ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Trnavská župa posilní autobusovú dopravu v súvislosti s návštevou Svätého Otca

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Trnavská župa sa pripravuje na návštevu Svätého Otca v Šaštíne, kde bude slúžiť svätú omšu v stredu 15. septembra 2021 o 10. hodine. Záujemcovia sa môžu na stretnutie s pápežom dopraviť mimoriadnymi vlakovými spojmi Železničnej spoločnosti Slovensko, ktoré budú premávať na úseku Trnava-Kúty. Návoz na ne bude zabezpečený posilnenými spojmi prímestskej autobusovej dopravy v spolupráci s dopravcami Arriva Trnava a Skand Skalica.

„Na návštevu Svätého Otca v Šaštíne sa pripravujeme už dlhšie. Vybudovali sme zjazdy na záchytné parkoviská. Budeme radi, ak by najviac záujemcov o stretnutie s pápežom prišlo ekologickejšou verejnou dopravou, ktorá v tomto prípade predstavuje logisticky najjednoduchšie riešenie. Preto zabezpečíme prímestské autobusy tak, aby sa ľudia dostali na mimoriadne vlakové spojenia,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič a súčasne poprosil všetkých cestujúcich o dodržiavanie opatrení na zníženie rizika prenosu ochorenia Covid-19.

Župa koordinuje prípravy spojené s návštevou pápeža s Konferenciou biskupov Slovenska, Železničnou spoločnosťou Slovensko a svojimi zmluvnými dopravcami prímestských autobusov. Svätá omša sa v Šaštíne začne o 10:00. Návštevníci môžu prísť do vyhradených priestorov už 14. septembra od 22:00. Miesta v sektoroch je potrebné zaujať do 8:00.

Vlakové spoje budú posilnené z hlavných prestupných staníc Trnava a Kúty. Prvý mimoriadny vlak vyštartuje z Trnavy krátko po polnoci, o 00:11. Následne budú vlaky vypravované každú hodinu, a to aj v smere z Kútov do Šaštína-Stráže.

Kompletné cestovné poriadky posilnenej prímestskej autobusovej dopravy a všetky dôležité informácie župa zverejní na svojej webovej stránke a profile na Facebooku.

 

Jozef Viskupič, trnavský župan

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img