ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Zakarpatská Ukrajina za relaxom, nákupmi a novými skúsenosťami

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Blíži sa koniec leta a po viac ako roku a pol dištancu od cestovania na september pripravujeme výjazd na Zakarpatskú Ukrajinu, ktorá rovnako ako Slovensko je dostupná za dodržania pravidiel, ktorých akceptácia je možná bez väčších problémov.

Cesta autom (dvomi) s návštevou Mukačeva, Vinohradiva, Užhorodu, možno Solotvina. Určite však s relaxom a kúpaním v božských kadiach vyhrievaných drevom v Lumšoroch. Výborné jedlá, štýlové kaviarne a nákupy na trhoch v Mukačeve a Vinohradive. Toto všetko a veľa navyše zvykneme okúsiť za tri dni let tuto u susedov. Všetko za dobré ceny a pri výborných službách, ktoré sú našimi častými návštevami už preverené.

Odchod bude neskôr večer s príchodom na Ukrajinu ráno. Cez deň spoznávanie histórie a krás Zakarpatia a večer relax v „čane“, čo je liatinová kaďa s vodou s bylinným  kúpeľom umiestnená vonku a vykurovaná drevom. Po kúpaní výborná večera v štýlovej reštaurácii.

Historická pevnosť v Mukačeve. Trh priamo na koľajniciach  vlakovej stanice  vo Vinohradive. Ozaj, nerozpadol sa ešte motoráčik po desaťročia jazdiaci na úzkorozchodnej trati spájajúci Vinohradiv s dedinkou  Chmilnik?

A transporty prekrásnymi úsekmi Zakarpatia, cez štýlové dedinky – no, tak trochu akoby návrat do našej minulosti…

Ak máte záujem o trochu dobrodružstva a romantiky samostatne či vo dvojici, kľudne sa nám ozvite. Ešte máme voľné miesta v aute. Ak treba, zoberieme väčšie, alebo sa pripojíte vlastným. Užime si cestovanie, pokiaľ môžeme. Poznámka: bojuje sa na východe Ukrajiny v oblasti Donbasu, čo je niekoľko tisíc km od nás. 😉

Kontakt: majko@majko.sk, mobil: 0907 277 777

A ešte niečo zo Zakarpatskej Ukrajiny z obdobia  dvoch rokov dozadu …

                

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Pozitivna sprava pre Slovakov – kurz Eura voci Ukrajinskej Hrivne je podstatne priaznivejsi, ako v minulosti. Napriek narastu cien aj na Ukrajine, stale je pre nas relax práve tu vyhodny !

  2. Ďakujem za fotografie a ukážky že aj na Ukrainu sa oplatí ísť.Až sa čudujem že som si myslela že tam je chudoba a tu vidím že to tam je moderné.To kúpanie je aktuálne?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img