ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Keď nevymenia noví starých, onedlho vymenia starí nových…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Toto som pred rokom hovoril a písal. Povedané inak „starého psa novým kúskom nenaučíš…“

Týka sa to (aj) hlavne Policajného zboru, ktorý je mimoriadne dôležitým prvkom a súčasťou v nastoľovaní práva v krajine.

Možno sa určitú dobu dalo vyhovárať na koronu, možno na začiatku skutočne bolo potrebné hlavne zabezpečovať funkčnosť opatrení a kontinuitu v riadení zboru. Ale na začiatku. Už v lete a na jeseň sme na začiatku neboli. A zmeny nedošli. Výsledok vidíme…

Myslel, alebo snáď dúfal niekto z nových kompetentných, že staré štruktúry navyknuté na určitý spôsob riadenia, rozhodovania a vlastne celého chodu zboru, tí starí budú konať len tak po novom? A prečo by mali?

No, nie všetci a všade sú zlodejmi. Sú aj čestní a spravodliví, otázka je, koľko ich je a či sa prejavia. Našťastie sa ich hodne prejavilo a o zmeny mali záujem. Skutočný a nefalšovaný záujem o skutočné a nefalšované zmeny.  Začali ich robiť, no boli blokovaní nadriadenými a systémom. Tým systémom, ktorý bol viac ako desať rokov budovaný, aby chránil „našich ľudí“.

Narazili. Nielen na už menovaných nadriadených, ale aj na rozhádaných politikov ošetrujúcich si vlastné záujmy a chrániacich znovu „svojich ľudí“.

Stretám sa s mnohými vysoko postavenými policajtami a už niekedy začiatkom roka mi hovorili, že vzhľadom na stav v koalícii a hroziaci návrat „starých časov“, aj tí slušní a odhodlaní robiť zmeny radšej pribrzdili a nasadili „vyčkávací mód“. Žiadna extrémna aktivita a zápasy tam, kde by to v budúcnosti mohlo byť vyhodnotené ako nadpráca a zbytočná aktivita a čím by sa stali neprijateľnými pre tých (staro)nových, ktorých príchod očakávajú.

Táto koalícia vzhľadom na koronu v ktorej začala pôsobiť a situáciou spôsobenú nízku popularitu, veľa možností prezentácie nemá.

Voľba protikorupčných strán z rúk takého veľkého množstva ľudí nebola náhodná. Súčasné strany dostali skutočne silný mandát, no nie na obchodovanie a hazardovanie s dôverou občanov, ale na ZMENU. Ak tento mandát premrhajú, ak sklamú občanov a zmenu reálne nedonesú, do histórie sa zapíšu veľmi nepeknými písmenami a – čo je najhoršie – ľuďom zoberú vieru v lepšie Slovensko. Bez korupcie, tunelovania verejných zdrojov a ochrany „našich ľudí“. Zoberú im nádej na dlhé desaťročia.

Lebo už nebudú kajúcnici a dohody. Na dlhé desaťročia bude temnota a neistá budúcnosť pre každého, kto vie existovať, žiť a podnikať podľa zákonov, bez korupcie a podlého zneužívania moci.

Zvykne sa hovoriť – padni komu padni. Platilo to niekedy na Slovensku? A platí to teraz?

Tak sa zamýšľam, či ešte na svete existuje štát, kde takmer za poslednú dekádu polícia nemala najvyššieho šéfa, ktorý by neskončil vo väzbe, alebo aspoň s obvinením zo závažnej trestnej činnosti na krku.

Počúvali sme, že polícia potrebuje reformy. A my vidíme, že reformy potrebuje celá krajina. V prvom rade po stránke morálky a etiky, ktorú hulváti a nenažraté prasatá zo spoločnosti úplne vyhnali.  A tak vidíme, čo veľmi rýchlo nasleduje. Celé zle…

Dnešné zatýkanie ďalších elitných policajtov významne zneisťuje občanov a vyspelejšiemu zahraničiu dáva dôvody poklepať si po čele.

A pritom je to tak jednoduché. Zmeny so starými ľudmi nikto a nikdy nevykoná…

P.S.: Patrím medzi ľudí, ktorí volili zmenu. A vidím, že aj to, čo ju mohlo doniesť, je nepochopiteľne a účelovo blokované. Je jedno z akého dôvodu – výsledok je rovnaký.

Tadiaľto žiaľ cesta nevedie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mne to skôr príde ako “ Ja viem ako to bolo a preto ho zavrite“
    Nie nie takto systém nemôže fungovať.
    Dnes väčšina slušných občanov nedôveruje tejto vláde a jej vyšetrovaniu.
    Dôležité bude aby politici nezasahovali do vyšetrovania ako to robia dnes.
    Nemôže politik alias Pročko byť zároveň sudca a vyšetrovateľ a dávať dnes vyhlásenia …
    Dnes je isté že či už jednej strane alebo druhej tečie do topánok a je možné že Mikulec, Matovič a Lipšic sa sami dostali do pasce.
    Zákon je pre každého rovnaký a nikto nie je nad !

  2. V princípe máš pravdu, ale nemyslím, že by niekto z tejto vlády zasahoval do vyšetrovania. Máš také informácie? Naopak, že smeráci zasahovali do rôznych vyšetrovaní, je dnes už dávno preukázané. Či?

