ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Generálny prokurátor Žilinka úradoval a rušil obvinenia ľudí podozrivých zo zločinov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Najnovšie správy vo veci vyšetrovania niektorých káuz pôsobia priam šokujúco. Generálny prokurátor (do funkcie zvolený aj za podpory opozície) zrušil obvinenia Jaroslavovi Haščákovi, Zoroslavovi Kollárovi, ako aj bývalému šéfovi SIS Pčolinskému.

Konaniu generálneho prokurátora nerozumie slušný občan očakávajúci nastolenie práva a spravodlivosti v krajine, predpokladáme, že ani prokurátori podriadených prokuratúr, ktorí sa s obvinením vyšetrovateľov na základe výsledkov vyšetrovania stotožnili. V prípade bývalého šéfa SIS obvineného z prijímania úplatku aj podplácania, teda dvoch zločinov dozorujúci prokurátor už písal obžalobu na súd.

Voľbou súčasných vládnych strán väčšina občanov hlasovala za zmeny smerujúce k návratu práva na Slovensko. Dôvera občanov v právny štát takýmto ráznym krokom generálneho prokurátora zostane otrasená.

Konanie generálneho prokurátora nechápe ani prezidentka SR Zuzana Čaputová a podľa medializovaných informácií požiada o vysvetlenie.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Generálny prokurátor zvolený touto vládou zrušil obvinenia.
    Spravodlivosť a slušnosť vybrali bez ohľadu na to že si niekto myslel že stačí marketingovo niekoho obviniť.
    Dnes je deň kedy táto vláda stratila legitimitu vládnutia.

  2. tak a teraz Matelko stratil uz aj ten poslednu svoju agendu, boj proti korupcii tym ze zvolili / zabetonovali do kresla GP tohto trojskeho kona Smeru

    som zvedavy co nato fanaticki obhajovaci Olano / Igora Idiotovica, ved vy viete kto ste

  3. Osobne som z toho jelen, a nie som sam. Ak su vinni, budu odsudeni, resp. by boli odsudeni. Kedze nik zrejme nepreukazal ich vinu, tak asi vinni nebudu. Otazka je, kto zaplati odskodne za tento cirkus? No ze sa tak hlupo aj pytam

  4. Práve naopak,milý,alebo milá autorka článku,tento krok značne posilnil doveru občanov v právny štát. A čo má čo prezidentka do toho kafrat.Tam má oficiálne rozhodnutie a odôvodnenie.Keby bola normálna,tak to akceptuje.Zilinka je nezávislý,a teraz naraz sa mu podsúvajú nejaké veci.Prebudte sa,čo ste si mysleli,že to je očista,keď mafiáni a zločinci v snahe zachrániť svoj zadok,si vymýšľajú obvinenia,ako koncert na želanie.

  5. Práveže žilink a je závislý, bolo to jasné od začiatku. Z vládnej koalície ho presadil kollár a mal silnú podporu smerohlasu, teraz vidíme prečo.

  6. Anonym16 :32,Môžeš mi prezradiť ty mudrc,čo má Smerohlas spoločného s Pcolinskym,a s Kolárom,takto si vytvárate ti svoje blbé teoriePreco si jednoducho nepripustite,že jednoducho neboli dôkazy?Myslíte vo svojom už úplne zvratenom politikárčeni že Žilinka by si niekoho dovolil prepustiť len tak?

  7. Politika..pánske huncútstvo…nechápem prečo sa tu niektorí prispievatelia hádajú medzi sebou..dennodenne nám nejaký spôsobom politici vytrú zrak a vy sa tu budete hádať…to nevymyslíš…kofola

  8. To je tak, keď obvinenia stoja na vode a dôkazná situácia je slabá. Nestačí, že si to želajú občania alebo novinári.

  9. Boris Kollár je mafián. Pcolinsky je jeho človek. Generálny prokurátor mu pomohol z basy.Tak aký nezávislý prokurátor? Všetci sú jedna banda.

  10. Obvinenie zrušil konkrétne Žilinka, kamarát s Gučíkom, kamarát s Pellegrinim a Kmotríkom a volilo ho aj všetkých 25 poslancov smeru na čele s ficom.

  11. Takže chápem to tak že volič sektár OLANO ide dnes písať o mafii keď zároveň tá jeho sekta OLANO dosadila Žilinku za generálneho prokurátora ?
    😂

  12. Ano, krok za krokom. Pravo a spravodlivost idu po zlozitej ceste a tam, kde absentuje moralka, etika a vladnu peniaze, je cesta este nevyspytatelnejsia.

