ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

„Sloboda pre Roba“ – verejné zhromaždenie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

🇸🇰Už tento štvrtok o 18:00 sa bude v Bratislave konať verejné zhromaždenie „Sloboda pre Roba“. Jeho cieľom je zastať sa všetkých ľudí, ktorí kvôli používaniu lekárskej marihuany alebo pár džointom skončili na dlhé roky vo väzení. Zaslúžia si spravodlivosť namiesto represie.


Podujatie prídem osobne podporiť, a rád by som pozval aj vás. Spolu so mnou vystúpia rodiny odsúdených a väznených, kolega europoslanec Martin Hojsík, alebo riaditeľka Slovenské národné stredisko pre ľudské práva Silvia Porubänová.

Našu petíciu za dekriminalizáciu marihuany už podpísalo vyše 20-tisíc ľudí. Čím viac ľudí sa pridá, a príde priamo na zhromaždenie, tým väčší tlak vytvoríme na vládu a NR SR, aby zrušila nezmyselné a drakonické tresty. Vďaka za vašu podporu!

Štvrtok 18:00, Námestie SNP v Bratislave: https://www.facebook.com/events/534470797662192

Petícia: https://www.dekriminalizacia.eu

Zdroj: FB

– – –

Požiadavky a aktivita, ktorá si skutočne zaslúži verejnú diskusiu. Aký máte názor na dekriminalizáíciu marihuany?

Napíšte (civilizovane) do komentárov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nebudem nikdy nič podporovať čo má niečo spoločné s PS ! Z tejto liberálnej stoky pochádza aj pezinská smetiarka. FUJ !

  2. Podľa platnej legislatívy porušil vedome zákon. Takže čo riešia? Ak chcú a fakt je „až tak nevinný“, nech mu prezidentka udelí milosť.. Či aj pedofila budeme ťahať z vezenia, lebo „niekde“ je veková hranica pre pohlavný styk od 12 rokov?? Alebo budem behať s búchačkou po ulici bez papierov a nič sa mi nemôže stať, lebo na „západe“ je to samozrejmosťou?? Apropo alkohol za volantom.. Tak „rehabilitujte“ všetkých previnilcov a vráťte im vodičáky, ktorí mali do 0,5 promile, lebo všade inde je to bežne povolená hranica!!

  3. Všimnite si tú fotku. Pekná demagógia. Podľa foto mladý chalan ktorý svojou nerozvážnosťou skončil v base za tak malý priestupok.
    Realita – dlhodobo problémový človek ktorý toho ma až až za sebou.
    Stačilo si prečítať par článkov o ňom a hneď bolo jasné že to nie je len o pár sušiny čo mu našli.
    Bolo správne ho izolovať mimo spoločnosť pretože tým pravdepodobne zachránili kopu iných mladých ľudí.
    Rovno potom nech PS spraví verejné zhromaždenie za prepustenie Seredských dílerov. Určite aj oni majú pekné fotky s úsmevom

  4. Ešteže alkoholikov a fajčiarov nenazývame feťákmi.. Že Jojco. Alkohol aj cigarety sú regulérne tvrdé drogy, ktorých nežiaduce účinky pozná každý ( alkohol spôsobuje priamo okolo 60 chorôb).Priemerná spotreba čistého alkoholu na hlavu slováka je 13L ročne. Podotýkam čistého. To znamená, že na hlavu vypijeme 530 pív. Alebo 45 fliaš tvrdého. A to hovorím o priemernej spotrebe na obyvateľa. Na Slovensku je približne 400 000 ľudí zavyslích od alkoholu. K pravidelnému či občasnému pitiu sa priznáva 77% dospelých Slovákov. Myslíte, že na Slovensku pravideľne fajčí marihuanu 77% občanov? Aká je podľa Vás pravdepodobnosť, že za volan sadne opitý vodič a že za neho sadne zhulený vodič? Keďže konzumácia alkoholu v akomkoľvek množstve nieje na Slovensku nijako legislatívne postihovaná (teda môžete sa denne od rána do večera ožierať do nemoty a nik Vám nemôže nič povedať), potom je na zamyslenie, či človek s malým množstvom ľahkej drogy má ísť sedieť na 20rokov do basy. Prehodnotenie výšky trestu je na mieste.