  3. Zaujimave, ze vacsine „slusnych obcanov“ nevadilo, ked za Fica bol minister vnutra podvodnik a fetak, nevadilo, ze policii sefoval dalsi podvodnik z Nitry, nevadilo, ze policia fungovala na vydieranie a vypalovanie podnikatelov, nevadilo, ze pomocou statneho lietadla uniesli cudzieho obcana, nevadilo, ze mafiani si vedeli objednat,aby zobrali kohokolvek do basy, ked im zavadzal, nevadilo, ze ked podvodnik kocner potreboval niekomu nalozit na facebooku, tak policitajti okamzite prelustrovali danu osobu, aby kocner mohol terorizovat mladeho chalana na facebooku, lebo mu napisal, ze je tlsty podvodnik… To vsetko je ukazka super fungujuceho statu a tato sprosta slovac by nevahala znova si to zvolit… Nekonecna tupota.

  4. podla Vas je normalne ak sa preukaze ze obvinili a nedajboze odsudili na zaklade krivej vypovede (nahovoreneho vysetrovatelom) kajucnika nevinneho cloveka? a dalej tolko ze aktualna koalicia zasahuje do nezavislosti vysetrovania, policie, prokuratury minimalne v poslednom pripade pcolinsky, hascak a spol? a co urobi koalicia? chce odvolat Zilinku lebo nerozhodol podla ich predstav… a kde sme? cest vynimkam ale rozhodnutia tychto institucii treba respektovat
    tu sa zacina zaklad pravneho statu a zaroven aj konci ak ho odvolaju

  5. Pred rokmi by Matovič po takomto prípade zvolával demonštrácie pred Bonaparte alebo tlačil tričká o Ficových zlodejoch… teraz len napísal status, v ktorom sa zastal vyšetrovateľov a odkázal im, nech sa nevzdávajú, akoby to boli nejakí olympionici, čo bojujú o medaily. To, že sa v krajine, ktorú vedie jeho koalícia, práve odohráva boj o charakter štátu, mu zjavne uniklo, inak by namiesto statusov aspoň trochu upratal Borisa Kollára, ktorý mafii drží dvere

  6. Pravny stat ? kde je ? zarabal som za Ficka v malom ,teraz vo velkom a lahsie nakolko nic nefunguje , ziadny silovi urad nefunguje ako ma vsade dosadeny ty isty . Daj prosim boze este aspon rok tomu Igimu zdravia

  7. Ano, zvadzame tazky zapas o charakter statu. Po 12 rokoch budovania riadenia policie a vlastne celej spolocnosti z niektoreho poschodia niektoreho cinziaka (umyselne pisem tak, lebo kto bol niekedy v BA vie, ze Urad vlady to nie je) je to zapas tazky, nebezpecny a cestni ludia voci gaunerom a zlocincom takmer nemaju sance.

    Ano, este zapas potrva dlho. Ale nakoniec to dame, alebo to daju nase deti. Lebo to je vyvoj a ten nezastavia ani nakradnute miliardy, ani pazravi zmrdi napr. s genmi zdedenymi po svojich predkoch, ktori boli schopni ziskat majetok aj za cenu toho, ze jeho opravneny majitel skoncil v plynovej komore.

    Je to zapas tvrdy a je len pre ludi s pevnymi zasadami a ochotou postavit sa proti zlu a nepravostiam. Tak tomu bolo v minulosti a tak tomu je aj dnes…

  8. Milosi kto mi zoberie majetok ktori som legalne sprivatizoval nasledne nehnutelnosti pokupoval nieco vSR nieco Rakusko Chorvatsko . Nezabudni policia je hybna ruka silnych v state teda nas

  9. Je to tak Miloš… Mňa najviac hnevá, že opozícia na čele s tým prasacim ksichtom stále niekoho obviňuje z tr.cinnosti.Rozdrbali všetko čo sa dalo. Predseda vlády a min.vnutra idú na narodeniny pánovi z podsvetia.. Kurva, kto to kedy videl. Keby to urobí v druhom štáte, tak si do poslaneckej stoličky už neprdne. Ale u nás ide ďalej a na každého vymýšľa kauzy.. Je to chudáčik. Dúfam že čoskoro na neho príde. ..potom sa musia v parlamente zaoberať stále s takýmito blbostami a k normálnym veciam sa nevedia dostať. Nová vláda od začiatku rieši pandémiu… Kolom dokola. Obycajny človek je z toho už unavený a nie ešte vláda od rána do večera, kolom dokola riešiť to isté. Vôbec im nezávidím. A každý čaká od nich ešte zmeny, robiť niečo pozitívne pre ľudí a štát.. Kedy? Ja neviem kam to tu všetko ide… Tuším ako vždy..do prdele.

  10. Čo tak napísať úplne stručnu a jednoduchú pravdu!!!A aj teraz počúvať odborníkov,a nie takéto vyplody .Kto napíše niečo takého,tak už nie je vôbec schopný vidieť úplne jasnu realitu.

  11. p. M.M. nemáte nejaké problémy zábudlivosťou? Zaujímavé, že si pamätáte a spomínate len posledných 12 rokov. Pravda je úplne niekde inde. Niečo máte spoločné s Matovičom, ktorý v súčasnosti spomína iba posledných 12 rokov, no pri vstupe do politiky tvrdil a vykrikoval že za tento marazmus sú zodpovedné všetky vlády a poslanci parlamentov. Priznám sa, vtedy som mu veril. Žiaľ iba vtedy.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img