    Vychadzajuc z niektoych diskusnych prispevkov je opatovne vidiet neznalost problematiky a neschopnost vnimat citany text.

    Problemom z mojho pohladu nie samotne rozhodnutie GP, ale sposob, ktory bol pouzity.

    O obvineni totiz nerozhodol „Lolo“ z ulice, ale vysetrovatel na zaklade vysledkov vysetrovania s najvacsou pravdepodobnostou po konzultaciach s dozorujucim prokuratorom. Minimalne v jednom z pripadov uz mal prokurator pisat obzalobu.

    Moze tu teda byt snaha nedostat pripady pred sud, kde by mohli vyjst na svetlo dalsie skutocnosti, ktore by mohli byt pre dalsich ludi nebezpecne.

    Je faktom, ze SR ma prokuraturu tzv. „Stalinskeho typu“, kde GP ma absolutnu moc na trestnym konanim.

    Problemom je podla mna aj sporny § 363 Trestneho poriadku, na co podla mojich informacii upozornovala asi pred dvoma rokmi aj Nadacia Zastavme korupciu. Myslim, ze na neho upozornoval uz aj specialny prokurator Daniel Lipsic. Aj ja mam obavy zo zneuzivania tohto zakonneho ustanovenia a to na mozne ovplyvnovanie trestnych veci v posobnosti Specialnej prokuratury. Nepovazujem za normalne, aby Generalna prokuratura jednostrannym rozhodnutim vo veci obchadzala zavery vysetrovania a ignorovala stanovisko celej sustavy sudov, vratane Najvyssieho, alebo Ustavneho sudu.
    Podla mna ide o neprijatelne konanie este viac nastrbujuce uz i tak nizku doveru obcanov k nezavislosti prokuratury.

    Povedane inak – nedokazem sa stotoznit s tym, ze skutok sa stal, no potrestany pravdepodobne nebude nik. A hlava mi neberie, ako moze byt spochybnene konanie tak velkeho mnozstva odbornikov vysetrovatelov ci prokuratorov jednym jedinym clovekom.

    Uz davno tvrdim, ze v SR nie je najmocnejsim muzom predseda Vlady ci Prezident SR, ale generalny prokurator, ktory vyzera to tak, ze vie ukazat prstom vlastne na kohokolvek a ten bude obvineny ci obvinenie voci nemu bude zrusene nehladiac na to, kam smeruje vysetrovanie a ci dokazy. Uz len v Ceskej republike nieco taketo mozne nie je.

    Stale som za navrat prava a spravodlivosti do krajiny a stale verim, ze krajinu sa z tejto slepej ulicky slusnym ludom dostat podari.

  13. Toto sa zrusenim obvineni neskonci. To je len zaciatok. Myslim, ze pan Lipsic si moze zacat vypratavat kancelariu. Dostanu ho cez preverenie a nasledne zrusenie previerky.

  14. „Vychadzajuc z niektoych diskusnych prispevkov je opatovne vidiet neznalost problematiky a neschopnost vnimat citany text.“

    s tym suhlasim len ste nenapisal to najpodstatnejsie, kto zato defacto moze… za sucasny stav moze sucasna vladna koalicia (teda okrem za ludi a OKS), pretoze ta ma najvacsi podiel na tom kto sedi v kresle GP… vykricniky boli uz ked bola volba GP…
    a ked ho zvolili uz vtedy som vedel ze sa jedna o vazny priekak…

    jednoznacnym vitazom volieb de facto je teda draha nevesta Kollar lebo jeho kolega plagiator Matovic sa ide z neho neviem co.. zato zo Sulika spravil Igor diabla v ludskej podobe..

    ak po tomto cirkuse niekto stale vie dat hlas Olano a maciakovi, je to na diagnozu

  15. Pán Majko,NEBOLI Relevantné dôkazy!Tie obvinenia,ktoré boli vznešené,sa nezakladali na pravde.To je celá pravda,kto ho zvolil,alebo nezvolil,tiež nie je relevantné.A buďme vďační,že tento systém kajucnikov,dostáva jednu trhlinu za druhou.Zakon sa môže chrániť len zákonne.!!!!

  16. Anonym 1. septembra 2021, 8:21 – nemam moznost nahliadnut do spisu o tisicoch stran – Vy ho isto mate nastudovany. 😉

    Pytam sa, co s tymi vysetrovatelmi a dozorujucimi prokuratormi, ktori vysetrovali a dosli k zaverom umoznujucim obvinenie a dokonca obzalobu, aby boli podozrivi zo spachania zlocinov postaveni pred sud?

