ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Ministerstvo zdravotníctva podáva sťažnosť Slovenskej lekárskej komore na konanie jej člena lekára Petra Liptáka

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZ SR  |MM| Povolanie lekára si právom zasluhuje vysokú mieru spoločenského uznania a rešpektu. Zároveň povolanie lekára so sebou nesie aj veľkú mieru zodpovednosti nielen v ambulancii, ale aj vo verejnom živote. Slovo lekára má prirodzene veľký vplyv na verejnosť. Preto je nebezpečné, ak lekár spochybňuje vedecky dokázané fakty, nabáda na porušovanie právnych predpisov a zľahčuje vážnosť a priebeh ochorenia.
Lekár Peter Lipták opakovane šíri nepravdivé a zavádzajúce informácie o chorobe Covid–19, bagatelizuje závažnosť tohto ochorenia, nabáda k nenoseniu rúšok, k nedodržiavaniu platných opatrení a pravidelne šíri dezinformácie o očkovaní proti Covidu. Od očkovania odrádzal aj seniorov v domove seniorov Archa, ktorí patria medzi skupiny najviac ohrozené koronavírusom.

Peter Lipták tiež vystupoval bez rúška na verejných zhromaždeniach v čase, kedy tým porušoval aktuálne platné nariadenia.

Slovenská lekárska komora môže posúdiť konanie a verejné účinkovanie svojich členov a v prípade porušenia Etického kódexu má právo vyvodiť voči svojmu členovi zodpovednosť.

Príklady blogov Petra Liptáka:https://bit.ly/3gy1VKn

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ide proti prúdu? poslať do uránových baní. Alebo do Jaslovských Bohuníc kotle čistiť. Asi tu už prestala platiť sloboda prejavu

  2. Tu nejde o slobodu prejavu, ale o to, čo šíri. Takto si získava popularitu na úkor zdravia a životoch ľudí, ktorí ako p. doktorovi veria. Buď patrí na psychiatriu, ale do väzenia, lebo lekár, ktorý má chrániť zdravie ľudí, ich ohrozuje.

  3. Lekár má ustavné právo mat svoj názor tak ako ty.
    Pamatám si keď jedna doktorka povedala raz pacientke že nech skúsi mladú žihľavu si natrhať a robiť si z toho smoothie.
    Samozrejme že sa pustila potom vlna odporu z ludi z farma kedže zihlava nepatri medzi schvalene farma produkty a hlavne je zadarmo…

  4. Sasek 27. augusta 2021, 19:24.Je to arogantný blbec .Ale stále tu máme slobodu prejavu.zase dám tú istú otazku. kto určuje čo je pravda a čo nie?skoro všetky hoaxy ohľadom covidu sa stávajú realitou. ked pred rokom niekto povedal že sa budú deliť ludia na zaočkovaných a zločincov čo nie su, tak to bol hoax

  5. Bohuš 27. augusta 2021, 19:30 – u lekara povinneho postupovat podla overenych standardov v odbornych veciach sloboda prejavu a tolerovanie vyzyvania ludi k ignorovaniu ochrany pred infikovanim sa a porusovaniu vseobecne zavaznych predpisov?

    To je snad zly sen…

  6. Keď ľudia veria p. doktorovi ktorý je doteraz zdravý, viac, ako ľuďom, ktorí túto chorobu prekonali s väčšími, alebo menšími ťažkosťami. Nič im to nehovorí, koľko bolo úmrtí, alebo koľko ľudí má následky z tohto ochorenia? Mali by sa vymeniť na nemocničných lôžkach s tými, ktorí tam bojujú o život! O svojom živote a zdraní si každý rozhoduje sám za seba. Ale nie je to na mieste niekomu vnucovať či sa má dať zaočkovať, alebo nie.

  7. Títo páni doktori, nemali dosť odkrytých kariet? Nepostačuje im množstvo chorých v nemocniciach, množstvo mŕtvych, že nestačili pochovávať? Tak títo múdri doktori nech navrhnú spôsob, ako šíreniu zabrániť! Majú možnosť dokázať svoju pravdu. Nech konajú a nech len nerozprávajú!

  8. Prvy problem s tymto lekarom vznikol vdaka organom cinnym v trestnom konani, ktore akceptovali zmenu definicie uplatku na dar. Tam Dr. „Nikto“ namiesto basy ziskal publicitu, o ktrej nesnival.