  5. To si myslel vážne, že zákon na Slovensku platí pre všetkých? 😀 Ty si sa mal volať.. že A tento poznáte?

  6. Ano, svojím spôsobom máš uplnú pravdu. Ak si si dobre prečítal článok, organizátorom ide o spravodlivosť pre Roba a ľudí, jemu podobných, ktorý trčia v base za pár gramov marihuany. Spravodlivosť nie je vždy to isté, čo zákon. V tomto prípade má Slovensko zákon na úrovni 100 rokov za opicami. Ničmenej je na škodu, že organizátori komunikujú túto tému len pár vetami a laik môže mať hneď pocit, že im ide o úplnú beztrestnosť ohľadom drogovej kriminality. Pritom im môže ísť napr. o čiastočne zníženie trestov za držanie ľahkých drôg v malom množstve ( podotýkam že alkohol je klasifikovaný ako droga tvrdá).

  7. Ano, máš úplnú pravdu. Ale organizátori predsa nikdy netvrdili, že im ide o dekriminalizáciu marihuany, ktorá bude zahŕňať vedenie motorového vozidla pod vplyvom marihuany. Taký zákon nieje nikde na svete a to je úplne správne. Potom to, či ťa zrazí človek za volantom opitý, alebo legálne zhulený, alebo negálne zhulený , ti bude a je úplne jedno. Takže prečo dávaš tento príklad mi nieje úplne jasné.

  8. Pre Pre Realita..
    PS tu opisuje opisuje, ako keby fakt zatvárali človeka za jedného Jointa.
    Ale realita je iná. „Výnimka“ o množstve pre vlastnú spotrebu tu funguje. Ale ak niekto má farmu na trávu a bude tvrdiť, že „na lekárske účely“, tak asi bude voľačo špatne.
    Pre info.. Aj u nás môžeš pestovať marišku na lekárske účely, akurát ju nemôžeš dílovať v SR a stačí mať potvrdenie od firmy na spravovanie.

  9. Problém je, že títo aktivisti miešajú jedno s druhým. Ak im záleží na dekriminalizácii marihuany a podobných grcov, tak prosím. Ak sa im podarí legislatívna zmena k zmierneniu trestov, ok. Ale tá bude výhodná pre tých, ktorí sa dopustia protiprávneho konania po nadobudnutí účinnosti zákona. Určite sa zmena nebude vzťahovať na nejakého Roba, ktorý sa čohosi dopustil ešte za účinnosti terajšieho zákona. Tak prosím nezavádzajte tu banda z PS, že bojujete za Roba. Ten už je vyriešený, bohužiaľ pre neho prísnejšie ako by ste chceli. Rovnako to platí pre všetkých, ktorí sa dopustili protiprávneho konania v čase, keď bol a ešte stále je účinný „prísnejší“ zákon. Ale chápem, že takto sa robí propaganda.

  10. Máš pravdu. Hoci nemam nič proti PS a ani netuším, či touto aktivitou nejako realne Robovi vôbec môžu pomôcť, aj ked mu prajem, aby mu pomohli, to ako to cele PS komunikuje je uplne nešťastné až nevyzreté a aj na tom je vidieť, že naša spoločnosť nieje na takúto zmenu vôbec pripravená, keď ani organizátori zmeny nevedia riadne odkomunikovať, čo vlastne chcú dosiahnuť , až sa človeku zdá, že si len chcú nahrnúť budúcich voličov zo strany užívateľov marihuany, čo by bolo samo o sebe bezcharakterné. Jednoducho, musia to celé lepšie a hlbšie komunikovať. Takto nepresvedčia nikoho, dokonca ani inteligentnejších z radov huličov.