    Co so sudcami senatu najvyssieho sudu, ktori odobrovali vazbu a ostatne ukony na vazbu davajuce dovod?

    My tu takto vlastne ani nepotrebujeme cely policajny, prouratorsky a justicny aparat (inak mam na neho nazor vychadzajuci z vlastnych poznani), staci na generalny prokurator – ten to tu vsetko vyriesi…

  17. Zbytočne ma chytáš za slovíčka, ale ok. Takže ešte raz. Keby boli dôkazy nepriestrelné, zrušili by GP alebo jeho námestník obvinenia?

  18. Pán Majko,nie je možné,generalizovať,a hlavne nie v práve,kde sa jedna o individuálne osudy.Poculi ste tlačovú besedu „Sme rodina“,počuli ste o manipulovani svedkov,sledujete vobec,čo sa deje,a ako sa vypracovávaju obvinenia.To nie sú žiadne hoaxy.Poculi ste,ako zatkli Pcolinskeho? Vlastne po tom,ako SIS predložila spravu,a nasledoval každý,kto sa len o tej veci zmienil.Cital ste otvorený list vyšetrovateľky Santusovej.A veľa veľa iných veci,to nie sú vymysli,to sú fakta,a pokiaľ budeme nad nimi zatvárať oči a všetky zmysly tak ideme expresne k zahube.Nie je predsa možné a hlavne aby partička ozajstných gaunerov určovala,kto pôjde za mreze..

  19. A ešte dodatok,pýtate sa čo s vyšetrovateľmi a prokurátormi,čo to vyšetrovali,tak podľa obhajcu konštatuje GP,že bolo dokopy 29.zakonnych prešľapov,pri vyšetrovaní,Tak povedzte sám,čo s takými vyšetrovateľmi.A k najvyššiemu súdu,ten nemá priestor na určenie viny,riadi sa len podľa toho,čo mu je predložené od vyšetrovateľa a prokurátora.

  20. Treba ešte pripomenúť, že Najvyšší súd aj Špecializovaný trestný súd síce rozhodol v neprospech (vtedy) obvinených, ale to bolo rozhodovanie o väzbe, kde sa síce posudzovala zákonnosť a dôvodnosť trestného stíhania, ale stále to bolo „len“ rozhodovanie o väzbe. Ale sudca pre prípravné konanie pri rozhodovaní o predĺžení, resp. zrušení väzby nemá časový priestor na to, aby sa zaoberal otázkou viny a hodnotil dôkazy, ale hodnotí len opodstatnenosť dôvodov trvania väzby a jej pravdepodobnosť, lebo rozhodnutie o väzbe je vo svojej podstate založené na pravdepodobnosti. Preto by som oddelil vtedajšie posudzovanie Najvyššieho súdu a Špecializovaného trestného súdu od terajšieho posudzovania GP, ktorý predsa len skúmal iné aspekty a nie dôvody väzby. A možno by stálo aj za úvahu pripustiť si, že kvalita vyšetrovateľov NAKA a dozorujúcich prokurátorov nemusí v skutočnosti byť taká ako si občania želajú. Je zvláštne nepripustiť, že sú neomylní. A keď už tu teda máme vládu bojujúcu za očistu všetkého možného, tak je namieste otázka, prečo ešte parlament nezrušil sporné ustanovenie § 363 Trestného poriadku, ktoré dáva generálnemu prokurátorovi takmer neobmedzenú moc? Prečo tu stále máme stalinskú štruktúru prokuratúry? Tých negatívnych prvkov tu je viac.

  21. Všetko je v poriadku. Niektorí ste proti Žilnkovi, iní mu drukujete. Samé bla bla bla. Gro problému spočíva v nekvalite vyšetrovateľov, ich procesných chýb a podobne. Po revolúcii zostali najlepšie kapacity vyšetrovateľov v ČR. My starší vieme, že ak mal byť vyšetrený vážny trestný čin, musela ho šetriť pražská kriminálka.

  22. Na rovinu 1. septembra 2021, 12:50 A kde je problém? Zavoláme Pražskú kriminálku 🤷‍♂️.šak a Kuciakovú vraždu chceli volať(alebo volali?)zahraničných vyšetrovateľov

  23. Blbosť na kvadrat Ria,už vieme všetci ako sa voláš,ja som Silvester Stallone!Či napíšeš Ria,alebo nenapíšeš nič,výsledok je ten istý.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img