    Nasledne zistil, ze staci vystupovat na protestoch, ist „proti prudu“ a dostatocne hlasne sa prezentovat na socialnych sietach temami, ktore hybu spolocnostou. Jasne, musi ist „po ruke“ davu.

    A potom uz staci angazovanie sa nejakej bezvyznamnej strane, ta dostane pristor na kandidatke tej strany, ktorej nezalezi na tom, kto je ich volic, ide predsa o mnozstvo. A nova strana je cesta.

    No na vysledok?

    Parlament plny hulvatov, a zmrdov a – ludia sa budu pytat, ako je mozne, ze zrazu je uplatok legalizovany a hovori sa mu dar…

    Priatelia, to je kolobeh, ako v prirode. Ked invazivnu skodnu namiesto jej likvidacie v zarodku podporite a chranite, skodna sa rozmnozi a po ziskani sily a pozicie v retazci fungovania akejkolvek spolocnosti v skodeni pokracuje. Len je zmenena intenzita a priestor, v ktorom skodi.

    Takto to funguje u svojim sposobom „invazivnych druhov“. Virus, mandelinka, mys alebo potkan, starosta alebo primator, ci poslanec v parlamente. No a to sa mnozi, na seba navazuje dalsich jedincov, az tvori silnu komunitu, ktora skor ci neskor bude mat este vyssi vplyv, az ovladne okolie.

    To je vznik, vyvoj a vrchol v zivote parazita.

    Meni sa len konkretny jedinec. System ziskania vplyvu zostava obdobny.

    Riesenie?

    Hned ako sa skodna objavi, likvidovat, „utlct“ tym, co je momentalne po ruke, papucou alebo inym vhodnym prostriedkom, minimalne izolovat od spolocnosti. V pripade ze ide o tvora s predkami ktori si rovnako hovorili ludia, eliminovat zakonom.

    Ak prirodzena obrana proti takymto jedincom a parazitom zlyha v zarodku, kedy je mozna a relativne bezproblemova, pre ludi nastava problem. Uz vieme o com je rec?

  9. „A potom uz staci angazovanie sa nejakej bezvyznamnej strane, ta dostane pristor na kandidatke tej strany, ktorej nezalezi na tom, kto je ich volic, ide predsa o mnozstvo.“.

    Mňa hneď napadlo Zmena zdola na kandidátke Oľano.

  10. Je vidím len jediné riešenie a to, nedotovať politické strany zo štátneho rozpočtu, aby strany žili z členských príspevkov od svojich sympatizantov! Takto je ich nespočetný počet. Ale ako to dosiahnuť, keď všetky miesta sú obsadené darmožráčmi a oni to nedovolia. Veď trepať papuľami je ľahšie, ako niečo dokázať. Veď ako to vyzerá v našom školstve, zdravotníctve, sociálnej politike…? Zdravý rozum to neberie. A bude horšie.

  11. Miloš.na liečbu covidu nie su overené štandardy. Zatiaľ sa robia len pokusy. A čím drahší liek tým lepšie.na začiatku „pandemie“ neboli povinné rúška .potom ano, potom nie ,a nakoniec najlepšie dve naraz. Tápajú v tme

  12. Pandémia prišla nečakane, ako sa hovorí z večera na ráno, čo sa v najhoršom sne nikomu ani nesnívalo. Keby to bol niekto len tušil, určite by sa boli na to pripravili. Ako sa zväčšoval počet úmrtí, robili všetko čo sa dalo, aby sa počet rapídne nezväčšoval. Teraz tu niekto kritizuje, že v tom tápu. Určite, že na 100% účinnú vakcínu treba čas. Ale ten tu teraz nebol. Vie niekto spoľahlivo povedať, že ako by to bolo ďalej pokračovalo, keby sa nevyužilo aspoň to, čo bolo dostupné? Buďte rád, že ste nebol medzi tými, ktorí sa stretli so smrťou!