  11. V tomto má PS pravdu. Chlapca zavreli za marihuanu v hodnote 70eur, čo neviem , koľko je, ale určite nie toľko, aby si zarábal jej ďalším predajom. Čiže sa to dá chápať , že to mal pre vlastnú spotrebu. A výnimka o množstve pre vlastnú spotrebu na Slovensku neexistuje. Takže Ťa chcem upozorniť, že nemáš dobrý prehľad. Áno, pokiaľ Ťa na slovensku chytia aj s jedným jointom, môžu Ťa odsúdiť na veľa rokov. Aby som bol ale fér, tohoto Roba už raz chytili s marihuanou, takže v jeho prípade to bola opakujúca sa činnosť , aby sme boli spravodliví. Aj keď aj v prvom prípade mal pri sebe len množstvo zodpovedajúce vlastnej spotrebe.

  12. Polícia nikde nehovorila, že chlapec mal farmu na trávu. Takže tvoja poznámka zavádza. Ked realita, tak realita a nie zavádzanie prosím.

  13. Skúsim ešte na porovnanie.. Chlapec dostal 15 rokov za pár gramov trávy pre vlastnú potrebu. Známy recidivista, člen organizovanej skupiny, obvinený z X trestných činov Ilaja Weis dostal tuším 9 rokov. Na tomto príklade by si každý mal všimnúť, že niečo nieje v poriadku..

  14. pre Anonym 25. augusta 2021, 16:08, suhlasim alkohol je tvrda droga a tabak poriadne svinstvo len ked z toho profituje stat tak je to ok, sam alkohol nepijem uz asi 10 rokov a smrad z tabaku bych do seba nedal ani ked by mi zaplatili ale ten mladenec sa mal venovat zmyslupnejsej cinnosti a nie takej sracke, tak mu je treba!!!!

  15. Teda súhlasíš s výškou trestu 15 rokov za držanie malého množstva konope, pričom chlapec okrem tohoto prehrešku nikomu neublížil, nič neukradol, nepredával drogy, nemal žiaden odlišný prehrešok voči zákonu, t.č. si hľadal prácu, atď.. Podľa tohoto merítka by podľa teba mal dostať koľko ročný trest napr.vrah,dealer,mafián, daňový podvodník, násilník, atď? Zoltán Andrusko dostal napr.rovnaky trest 15 rokov za sprostredkovanie vraždy a samozrejme to urobil čisto pre peniaze. Sedia ti tieto dva tresty na 15 rokov? Alebo inak.. Je podľa teba spomínaný Robo a spomínaný Andrusko rovnako nebezpečný pre spoločnosť?

  16. Alebo skúsim iny príklad. Spomínaný Robo sedel v krčme a mal pri sebe marihuanu. Čím ohrozoval spoločnosť? Denne čítam o vodicoch pod vplyvom alkoholu, ktorým vezmú vodičak a dostanú len podmienku. Pýtam sa, je vodič pod vplyvom alkoholu menšou hrozbou pre chodcov či iných vodičov, ako zhuleny chlapec co chodí max na bicykli? Opitý vodic = podmienka, zhuleny chlapec = 15rokov na tvrdo.

  17. Inými slovami.. Kam sa chceme ako spoločnosť posunúť, keď nie sme schopni pozerať sa na takýto incident nezainteresovane. Drvivu väčšinu Slovákov pri takomto prípade, ako je Robov, hneď prepadne strach z neznámeho, to znamená, že ľudia vidia nejakú drogu a nejakého chlapca s dierou v uchu a to je predsa nebezpečné. To nepozname, treba sa toho báť a chlapca treba dat do lochu najlepšie navždy. Málokto sa nad vec povznesie a triezvo uzná, že trest je choro prehnaný a ze chlapec pre spoločnosť nepredstavuje ani také riziko, ako hocktorý chlap, vracajúci sa z krcmi poriadne opity. A kedy sa potom ako spoločnosť chceme posunúť k riešeniu akceptácie homosexuality, či otvoreniu debaty o eutanazii a podobne..

