokuratúre a justícii. To fakt máme akceptovať, stav popísaný vyššie? Vážne máme „zobrať na vedomie“ a neriešiť predávanie informácií niektorými policajtami zločineckým skupinám, obchodovanie s informáciami, ktoré mali zostať tajnými, či s vynesenými rozsudkami na objednávku sudkyňami  ochotnými zničiť existenciu nevinných ľudí za dámsku kabelku, alebo dovolenku niekde na jachte zakúpenej podvodníkom z neoprávnených vratiek DPH?

Skutočne máme byť ticho tam, kde nás presviedčajú, že je normálne nevyšetrovanie alebo nedostatočne intenzívne vyšetrovanie zastrašovania, vydierania, hrubého nátlaku,  likvidácie majetku a ľudí odhaľujúcich nezákonné konanie volených zástupcov, úradníkov či politikov?

Ale my nie sme niekde v južnej Amerike, či Afrike, kde sa vládne dlhším mečom alebo väčším zásobníkom nabitom v samopale…

Preto nemusíme.

Napriek veľa normálnym rozumom nepochopiteľným udalostiam posledných dní stále verím, že tí, ktorí občanom sľubovali tak dôležitú zmenu si uvedomia svoju zodpovednosť a záväzky, ktoré nám občanom a voličom dali  dobrovoľne. A my skutočne nemusíme tolerovať ich zápasy o ich záujmy – sú vo funkciách, kde musí byť záujem verejný na prvom mieste.

Čas na realizáciu ich sľubov sa nemilosrdne kráti a história píše ďalšie listy obsahom stále otvorenej kroniky.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dôverovať polícii? A ktorej zložke,napr. tej,ktorej príslušník na proteste ,zblízka strelil do neozbrojeneho muža a polícia a media zahrali ulohu mrtveho chrobáka,keby sa to stalo za predchádzajúcej vlády,tak Matelko by skákal pred kamerami,ako blázon..

  2. Anonym 16. septembra 2021, 7:38 – vdaka za pripomenutie doby a mien policajtov, ktori na proteste asi v roku 2005 drzali transparent s textom:

    „Ak policajta nezaplati stat, rada to urobi mafia“

  3. Dôverovať polícii ? Ani náhodou ! Na dverách auťákov majú napísané : pomáhať a chrániť… ale koho ? Túto zapredanú vládu a určitých ľudí (kamarátov,rodinu) všetkých ostatných len buzerovať a mlátiť !!!

  4. Len jedna mala pripomienka,ste taký t…..y,alebo to musíte robiť.,?Bena. ?a zastavenie stíhania?Čo to melete.!Každý vie,že 363 paragraf vôbec neskúma,či je dotyčný vínny,alebo nie.Bol prepustený preto,lebo sa vyšetrovatelia dopustili dokopy až 21 nezákonných postupov,a porušili zákon.Konali svojvoľne a ovplyvňovali svedkov,a koordinovali výpovede kajucnikov,úplne jednoduchá a dokázaná pravda.

  5. Stále sú v platnosti dva metre na našich a na opozíciu. Nové nie je zľahčovať skutky našich. Všetko či robili predchádzajúce vlády , je aj teraz. Volebné sľuby sú a zostanú len sľuby.

  6. Už sa nám ta chobotnica pomaly usvedčuje navzájom. Čoskoro to všetko praskne.
    „Prokurátor Chylo totiž vo väzobnom návrhu konštatuje, že keď chceli zaistiť Mašinovi spis, tak kázal kolegyni, aby volala Lipšicovi“

  7. pre p. Miloša, či sa skutok stal alebo nestal sa musí rozhodovať v zmysle zákona, ak žijeme v právnom a demokratickom štáte. Zaujímavé je, že v kauze IGIHO vám to nevadilo že sa skutok nestal,, hoci skutok sa STAL, no bol premlčaný. Vyšetrovanie musí prebiehať v každej dobe, v každej situácii len zákonným spôsobom a to v súčasnosti sa tak nekoná. Som za PADNI komu PADNI!

  8. Majkove fantasmagorie zase :D. Milos klidek, vsetci pojdu tam kam patria. Tvoje Olajno, tvoj Budaj a aj ty ako novinar. Teda pardon, slovko novinar sa s tebou uz spojit neda. To by bola urazka novinarov. Tych slusnych myslim, nie tie slapky co pisu a robia tendencne clanocky na ochranu svojich oligarchov.

  9. seredan 16. septembra 2021, 15:27 – hmmmmm… Napisal anonym. Co moj, hanbis sa za meno a nazor? Alebo mas obavy, ze keby si sa predstavil, dozvedeli by sme sa, co si zac?

    Toto su tie temne stranky anonymnej diskusie…

    Ale podme teda diskutovat. Kam si teda myslis, ze pojde OLaNO, Budaj a ja? A medzi recou, ani OLaNO a ani Budaj nie su moji. Moja je manzelka, syn a pes. OLaNO „len“ v case volieb ponukalo to, co podla mna tento stat k svojej existencii nevyhnutne potrebuje. Ak sklamu, zariadim sa.

    A teraz k novinarom – pouzivas retoriku prilis blizku ludom, ktori Slovensko za 12 rokov vladnutia dostali do sraciek, z ktorych sa vytahovat budeme hodne dlho.
    Skus menovat tych podla Teba slusnych a tie slapky, co o nich pises. A skus definovat, co je tendencny clanocek. Ja to totiz neovladam, no rad sa poucim.

    A na zaver – vidis ten rozdiel medzi nami? Kludne napis, rad si precitam.

  10. Že dotácie na zvládnutie corona krízy pobrali aj tatry mountain resort vo výške 7,2 mega a kopu ďaľších veľkých zamestnávateľov, ktorý majú rôzne daňové úľavy bonusy a samozrejme dosahujú enormné zisky…. takéto mega firmy nevedeli vydržať pár mesiacov bez dosahovania zisku… čo mali hovoriť drobný živnostníci, malé obchodíky , kaderníctva atď atď….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img