  13. pre Bohuš 28. augusta 2021, 12:02.ale nie všetci chcú byť pokusné myšky.“Izrael bol príkladom v očkovaní, teraz je varovaním“ žeby ani očkovanie nebola atómová bomba na covid? tak ako testovanie. Inak niektorí lekári nemajú problém liečiť covid.(bez ivermectinu). ale o tom je škoda písať

  14. „Izrael bol príkladom v očkovaní, teraz je varovaním“

    V článku sa píše:

    1.Izrael ma v súčasnosti plne zaočkovaných približne osemdesiat percent dospelej populácie.
    2.Denne pribúda v Izraeli v priemere sedemtisíc pozitívnych prípadov.
    3.V súčasnosti je preto v prepočte na milión obyvateľov krajina v prírastku prípadov na štvrtom mieste na svete. Najvyšší denný počet úmrtí v auguste však nedosiahol ani číslo tridsať.
    4.V dobre zaočkovanej krajine sú čísla úmrtí desaťnásobne nižšie
    5.Takmer polovicu pacientov v izraelských nemocniciach tvoria zaočkovaní pacienti. Ide najmä o ľudí nad 60 rokov, ktorí majú aj iné zdravotné problémy.
    6.Dáta z izraelského ministerstva zdravotníctva tiež naznačujú, že očkovaní sú stále silne chránení pred vážnym priebehom covidu.
    7.Rovnosť hospitalizácií medzi očkovanými a neočkovanými vzniká preto, že v celej populácii je viac očkovaných ľudí. Avšak ak dáta spriemerujeme na stotisíc obyvateľov, tak zo stotisíc zaočkovaných končí v nemocnici iba 335 ľudí, zo sto tisíc nezaočkovaných až 2093
    8.Za zjavným nárastom by mohli byť aj zmeny v správaní – v Izraeli totiž od júna nemuseli ľudia nosiť rúška ani v interiéri.
    9.Očkovanie je najužitočnejšou zbraňou v boji proti pandémii, no nové údaje z Izraela naznačujú, že je naďalej nutné dodržiavať aj nemedicínske zásahy – umývanie rúk, nosenie rúšok či respirátorov a odstup aspoň dva metre.

    Toľko z článku, ktorý hovorí o tom, že účinne je očkovanie, testovanie, rúška, rozostupy, umývanie rúk, a že delta variant je brutálne infekčný. Na slovensku je 40% zaočkovaných. Izrael je siedma najviac preočkovaná krajina na svete, slovensko 95-ta.

    Ktorí lekári majú problém liečiť covid?

  15. Anonym 28. augusta 2021, 19:15.dakujem že si sa podpísal na konci.čital som to celé. „Izraelskí vedci podľa agentúry tvrdia, že táto „najväčšia“ terénna štúdia porovnávajúca prirodzenú imunitu – získanú z predchádzajúcej infekcie – s ochranou poskytovanou jednou z najúčinnejších vakcín, ktoré sa v súčasnosti používajú, ukázala, že reinfekcie sú oveľa menej časté u ľudí, ktorí prekonali covid.“

    „Táto analýza ukázala, že prirodzená imunita poskytuje dlhšiu a silnejšiu ochranu pred infekciami, symptomatickými ochoreniami a hospitalizáciou v dôsledku variantu delta,“ uviedli podľa Bloombergu izraelskí vedci.ale na SK sú vyvolený len očkovaný

  16. Pod prirodzenou imunitou myslia protilátky po prekonaní covidu. Ty si ho prekonal? Ja áno pred rokom, ale neviem či by som mal ešte po roku protilátky, preto som pre istotu aj zaočkovaný ako aj celá moja rodina. Už nechceme zažiť minulý rok. Tebe a podobným prajem veľa šťastia, iba škoda, že obsadíte nemocnice a ja napríklad so žlčníkom budem mať problém. Za chuja sa ospravedlňujem, si proste iba ovplyvnený dezolátmi.

  17. Bohuš, spoliehať sa na vytvorenie prirodzenej imunity, teda imunity získanej po prekonaní ochorenia, je dosť rizikové. Bohužiaľ niektorým to nevyšlo.

