ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Na podujatia návštevy Svätého Otca bude registrácia aj pre režim OTP

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TK KBS |MM|   Prípravný tím návštevy pápeža Františka na Slovensku oznamuje, že verejné podujatia návštevy Svätého Otca (Prešov, Košice a Šaštín) budú dostupné aj pre návštevníkov v režime OTP. Nutné bude zaregistrovať sa na stránke navstevapapeza.sk. Registrácia OTP sa spustí až v pondelok 6. septembra.

Dôrazne upozorňujeme, aby sa záujemcovia o účasť v režime OTP neprihlasovali do existujúcej registrácie pre plne zaočkovaných, ale počkali do pondelka 6. septembra na spustenie registrácie OTP.

V tejto chvíli je k dispozícii len registrácia pre plne zaočkovaných účastníkov. Tá pokračuje ďalej, avšak v pondelok k nej pribudne aj registrácia pre účastníkov v režime OTP.

Pre návštevníkov v režime OTP budú na podujatiach v Prešove, Košiciach a Šaštíne vytvorené vlastné sektory s vlastnými vstupmi, všetko v zmysle platných vyhlášok.

Pre plne zaočkovaných návštevníkov budú, samozrejme, takisto vlastné sektory s vlastnými vstupmi. Registrácia plne zaočkovaných ďalej pokračuje na stránke navstevapapeza.sk. Plne zaočkovaní návštevníci si budú môcť vybrať, či pôjdu do sektoru pre plne zaočkovaných alebo do sektoru OTP.

Registrácie pre návštevníkov v režime OTP sa spustia v pondelok 6. septembra. Zaregistrovaný účastník dostane emailom vstupenku s QR-kódom: vstupenku si vytlačí donesie na podujatie. Prosíme o náležitú dôslednosť pri zadávaní emailových adries, aby účastníkom mohla byť vstupenka naozaj poslaná. Pri vstupe do sektoru OTP sa návštevníci preukážu vstupenkou, dokladom totožnosti a negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní covidu v ostatných 180 dňoch.

Upozorňujeme osoby, ktoré budú chcieť vstúpiť do sektorov v režime OTP s negatívnym výsledkom RT-PCR alebo LAMP testu (nie starším ako 72 hodín) alebo negatívnym výsledkom antigénového testu (nie starším ako 48 hodín), aby si test dali spraviť pred príchodom na podujatie v mieste svojho bydliska. O prípadných Mobilných odberných miestach (MOM) pred podujatiami budeme vopred informovať; zatiaľ však platí, že návštevníkov prosíme urobiť si testy pred cestou na podujatia. Ďalšie informácie prípravný tím poskytne následne.

K správe bolo vydané AUDIO.

___________

Platné vyhlášky:

(1) Za plne očkovanú osobu sa na účely tejto vyhlášky považuje:
a) osoba najmenej 14 dní po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou,
b) osoba najmenej 21 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou,
c) osoba najmenej 14 dní po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka očkovania proti ochoreniu COVID-19 podaná v intervale do 180 dní od prekonania ochorenia COVID-19, alebo
d) osoba do 12 rokov veku.

(2) Za osobu v režime očkovaná, testovaná, alebo prekonala ochorenie COVID-19 (ďalej len „osoba v režime OTP“) sa na účely tejto vyhlášky považuje:
a) osoba plne očkovaná,
b) osoba, ktorá je schopná sa preukázať negatívnym výsledkom testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín od odberu v prípade RT-PCR alebo LAMP testu alebo 48 hodín od odberu v prípade antigénového testu, alebo
c) osoba prekonala ochorenie COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami.

(3) Ak táto vyhláška stanovuje povinnosť preukázať sa potvrdením o očkovaní proti ochoreniu COVID-19, potvrdením o negatívnom výsledku testu na ochorenie COVID-19 alebo potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19, je uvedené potvrdenie možné nahradiť digitálnym COVID preukazom EÚ, ak je vydaný; v opačnom prípade je potrebné tieto skutočnosti preukazovať dokladom, z ktorého je určiteľná identita preukazujúcej sa osoby.

(4) Organizátor hromadného podujatia je oprávnený požadovať od osoby vstupujúcej do priestorov hromadného podujatia predloženie príslušného dokladu, ktorý preukazuje niektorú zo skutočností podľa odseku 1 alebo 2; do tohto dokladu je prevádzkovateľ zariadenia oprávnený nahliadnuť.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ale keby ti dali zdarma klbásku alebo cigánsku a k tomu 2x poldeci a ešte aj vyhrávali pod oblôčkom, tak to by si snáď udelil výnimku, nie?

  2. Farári vyplakávali, že v dôsledku opatrení bude mala účasť. A už sa to mení za pochodu. Zase idú do úzadia opatrenia a nastupujú politické rozhodnutia. Výsledok sa dostaví.

  3. To som sa načakal dlhých hodín kým sa na môj príspevok ozval nejaký hňup. Je to frustrujúce toľko čakať,ale budem sa snažiť ešte viac !
    realita ďakujem ti. Aj ja ťa mám rád 🙂

  4. Toto je tak vážna vec,že my ani nechápeme poriadne,čo nám tu chcú médiá podsunúť.Nemam teraz chuť,ale skúste si predstavit,čo sa všetko udialo od správy SIS.Viac už k tomu niet čo dodať.

