ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Začínajú sa XVI. letné paralympijské hry

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MŠVVŠ SR |MM|   Tokio opäť ožije športom. Začínajú sa XVI. letné paralympijské hry, ktoré potrvajú do 5. septembra. Slovensko bude reprezentovať 27 športovcov, ktorí si trúfajú zopakovať medailovú žatvu z posledných hier v brazílskom Riu de Janeiro.

Takmer tridsiatka športovcov sa prebojovala v náročných kvalifikáciách a bude mať možnosť preukázať svoje kvality v dejisku olympijských hier v Tokiu. Aj tento rok slovenskú výpravu, ktorá zabojuje v ôsmich športoch, finančne podporilo ministerstvo školstva.

V našom paralympijskom tíme máme vynikajúcich športovcov a športovkyne, ktorí môžu v Tokiu uspieť. Všetci im budeme na diaľku fandiť a držať palce, aby vybojovali pre Slovensko čo najviac medailí,“  priblížil minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling.

Na stupienku víťazov sú však už všetci, ktorí dokázali podľa štátnej tajomníčky pre národnostné školstvo, inkluzívne a celoživotné vzdelávanie Svetlany Síthovej prekonať sami seba. „Šport je jedna z najprirodzenejších ciest k inklúzii. Práve paralympijskí športovci sú vzorom ako prekážky prekonávať,“ uviedla.

Naša paralympijská výprava sa prebojovala na olympiádu po ťažkých kvalifikáciách a trúfa si zopakovať medailový útok z hier v Rio de Janeiro. „Je tu pár športovcov s medailovými ambíciami. Rado Malenovský, Veronika Vadovičová, Jozef Metelka a iste aj ďalší. Prajem im, aby doniesli medaily, cestujú jedenásť tisíc kilometrov a musia sa posnažiť, aby dosiahli svoje osobné maximá,“  priblížil štátny tajomník MŠVVaŠ SR pre šport Ivan Husár.

V Brazílii sme pred piatimi rokmi získali 11 cenných kovov, z toho päť zlatých. Naším najúspešnejším športovcom bol paracyklista Jozef Metelka. Dvojnásobne potešila fanúšikov zlatom aj parastrelkyňa Veronika Vadovičová. S tromi zlatými, jednou striebornou a jednou bronzovou medailou sa stala našou druhou najúspešnejšou paralympioničkou z letných hier.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img