  18. Doktor Lipták vyliečil niekoľko desiatok pacientov s covidom a všetci jeho pacienti prežili, no naši „špičkoví odborníci“ ktorí zakazujú dýchať ľuďom čerstvý vzduch,, nariaďujú nosenie rúšok, respirátorov , neustále sa ľuďom špárajú v nosoch a pchajú do ľudí experimentálne vakcíny a výsledok? Takmer 13 000 mŕtvych. Ale lekár ktorý vyštudoval medicínu a odvážil sa ľuďom povedať pravdu tak musí byť potrestaný, lebo ináč biznis by tak dobre nenapredoval ako keď sú ľudia vystrašení a dajú do seba pichnúť hocičo,

  19. Anonym 29. augusta 2021, 14:13 – tento lekar v prvom rade nazval uplatky darmi.

    Kto raz moralne je na jeho urovni, ten by nemal byt doveryhodny v nicom. Moralka a etika su totiz nepisane pravidla, no v spolocnosti mimoriadne dolezite. Od ich respektovania alebo opacne ignorovania sa toho odvija vela. Aj postoj ku korupcii, aj k porusovaniu zakonov a aj to, ci politik napr. s najdenymi milionmi v alobale ktore realne nemohol zarobit nepovie – dokazte mi zlocin.

    Dr. Liptak je pre mna obycajny podliak zneuzivajuci doveru ludi na obohacovanie sa nad ramec prinaleziacej mu odmeny a dnes na vlne anticovidovych opatreni sa vezuci propagandista. Je potrebne pockat, na koho kandidatke sa bude nachadzat.

  20. Pán Majko na tej covidovej propagande sa vezie príliš veľa ľudí a dobre im to vynáša, ináč by to nerobili miliónové lotérie , ktoré budú v budúcnosti zaplatiť všetci daňovníci. Ja osobne si do seba, žiadnu neoverenú vakcínu pichnúť nedám poznám niekoľko ľudí, ktorí tak urobili a takmer každý po vakcíne mal príznaky, alebo lepšie povedané ochorel na covid, čím je len dokázané, že tie vakcíny obsahujú ten vírus, tak potom mi povedzte, prečo by som si ho mala dať pichnúť do tela? Ja som presvedčená, že každý človek má svoju knihu osudu, kde má dobu a čas, kedy zomrieť. Ak ešte neprišiel môj čas, tak nezomriem a ak príde, tak ma nezachránia ani desiatky vakcín, pretože ma môže zraziť auto, môžu ma prepadnúť lupiči či môžem dostať infarkt Ja nechávam svoj život v Božích rukách a nie v rukách nejakých biznismenov, ktorí hazardujú s ľudským zdravým

  21. Ty vole, tá tára.

    Táto teória, alebo zmýšľanie, pochádza od zlého! Kto verí v osud je často krát naklonený k mágii, vešteniu a poverčivosti. Človek sa tým odkloní od Boha Otca, ktorý ho miluje. Kniha Levitikus hovorí: „Neobracajte sa na vyvolávačov duchov a na veštcov! Nevypytujte sa ich..“
    alebo si v rukach ineho boha?

  22. Tento lekár liečil počas takzvanej pandémii, neliečil po telefone ako mnoho zaplatenych takzvanych lekárov a zbabelcov, mohli prísť do jeho ambulancie a on im dal lieky, povedal čo majú robiť, a nie ako lekári, čo ľuďom odkázali že keď bude horšie aby,, si,, zavolali RZP, to sú lekári? Najprv si overte a potom súdte. A v druhom pripade, vždy sa očkovalo proti chrípke začiatkom septembra až do novembra, teraz sa podava geneticka mňamka počas celého roka, proti čomu je tá vakcína? Prečo nehovoria pravdu odborníci? A prečo nemôžu rozprávať hoaxeri, ktorí hovoria pravdu? Ešte nikdy nenutili si dať toto, ani neviem čo to vlastne je, vedia to iba kompetentni ktorí potrebujú pokusné myši a k tomu sme sa dostali vďaka našej mudrej vláde na čele s ministom financii a v jednej osobne odborníkom na medicinu a ostatnych vedeckych institucii spolu. Úbohé ľudia ako ste naleteli, a možno máte aj nejake vysoké vzdelanie, ale zdravý rozum a uvaha vám chýba. Prečo dnes nemohli ľudia ako vždy ísť si uctit SNP v BB? Na Ferka už nebude korona? Tam môže ísť viac ľudí? BUDÍČEK!

