ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Výletným cyklovlakom za zážitkami do malebnej prírody Malých Karpát

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj |MM|  Vziať rodinu na výlet, dohodnúť sa s partiou kamarátov, nasadnúť do vozňa historického vlaku a zobrať so sebou aj bicykle, ktoré sa povezú špeciálnym cyklovozňom. Nechať sa unášať atmosférou babieho leta v malebnej obci Smolenice na úpätí Malých Karpát. Projekt Výletný cyklovlak je jedným z troch cyklonoviniek, ktoré v tomto roku pripravila Krajská organizácia cestovného ruchu Trnavský kraj. Cyklovlak vyštartuje z Bratislavy cez Pezinok, Trnavu až do Smoleníc už v sobotu 4. septembra 2021 a 11. septembra 2021.

Prvou novinkou bol prázdninový projekt Cyklobusom od vody k vode zo Senca cez Jelku do Čilistova, druhý cyklobus do Malých Karpát vozí cyklistov do 17. októbra z Trnavy cez Piešťany až do Brezovej pod Bradlom. „Výletný cyklovlak nadväzuje na prázdninové jazdy Výletného vlaku Pálffy, ktoré sa tešili veľkej obľube najmä u rodín s deťmi. Zážitok z jazdy historickým vláčikom zostáva rovnaký, len divadelné predstavenie nahradí špeciálny vozeň pre bicykle. Peší turisti majú možnosť buď vyraziť do prírody, alebo si pozrieť Smolenický zámok či Jaskyňu Driny. Pre tých, ktorí by chceli ušetriť sily a detské nôžky, je pripravená kyvadlová doprava Smolenická fčela,“  povedal trnavský vicežupan a predseda Krajskej organizácie cestovného ruchu Trnavský kraj Pavol Kalman.

Cestujúci cyklovlaku si môžu dobiť energiu po začiatku školského roka návštevou rodinného medovinárstva Včelovina, kde môžu ochutnať lokálne špeciality, kávu či zákusok, alebo si vychutnať pravé kačacie hody v reštaurácii Treeclub v Smoleniciach či vybrať sa na cyklotúru ku karpatským hradom.

Historická mašinka so špeciálne upraveným vozňom prepraví až 30 bicyklov, čo je vyššia kapacita, ako prepravia bežne vypravované vlaky na slovenských tratiach. Bicyklisti aj turisti si vychutnajú jazdu priamo v historickom vlaku s kapacitou 116 miest a využiť ju môžu aj väčšie partie nadšených cyklistov či turistov.  Pre vláčikových nadšencov je pripravená aj prehliadka strojovne a kabíny rušňovodiča historickej mašinky.

Pre cestujúcich sme pripravili tipy na najlepšie cyklo aj pešie trasy, aby sme im tak zjednodušili výber a aby mohli nájsť najdôležitejšie informácie na jednom mieste, na našej stránke alebo aj priamo v cyklovlaku.

Lístky si môžete zakúpiť už teraz na https://www.krajzazitkov.sk/sk/cyklovylety/vyletny-cyklovlak .

Lístky na kyvadlovú dopravu Smolenická fčela si môžu cestujúci zakúpiť priamo v cestnom motorovom vláčiku po vystúpení z vlaku na železničnej stanici. Cena lístka je 5 €, deti do 3 rokov zdarma.

Cestovný poriadok

Cena spiatočného lístka:

Základný:            10 € ( dospelí a deti od 15 rokov )

Zľavnený:           8 € ( Deti vo veku 3 – 14,99 rokov, dieťa do 2,99 rokov bez sprievodu platiaceho cestujúceho, ZŤP, seniori nad 65 rokov )

Rodinný plus:    32 € (2+2) ( Rodinný lístok spiatočný pre 2 dospelé osoby a 2 deti vo veku 3 – 14,99 rokov )

Rodinný:             24 € (2+1)  ( Rodinný lístok spiatočný pre 2 dospelé osoby a 1 dieťa vo veku 3 – 14,99 rokov )

 

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img