ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Socha legionára sa vracia na svoje miesto

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď /  Včera v priebehu dňa veľa ľudí zaregistrovalo práce prebiehajúce  na začiatku parkoviska pred Mestským úradom. Oplotenie priestoru, jeho úpravy a dnes zamedzenie výhľadu na „stavenisko“.

Len málokto vie však skutočnú príčinu, ktorou je príprava na svojim spôsobom historicky zaujímavú blížiacu sa udalosť. Práve na toto miesto bude už onedlho osadená replika sochy legionára, ktorej originál bol v minulosti žiaľ surovo odstránený jeho vhodením do jamy v smere na kemping, ktoré sa dodnes nepodarilo zistiť.

Prípravné práce k osadeniu repliky teda pokračujú a Sereď už onedlho získa do verejného priestoru dôležitý doplnok, ktorý dnes je možné už vidieť len na dobových fotografiách.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Tá socha je na sto percent ako je ihrisko za raketu možno o niečo ďalej bola tam jama tam bol hodený a zippka to zahadzala panelmi betonmi a bordelom.takze aj keby ho našli tak bude na prach.

  2. dnes som išla okolo a videla som to , hneď mi zaplo, o čo ide…som zvedavá, ako to bude vyzerať. Vandali sa už určite tešia. Dúfam, že je to pod kamerami.

  3. Miki má pravdu,niekedy sme to volali konská jama tam ju hodili a ona sa dolámala(tušim bola z pieslovca) ako je prvá zákruta doprava po ceste do kempingu od lode po pravej strane k Váhu.

  4. Neviem, ci je pre sucasny stav INFLACIA spravnym oznacenim. Narast niektorych cien o 300 % a bezny narast skokovo o 20 ci 30 % nie je normalnym spravanim ekonomiky a mam zato, ze ekonomicke poucky z minulosti prestali platit a zauzivane pravidla ekonomiky na zaklade ktorych boli tvorene aj prognozy do buducnosti, mozu nateraz ist kludne do kosa.

  5. az tak zartovne nie, ked si spomenies co sa udialo na jesen v 29. om.

    Tu ide o tu nahodnost sumy, nie meny. Autorska socha vs. replika.

  6. Pamätám si ešte to nebolo tak dávno čo bolo mlieko v igelite a na tom bola cena 0,79KČs teraz je to podobné ak nie ešte viac …

  7. Voľajedy boli vakcíny zadarmo a v rade nás opichali ako dobytok teraz je tiež zadarmo a niektorý sa nechcu nechať opochať…
    čo vám na to???

  8. Výplaty a dôchodky sa vyplácajú v eurách, ale ceny síce sú v eurách, ale ako keby boli dané v korunách, to značí, že je to cca 30-násobok.

  9. Nevychadzam z udivu ,tu sa ide stavat socha Legionara z 1 svetovej vojny? Viete co boli tito legionari zac, a co robili v carskom rusku?

  10. Neuražaj a nehadž maďarov na jednu kopu. Toto bude nejaky pomyleny kotlebiak skôr. No čo ostuda, čo robili v cárskom rusku, pripomeň nám..

  11. Tá socha tam stála, prečo by tam nemala byť? A čo také robili títo legionári v cárskom Rusku? Bol si pritom, keď vieš čo tam robili? Radšej posudok nechaj na historikov, tí určite vedia čo tam robili!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img