ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Hranice sa už určite zatvárať nebudú, zhodli sa premiéri Heger, Babiš a Kurz

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|  Hranice sa už určite zatvárať nebudú ako v marci 2020. Riešením je čo najvyššia zaočkovanosť obyvateľstva proti ochoreniu COVID-19. Zhodli sa na tom premiéri Slovenska, Českej republiky a Rakúska na stretnutí Slavkovského formátu na Štátnom zámku Lednice v Českej republike.

Rakúsky kancelár Sebastian Kurz pripomenul, že s vírusom sa musíme naučiť žiť a zbraňou proti nemu je očkovanie. Český premiér Andrej Babiš uistil, že nebude ani žiaden lockdown.

Kurz jasne odmietol myšlienku zatvárania hraníc. „Vedie to k výrazným ekonomickým škodám,“ vyhlásil na spoločnom brífingu premiérov a pripomenul problémy pre exportnú ekonomiku aj cestovný ruch. „Budeme sa musieť s vírusom naučiť žiť, vírus nezmizne,“ pripomenul Kurz. Ak si niekto myslí, že treba iné opatrenia, ako je očkovanie, čiže zatvárať školy alebo hranice, tak tieto opatrenia by sa museli zavádzať aj o rok či tri roky, dodal Kurz.

„Zatváranie hraníc už neprichádza do úvahy,“ doplnil Heger s tým, že očkovanie je silnou zbraňou, hoci Slovensko má najnižšiu zaočkovanosť spomedzi týchto troch krajín. Prepad ekonomiky počas pandémie bol podľa premiérov tak výrazný, že sa to nemôže zopakovať.

„Spoločne hovoríme, že riešením je presvedčiť ľudí, aby sa ešte zaočkovali,“ povedal Babiš. Premiéri opätovne vyzvali ľudí k vakcinácii. „Jedinou účinnou zbraňou proti šíreniu COVID-19 zostáva očkovanie,“ zhodli sa partneri.

Kurz sa zároveň na brífingu poďakoval Babišovi za ekonomickú spoluprácu v posledných rokoch. „Česká republika je náš najdôležitejší obchodný partner v tomto regióne,“ pripomenul.

Rokovanie premiérov sa uskutočnilo v rámci stretnutia Slavkovského formátu. Vznikol v roku 2015, jeho cieľom je prehlbovať vzájomnú regionálnu spoluprácu troch susediacich krajín – Slovenska, Česka a Rakúska.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img