  5. Osobne NESUHLASIM s upravami opatreni a takymto znasilnovanim platnych pravidiel. Ide o zrozumitelny precedens a ludia sa budu domahat uprav pravidiel vsade. A opravnene. Preco takato hromadna akcia ano a „moj obchod kde za den pride sotva 10 ludi nie?“ A podobne.

    Pravidla su pre ochranu ludi pred sirenim Covid-19, su tvrdo uplatnovane v malom, niekedy az nepochopitelne zanedbatelnom meradle a tu a teraz su UCELOVO MENENE s cielom sustredit prakticky na jednom mieste desiatky az stovky tisic ludi.

    Je to cele zle a ako som uz napisal viac krat, bude este horsie…

  6. Miloš máš pravdu. Chceli tam iba zaočkovaných,tak to by som bral akože chcú zabrániť šíreniu toho oného.
    Ale zistili že je slabý záujem a odrazu môžu ísť aj nezaočkovaní. Už im na národe nezáleží či sa nakazia ? Preto tejto zapredanej vláde neverím ani slovo ! Klamú zavádzajú a smejú sa z národa.
    Sa čudujem že im ešte toľkí veria. Nie som pobožný ale Ján Pavol II bol skutočný Pápež. Mal som k nemu obdiv aj akúsi úctu. Ale toto ??? Fero mu nesiaha ani po členky ! Môžem sa na neho…

  7. Chcete ist spolocne zo Svatym otcom do neba – nechajte ovecky prist ku mne co najblizsie lebo ich je Kralovstvo nebeske

    Nasi Batmani chcu registrovane nakazit papeza

    Jogurt – aj arcibiskup je Zvolensky

  8. velku pravdu mate teraz p.majko,ak niekto nad niekym vyhra znamena to ,ze je silnejsi,cirkev vyhrala a myslim si ,ze stale ma velmi velku moc,urcite vacsiu ako terajsia uboha vlada.

  9. tony 5. septembra 2021, 13:24 – netvrdil by som, ze cirkev je silnejsia, ako vlada.

    Ja to vidim tak, ze vo vlade nie su presadzovane ZASADY a rovnost vo vsetkych situaciach v takto dolezitych veciach.

    Vidim to tak, ze si vlada na seba „uplietla dalsi bic“ a ludom zbytocne dala argumenty, ktore su lahko definovatelne a tazko vyvratitelne.

    Jednoducho ZAKON A NARIADENIA MUSIA PLATIT ROVNAKO PRE KAZDEHO.

    Ak robime taketo vyzne vynimky z pravidiel, tak nam padaju pravidla ako take. Ich vyznos, vymozitelnost a odovodnitelnost.

    Ja nepotrebujem Mikasa na to, aby mi povedal, co mozem a co nie. Nezeriem seno a napriek tomu ze som ockovany, nemam problem v rizikovych situaciach poutit rusko.

    Napriek tomu, ze sa netajim tym, ze mojim relaxom (asi jedinym skutocnym) je cestovanie, oz druhy rok som ho vynechal a – zijem. Nemam preto ani depresie a necitim potrebu ist protestovat.

    Mozno je to tym, ze mi nevadil ani lock down, nevadili mi ani opatrenia. Mam dostatocne velke priestory, aby som sa nezblaznil. A mal som konecne cas na veci, ktore som roky odkladal.

    Chapem, ze nie vsetci sme rovnaki, no mam pocit, ze precitlivenost niektorych ludi je znacna a skor ide o problemy s psychykou, ktore sa niektorym ludom inak dari maskovat.

    Co sa tyka stretnutia s Papezom mam zato, ze vela Slovenskych veriacich ma na veci odlisny nazor ako on a nepojdu za nim ani keby im za to zaplatili.

    Ja veriaci nie som, takze si vystacim s tym, ze na urcitu dobu bude vsade temou, ktoru neprehliadnem, ani keby som chcel.

  10. Všetci s tými nenávistnými komentármi ste zabudli, že tam môžu ísť iba OTP, teda očkovaní, testovaní, prekonaní. Rovnako ako na futbal, hokej, do hotelov, reštík a podobne. Teda nie všetci. A osobne si myslím, že to nepomôže, lebo kto nie je očkovaný, nepôjde sa dať testovať aby tam išiel.

  11. Tie pravidla asi zmenili kvôli Lunikáčom…vláda tu kvôli Pápežovi…Luník prerába na tzv.Potemkinovú dedinu..podľa mňa tam mali pustiť všetkých,čo majú záujem,nech sa tam premoria,nech to poroznášajú po Slovensku,aspoň budu mať zámienku,zase vyhlásiť núdzový stav,zakážu cestovanie z okresu do okresu,povinné respirátory a iné čerešničky..

  12. len tak 5. septembra 2021, 16:58.všeto pôjde podľa plánu.Núdzový stav,lockdown, zavreté prevádzky,školy.zákaz vychádzania a prekračovanie okresov.aj keby bolo zaočkovaných 99.99%

  13. Neboj sa ty nič Bohuš, žiadny lockdown, žiadne zatvorené prevádzky, nič také nebude. Si nezaočkovaný a nakazíš sa, tvoj problém. Zvolil si si slobodne ochorieť, tak prečo by sa malo kvôli tebe niečo zatvárať.

  14. Kameru P…. sa sem jebem nikto ho nemá rád je to banda uchylakov pedofilov a tento štát to stojí 9 miliónov eur hlavne že deti v školách majú natierať ploty a školy školy aby rodičia doniesli papiere na výučbu to kurva aká hanba to sa ťa prijebana vláda nehanbí už len čakám kedy v školách budú vyučovať o buzerantoch

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img