  18. Priznanie si vlastnej zaostalosti, zaostalosti vlastnej krajiny a jej obyvatelstva je ťažké a nepríjemné. Ale bez tohoto kroku sa nemôžeme posunúť ani o centimeter dopredu. Nikdy.

  19. Pre všetkých,čo bagatelizuje,videl niekto z Vás obvinenie? Videl niekto z Vás písomný rozsudok a odôvodnenie?,Samozrejme,že výška trestu je absolútne neakceptovateľná,ked by to bolo len pár gramov,a prevlastnu potrebu.Mna však trápi iná vec v tejto súvislosti.Slovensko sa zmieta v absolutnej spoločenskej,ekonomickej a hlavne politickej krízy.V takejto dobe zvolávať protestné zhromaždenie v tejto veci je veľmi nepraktické a škodí hlavne strane PS.Lebo každeho človeka napadne hneď prvé,to čo idú riešiť? A to nemajú inakšie starosti? Aj tu je vidieť naivitu tejto strany a ich myslenie.

  20. Obvinenie priamo som nevidel. Čítal som však z viacerých zdrojov, za čo je obvineny.Takisto som počúval rozhovor z jeho otčimom. Nie náhodou si jeho prípad vybralo PS, pretože jeho trest je fakt prestrelený. Ale áno, pokiaľ sa na vec pozeráš z toho uhla pohľadu, že aké závažné veci trápia Slovensko, je toto okrajová blbosť. To ale neznamená, že keď je to okrajová blbosť, mame jednotlivca nechať na pospas chorému rozhodnutiu súdu a nevšímat si jeho osud. Snáď aj v tom sa dá vidieť malosť nás Slovákov, že keď sa nás neprávosť priamo nijako netýka, sme ochotni si ju nevšímať, akceptovať, či dokonca schvaľovať.

  21. Bud prosím slušný a neurazaj ma slovami, že sa mám prebrať s tromi vykričnikmi. Nepotikali sme si myslím. Nie to ze on fetuje. Nikde nepíšem, že si ho mame zastávať, lebo fetuje. Nás má trápiť, že za malý prečin ktorým nikoho neohrozoval, dostal 15 rokov natvrdo a napr. Iľja Weiss ako člen org.skupiny,dealer,feťak,ktorý svojím pričinením zničil životy nekonečnému množstvu rodín dostal 9 rokov. Toto nás má trápiť. To, ako choro sú nastavené niektoré zákony. To, že keď máš peniaze, sa na Slovensku dokážeš vykúpiť aj z ťažkých zločinov. To nás má trápiť.

  22. Áno Jozef, on naozaj naplnil podmienku na to, aby ho natvrdo zabasli. O to sa vôbec nepriem. Už asi 10-ty krát tu píšem, že ide o drakonickú výšku trestu za nič. Nie o tom,že by chlapec sedel za niečo, čo nemá oporu v zákone. Zákon bol naplnený. Spravodlivosť nie. Zhodneme sa v tomto?

  23. Ano, s Tebou v tomto suhlasim. Len som chcel povedat, ze si sudruhovia vybrali zlu obet. A ano, som za dekriminalizaciu pouzivania. Samozrejme nie za volantom a pri inych cinnostiach vyzadujucich pozornost.

  24. Máš pravdu, ohľadom CBD už nezaostávame. Ale CBD je len vyextrahovanou zlozkou z konope. Čiže CBD neobsahuje žiadne psychotropne látky . Marihuana sa však v niektorých častiach sveta používa na lekárske účely práve pre úplne inú zložku. A ta u nás zakázaná je.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img