ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Nehoda autobusu a štyroch osobných vozidiel na križovatke R1 a diaľnice D1

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR HaZZ Trnava |MM|   Dňa 29. augusta 2021 po 15.30 hodine bola ohlásená dopravná nehoda autobusu a štyroch osobných motorových vozidiel na križovatke rýchlostnej cesty R1 a diaľnice D1, zjazd na Bratislavu.

V čase nehody sa v autobuse nachádzalo 32 cestujúcich, z toho 5 detí. V dôsledku dopravnej nehody došlo k zraneniu piatich osôb, z toho jedno dieťa.

Zasahujúca hasičská jednotka z Trnavy poskytla zraneným osobám predlekársku prvú pomoc a následne ich transportovala do vozidiel záchrannej zdravotnej služby. Na havarovaných osobných motorových vozidlách boli vykonané protipožiarne opatrenia.

– – –

 

KR PZ Trnava |   Polícia včera poobede riešila hrozivo vyzerajúcu nehodu v pripájacom pruhu na diaľnicu D1.

Vodič autobusu z okr. Brezno si nenechal dostatočný odstup a narazil do zadnej časti Mercedesu. Náraz spôsobil reťazovú nehodu, pri ktorej sa poškodili ďalšie 3 autá, VW Sharan, Škoda Octávia a Audi Q 7. Našťastie si hromadná nehoda nevyžiadala vážnejšie zranenia. Záchranári na mieste jednorazovo ošetrili dvoch zranených, z osobných áut. V autobuse zn. Mann, ktorý slúži ako diaľková linka medzi Breznom a Bratislavou, sa prepravovalo okrem vodiča 17 cestujúcich.

Polícia podrobila piatich vodičov dychovým skúškam na alkohol, ktoré boli vo všetkých prípadoch negatívne. Doprava bola v úseku spomalená, ale prejazdná. Vodiča autobusu polícia rieši za priestupok v doprave. Škody boli odhadnuté na viac ako 78 tis. eur.

NÁVRATOVÁ NEDEĽA JE KRITICKÁ
Dopravní policajti evidujú práve v tomto pripájacom pruhu na diaľnicu D1, najviac kolízií a škodových udalosti. Najčastejšou príčinou je nerešpektovanie značenia, vodiči sa snažia dostať z kolóny na pripájač D1 rôznymi manévrami na poslednú chvíľu, nedodržiavajú dostatočné rozostupy a niektorí sú k večeru za volantom už unavení, čo spôsobuje nepozornosť a ďalšie zbytočné spomalenie premávky. Bezpečné pripojenie na diaľnicu D1 si vyžaduje, aby vodič prešiel úsek približne v rýchlosti 50 km/h a to spomaľuje situáciu v samotnom pripájači. Riešením situácie a prípadnou rekonštrukciou križovatky sa zaoberá NDS a.s.

Foto: KR PZ

foto: KR HaZZ Trnava
foto: KR HaZZ Trnava

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Aj pre toho s tým príčeskom alá Fred Flinstone. Jazdíte jak keby ste boli na cestách len vy. Po meste pálite aj 70 / 80 s takým kolosom a cestujúcimi na “palube”.
    Mali by vás policajti častejšie kontrolovať a dávať vám aj fúkať aby ste mali trošku rešpekt

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img