  23. Caleb Wallace, líder antirúškového a antivakcinačného hnutia v strednom Texase, zomrel po nakazení koronavírusom po tom, čo sa snažil liečiť ivermektínom a vitamínmi. Strávil tri týždne na JISke. Mal 30 rokov. Zostali po ňom tri deti a tehotná manželka.

    https://www.nytimes.com/live/2021/08/28/world/covid-delta-variant-vaccine?smtyp=cur&smid=fb-nytimes&fbclid=IwAR1OHapTYsNZ9OxbigSSZaRMsojZ3CflkUuIaV-_nGsn1YA_xW8DNfokKy0#caleb-wallace-covid-masks-dies

    Coronavirus Updates
    Aug. 28, 2021
    Updated
    Aug. 29, 2021, 4:06 p.m. ET1 hour ago
    1 hour ago

    A Texas anti-mask organizer has died from Covid-19.
    Caleb Wallace, who campaigned against mask mandates in central Texas, had spent three weeks in an intensive care unit.
    An unvaccinated, unmasked California teacher gave the coronavirus to half of her students.
    The Delta variant carries a higher risk of hospitalization, a study finds.
    A Covid outbreak complicates Louisiana’s ability to deal with Hurricane Ida.
    The U.S. Open will require proof of vaccination for fans.
    Florida has a worse surge than states with similar vaccination rates. What went wrong?
    Biden suggests booster shots could be given sooner than eight months after vaccination.
    Many in the U.K. are flouting pandemic rules even as cases rise.

    Follow our latest coverage of the coronavirus pandemic.
    A Texas anti-mask organizer has died from Covid-19.
    Caleb Wallace addressed a public meeting in the city of San Angelo, Texas, in November.
    Caleb Wallace addressed a public meeting in the city of San Angelo, Texas, in November.Credit…City of San Angelo, Texas

    Caleb Wallace, a leader of the anti-mask movement in central Texas who became infected with the coronavirus and spent three weeks in an intensive care unit, has died, his wife, Jessica, said on Saturday.

    “Caleb has peacefully passed on. He will forever live in our hearts and minds,” Mrs. Wallace wrote in a post on GoFundMe, where she had been raising money to cover medical costs.

    Mrs. Wallace had said recently that her husband’s condition was declining and that doctors had run out of treatment options. On Saturday, he was to be moved to a hospice at Shannon Medical Center in the city of San Angelo so that his family could say their goodbyes, she said.

    Mrs. Wallace, who is pregnant with the couple’s fourth child, recently told the San Angelo Standard-Times that when her husband first felt ill, he took a mix of vitamin C, zinc, aspirin and ivermectin — a drug typically used to treat parasitic worms in both people and animals that has been touted as a coronavirus treatment but was recently proved to be ineffective against the virus.

    Mr. Wallace, 30, who campaigned against mask mandates and other Covid policies that he saw as government intrusion, lived in San Angelo for most of his life and worked at a company that sells welding equipment. He checked into the Shannon Medical Center on July 30.

    Earlier that month, Mr. Wallace had organized a “Freedom Rally” for people who were “sick of the government being in control of our lives.”

    He founded the San Angelo Freedom Defenders, a group that hosted a rally to end what it called “Covid-19 tyranny” according to a YouTube interview.

    Mrs. Wallace had said her husband respected her own decision to wear a mask. “We joked around about how he was on one side and I was on the other, and that’s what made us the perfect couple and we balanced each other out,” she told the San Angelo Standard-Times.

    She added that her three children are up-to-date on their vaccines and that she herself planned to get a coronavirus vaccine after the birth of her baby in late September. “We are not anti-vaxxers,” she said.

    Covid-19 cases and hospitalizations have been on the rise in Texas over the past few weeks. In Tom Green County, which includes the San Angelo area, cases have increased by 50 percent over the past two weeks, and hospitalizations have risen by 33 percent, according to a New York Times database.

    At Shannon Medical Center, the intensive care unit is about 70 percent occupied, according to a New York Times tracker. The U.S. average of I.C.U. occupancy is about 68 percent, while the state average in Texas is 94 percent.

    — Shefali S. Kulkarni

    The New York Times

  24. Miloš skus to trosku vyvazit ako reporter a daj info kolko ludi zomrelo po ockovani a nemusis hladat v usa tlači lebo to by ich bolo vela ale staci dat zo slovenskej tlace. To je doveryhodnejsie.

  25. Podľa ŠÚKL sú evidované 4 úmrtia po vakcinácii, pričom v troch prípadoch bol súvis označený ako „možný“ a v jednom ako „pravdepodobný“. Takúto stupnicu pravdepodobnosti určuje WHO a kontrolóri sa ňou musia riadiť.

    takto?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img