ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Stanovisko ministra vnútra v súvislosti s medializovanými informáciami týkajúcimi sa zadržania vyšetrovateľov a dočasne povereného riaditeľa Úradu inšpekčnej služby

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

„V medziach Ústavy SR garantujú zákonnosť trestného konania orgány prokuratúry, to je fakt, ktorý nemôže zvrátiť ani minister vnútra v prípade, že vníma Slovenskú republiku ako právny štát. Udalosti posledných dní a najmä toho dnešného však sami radikálne spochybňujú tento predpoklad. Preto vyjadrujem nesúhlas s postupom uplatňovaným pracovníkmi ÚIS a Krajskej prokuratúry v Bratislave. Nemám trestnoprávne kompetencie, aby som zvrátil tento stav, ale ubezpečujem všetkých, že využijem mne priznané zákonné oprávnenia, aby ani takéto nekalé praktiky neodradili slušných policajtov a vyšetrovateľov pokračovať v odhaľovaní korupcie a iných zločinov.

 

Zároveň je neprehliadnuteľné, že prokuratúra nepostupuje rovnakými zákonnými princípmi vo všetkých prípadoch, rozdiely sú v niektorých z nich viac ako evidentné. Rovnako je to aj v prípade postupu Úradu inšpekčnej služby, ktorý roky neodhaľoval prípady vysokých funkcionárov, u ktorých existovali dôvodné podozrenia, že páchali trestnú činnosť a dnes sú mnohí z nich väzobne stíhaní a miesto toho riešili tých, ktorí na takéto praktiky poukazovali.“

 

zdroj: MV SR

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mikulec donedávna ani nechcel priznať vojnu v polícii, hoci ju videl aj slepý. Po voľbách bol v personálnych otázkach príliš „slušný“ a to sa mu vypomstilo. Nemal brať ohľad na funkcionárov z predchádzajúcej vlády, z fleku mal vymeniť viceprezidentov, krajských riaditeľov a riaditeľov odborov na MV SR a prezídiu. Bez milosti. Tak sa to robilo vždy a všetci s tým počítajú, že ich po voľbách vymenia. Ak sa pýtate ako to mal urobiť tak hovorím, že presne tak ako to robili ostatní ministri pred ním.

  2. Pred rokmi by Matovič po takomto prípade zvolával demonštrácie pred Bonaparte alebo tlačil tričká o Ficových zlodejoch… teraz len napísal status, v ktorom sa zastal vyšetrovateľov a odkázal im, nech sa nevzdávajú, akoby to boli nejakí olympionici, čo bojujú o medaily. To, že sa v krajine, ktorú vedie jeho koalícia, práve odohráva boj o charakter štátu, mu zjavne uniklo, inak by namiesto statusov aspoň trochu upratal Borisa Kollára, ktorý mafii drží dvere

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img