ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Rodičia detí vo veku do 18 rokov dostanú vyplatený jednorazový príspevok 100 Eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

UPSVR SR |MM|  Za mesiac september dostane každé nezaopatrené dieťa do dovŕšenia 18 roku veku 100 EUR.

Zaslúžia si to všetky rodiny s neplnoletými deťmi, keďže v čase pandémie museli investovať nielen vlastné sily, ale aj peniaze na výchovu a vzdelávanie detí doma.

Znamená to, že už v októbri dostane každá rodina, ktorá poberá rodinné prídavky, na svoj účet sumu v celkovej výške 100 EUR.

V platnosti aj naďalej zostávajú všetky naše opatrenia na podporu rodiny, ako sú pomoc pre rodičov prvákov či jednorazový príspevok v hmotnej núdzi.

Rodina je našou prioritiu, a preto pomáhame.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Konečne, že sa aspoň teraz nerobili rozdiely medzi deťmi menej a viac zarábajúcimi rodičmi. Keď je to príspevok pre každé dieťa, tak nech je to pre každé dieťa! Nech nerobia rozdiely ako to robia medzi dôchodcami!

  2. 100????? To sa akože teraz mame začat tesit? Vy debili toto uz mala byt povinnost kazdy mesiac…a nie jeden.. ja som stratil 6 mesiacov polovicu prijmu..deti doma..a Vy sa akože idete chvastat zo 100 eurami…špinavci…a vlastne preco aj my sme nedostali tych 333e čo dostali cigáni? Špinava banda vo vlade..

  3. Spravodlivosť nebola, nie je a ani nebude. Ten kto žije sporiadaným životom a pracuje, ťahá za kratší koniec. Táto nespravodlivosť narastá do už neúnosných rozmerov. Tu sa všetká pozonosť venuje Rómom a tím, ktorí nechcú pracovať. Niekedy v hneve napadá myšlienka, že ešte raz sa narodiť, tak Rómom. Peniaze si užijem a o ostatné postaraj sa štát! Zničíme celé sídliska -postavia nám nové, postavíme si chatrč alebo dom na cudzom pozemku – nič sa nedeje. Ešte sú aj diskriminovaní. Či nie je to naopak? Štát – p. Matovič vyhadzuje peniaze plným priehrštím von oknom v lotérii, ale tam, kam má dať, tam dať odmieta – majú dosť.

  4. To znamená keď mám jedno dieťa 100 eur, dve deti 200 eur, tri deti 300 eur ? Keď neprší aspoň kvapká… Nás to poteší 🤑

  5. No, ešte ich nemáte. Lež ich dostanete, ako je to zvykom, že to zmenia, ako 13.-tý dôchodok, že miesto neho dostanú na lízatko. Nechajme sa prekvapiť. Na prekvapenia sme už zvykli.

  6. Nebudú mať hodnotu 100€ ale 80€…. elektrina pôjde hore, potraviny, a vlastne všetko ide hore a samozrejme aj minimálna mzda minimálne

  7. Dovolim si niekolko poznamok:

    – v prvom rade – a to je najdolezitejsie – si treba uvedomit, ze VLADA a STAT nikomu NIC NEDAVA. Stat, samospravy a pod. obcanom BERU.

    Povedane inak, stat prniaze neprodukuje, vyrabaju ich obcania svojou pracou. Stat peniaze spotrebuva na spravu VECI VEREJNYCH, chod statu, samosprav, zachrannych zloziek, policie, armady, na platy uradnikov, politikov – proste na vsetko, co je pre chod statu dolezite a nevyhnutne.

    Na politikoch je, aby boli verejne financne zdroje spotrebuvane maximalne setrne, len na nevyhnutne veci a v nevyhnutnej miere.

    – nasledne teda je potrebne povedat nahlas, ze VSETKY DOTACIE, PODPORY a DAVKY su vyplacane z penazi VYPRODUKOVANYMI OBCANMI TVORIACIMI HODNOTY.

    – dotujeme teda sami seba NASIMI PENIAZMI

    – – –
    Osobne tvrdim, ze KAZDE DIETA malo dostat obdobnu sumu kazdy mesiac od zaciatku pandemie, nakolko deti su tie posledne, ktore by mali pocitovat pripadne financne problemy v rodinach.

    V tomto, ako aj v sanovani skod sposobenych firmam (aspon drvivej vacsine), podla mojho nazoru stat zastupeny volenymi politikmi zlyhal, minimalne situaciu podcenil.
    A ako obycajne, doplacanju na to hlavne poctivi podnikatelia, nie podvodnici.

    Povedane inak, uz bol najvyssi cas na aspon nejaku hmotnu podporu deti, ktore fakt za sucasny stav nemozu.

  8. Od začiatku ako sa školy minulý rok v marci zatvorili som ostala s deťmi doma. Keďže som z deťmi sama, bola som rada, že mi ponúkli možnosť homeoffice. Bola som veľmi rada. Samozrejme som musela všetkým 3 deťom zabezpečiť všetko pre dištančné vzdelávanie. Museli sme skĺbiť ich vyučovanie s mojou prácou, nakoľko všetci 4 sme nemohli byť prihlásení. Iba jeden raz deti neboli na vyučovaní, mali sme problém s internetom. Zvýšili sa nám náklady v dôsledky, že sme boli doma. Moja najstaršia dcéra má už 18 rokov, prečo sa na ňu zabudlo. Chodí do posledného ročníka 8-ročného gymnázia.

  9. Naša vláda je ako v koši voda. Raz tak, druhý raz onak. Ani sami nevedia čo chcú. Rezervy hľadajú u občanov, ale nepripustia, že tie rezervy sú u nich. Sýty hladnému neverí. S ľuďmi zaobchádzajú ako s fackujúcimi panákmi. Tvária sa, ako by všetku múdrosť sveta zhltli. Čo je to 100€? Že sú drahé veci pre dospelých, ale pre deti, ktoré rastú ako z vody a z jari do jesene sú mu malé napr.topánky a treba ich znova kúpiť, to je hlavu postavené. A vybavenie žiaka do školy na začiatok školského roka, to nehovorím. Ten príspevok nech si nechajú na kávu a škola nech dá pre začiatok žiakom potrebné pomôcky ako to bolo v predošlom režime /niekto ma zase skritizuje/ a priebehu školského roka si potrebné veci dokúpi. Takto ich to vyjde lacnejšie. Aj takto sa dá šetriť.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img