ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Vyhlásenie vyšetrovateľov 1. a 2. oddelenia vyšetrovania odboru Bratislava národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

„Ako vyšetrovatelia 1. a 2. oddelenia vyšetrovania odboru Bratislava národnej kriminálnej agentúry Prezídia Policajného zboru sa zásadne nevyjadrujeme k svojej činnosti, mimo rámca § 6 Trestného poriadku, nakoľko sami vieme, ako často v nám pridelených trestných konaniach sa snažia rôzne osoby a skupiny zo zištných dôvodov vyjadrovať k našej zákonnej činnosti.

Našu činnosť ako vyšetrovateľov všetci berieme ako povolanie, službu tejto spoločnosti a občanom, bez klišé, ktoré niekedy sprevádza podobné vyjadrenia.

Každý z nás sa zo všetkých síl snažíme svoju činnosť vykonávať s citom pre spravodlivosť a svoje povolanie vykonávame každý riadne a zákonne. Za našu mnohoročnú služobnú činnosť sme si všetci zvykli na veľa situácií a snáh o zmenu nášho prístupu a rozhodnutí. Je potrebné skonštatovať, že v drvivej väčšine prípadov sa trestné konania, v ktorých sme vykonávali prípravné konanie, končia tak, že sami máme oprávnený pocit, že spravodlivosti bolo učinené zadosť.

Chceme ubezpečiť širokú aj odbornú verejnosť, že v tomto prístupe sa z našej strany nič nezmení a svoje povolanie budeme každý riadne a zákonne vykonávať aj naďalej.

Mementom, na čo chceme, v skutočne ojedinelom vyjadrení tohto typu, poukázať, je však situácia zadržania štyroch našich kolegov a ich obvinenia, čo sa má javiť ako rozsiahle možné páchanie trestnej činnosti na našom pracovisku.

Chceme dôrazne vyjadriť jednohlasne presvedčenie, že ak by títo páchali trestnú činnosť, že by bolo dôvodné ich obviniť za zločiny a dokonca ich obmedziť na osobnej slobode, my sami by sme o tom museli mať z mnohoročnej spolupráce na konkrétnych trestných veciach jednoznačne vedomosť a boli sme prví, vrátane kolegov zadržaných, ktorí by to odhalili a riešili, ako tomu bolo nespočetne krát počas našej praxe. Nič také sa ale v tomto prípade nestalo a v súčasnosti dochádza buď omylom alebo úmyselne k tomu, že niektoré orgány činné v trestnom konaní (pričom veľmi dobre chápeme zákonné možnosti, postupy a vyhodnocovanie dôkazov) svoju činnosť, z nášho pohľadu a hlavne na základe našej znalosti informácií, vykonávajú tak, že to v nás vzbudzuje dôvodnú obavu, že tieto kroky nesledujú zákonné účely, na ktoré sami zásadne a výhradne dbáme pri našej činnosti ako orgánov činných v trestnom konaní.

 

všetci vyšetrovatelia 1. a 2. oddelenia

OBA NAKA PPZ

(okrem 4 zadržaných kolegov)“

 

zdroj: Prezídium PZ SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pokiaľ si potvrdí to čo už presakuje k verejnosti že hŕstka vysokopostavených politikov tejto vládnej koalícii vedome ovplyvňovala svedkov alebo mali o tom vedomie tak to je na pád vlády a hlavne by mali byť postavení pred spravodlivosť !

  2. Pokiaľ sa potvrdí to, čo už presakuje k verejnosti, že hŕstka vysokopostavených politikov tejto vládnej opozície vedome ovplyvňovala svedkov, tak to je na mimoriadne zasadanie vlády a hlavne by mali byť konečne už aj oni postavení pred spravodlivosť !

  3. Ty si to vyhlásenie zle pochopil, je to úplne naopak ako si to pochopil. Ešte stále v niektorých zložkách kopú ako zdochýňajúce kone policajti riadení a platení vedením polície bodorom a za každú cenu sa snažia zmariť a prerušiť slučku, ktorá sa pomaly a isto skracuje okolo ich krkov.

  4. Pán Majko na začiatku bola sprava SIS,toto si nevymyslel opozícia.Ta niečo hovorí o relevantných dôkazoch,ktoré sú prípustné aj u súdu.Co sa potom dialo,to všetci vieme.Pcolinsky zatknutý( ako riaditeľ SISky).atď.Prerusenie akcie inšpekčnej služby,proste všetkých,čo mali niečo spoločné s touto skutočnosťou.Odvolanie vyšetrovateľky,atď.A ehjla,začínajú sa tu spriadate všelijaké nezmyselné konšpirácie,že existujú nejaké sily v polícii,ktoré sa snažia slúžiť ja neviem komu.,Nech zavriu každého,kto sa previnil,ale prosím pekne zákonným spôsobom.O Tom to všetko je.Utoci sa aj na G.P.Uz ste sa ozaj všetci zbláznili.A ešte k tomu tie blbé rečí,na cien strane kto je.Uplny blazinec a pisalkovia ešte rozdúchavanie oheň.Este zatiaľ je Slovensko právny štát.Dufam.

  5. Je zvláštne, ak sa niekto stavia na jednu alebo na druhú stranu, keďže nikto (okrem zainteresovaných) nemá k dispozícii všetky relevantné informácie na to, aby vedel objektívne posúdiť čo sa deje. Čiže stále je to len o tom kto si čo želá a nie o preferovaní zákonných postupov a nastolení spravodlivosti.

  6. Pre 9:30 a kto je to SIS? Kto budoval sisku dlhé roky na svoj obraz? Čo myslíš že to sa tam mávnutím čarovného prútika všetko vymenilo?

  7. Majko chaby pokus prekryvat skutocnosti, ktore boli odhalene. Tvoje zasrate OLaNO padne aj s touto spinavou vladou. Ako ta poznam ten prispevok na ktory si reagoval ze to vidis rovnako si mozno pisal ty sam pod prezyvkou anonym. S teba by to vystalo. Ale si poslusny aparatcik, budes za svojich bojovat az do konca. PS: stale rozmyslam preco obhajujes tuto cvargu co je pri moci ci je to s presvedcenia, lebo ti ide iba o vlastny prospech. Lebo ked padne vlada, padne domovnik Budaj a padnes aj ty a tvoje sluzobne auticko sa vypari :D. PS2: je mi na grc s takychto „novinarov“ ktory okolo objektivnosti ani len neisli.

  8. Preco vysokopostaveny plukovnici v SIS pri kazdej zmene vlady su odvolany no po zmene svojich zase povolany do sluzby ? Igor tuto firmu nevicisti ani za dve volebne obdobia .

  9. Lexa,“ a potom zazvonil zvonec a rozprávke bol konec“Hoolyvood je hovno proti tomu.Len jedna mala otazocka.Ze by bol pán Pcolinsky bývalý hento….?Prečo nechcete veriť tej pravde a vymýšľate si krkolomné prípady?Autor je investigatívny novinár?No fantáziu má dobrú.

  10. Tupec Lexa precital som si ten tvoj clanocek. A je hodny akurat tak tvojmu malickemu IQ. Kam len autor clanku na tie jeho vymysli chodi. Asi mal dobry matros ked to pisal.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img