ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Ďalšia nehoda s e-kolobežkou. Polícia hľadá jej svedkov

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Dopravní policajti z Trnavy vyšetrujú okolnosti zrážky osobného auta a elektrickej kolobežky.

V piatok, krátko po 16:00 h, mal 44 ročný kolobežkár naraziť, na chodníku, do auta VW Tiguan. Jeho 34 ročný vodič v tom čase vychádzal z dvora miestnej firmy, na Zelenečskej ulici v Trnave. Po náraze zostala kolobežka, aj s jej majiteľom ležať na zemi. Pri páde sa muž zranil a na ošetrenie ho do nemocnice previezla privolaná RZP. Policajti vykonali s oboma účastníkmi nehody dychové skúšky, obe s negatívnymi výsledkami.

Na zistení vinníka nehody, ako aj jej presnej príčiny, polícia intenzívne pracuje.
Pokiaľ ste dopravnú nehodu videli, máte akékoľvek informácie súvisiace so zrážkou, prípadne máte videozáznam, zavolajte na policajnú linku 158, alebo nám napíšte súkromnú správu na FB Polícia SR – Trnavský kraj.

 

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Zo zákona by ste mali nosiť reflexné vesty a prilby, veď kolobežka ide pomaly ako babeta s tým že váži zlomok z nej a už vôbec by sa nemalo jazdiť s kolobežkou po chodníku

  2. Elektricku kolobezku povazujem za hybrid nedostatocne osetreny na zazdu v meste. Na chodnik je velmi rychla a nebezpecna pre chodcov.
    Na ceste je mala a v nebezpecenstve je jazdec na kolobezke.

    Novym dopravnym prostriedkom sa nestiha prisposobovat infrastruktura mies a uz vobec nie obci.

    Havarii bude stale viac.

  3. Mala som tu česť ísť autom za asi 15 ročnou slečnou na kolobežke, išla sice po ceste ale keď sa rozhodla strihnut si to na druhu stranu brzdila som všetkým…asi si neuvedomuji svoju zraniteľnosť.. horšie že nahlu zmenu smeru jazdy neviem prečítať z jej myšlienok, aj keď mam predvídať… patria na chodnik pre cyklistov ale v meste, žiaľ, nie je…

  4. Ja osobne som chodec. Ale viem sa vcítiť do kože cyklistu a kolobežkára, že kade majú chodiť? Vždy krajnice na vozovke boli pre cyklistov a teraz na parkovanie premnožených aut. Už neparkujú len po krajniciach, ale aj na chodníkoch pre chodcov. Keď už sú nútení cyklisti a kolobežkári využívať chodníky pre chodcov, mali by byť tí, ktorí keď vidia chodcov zísť z bicykla alebo kolobežky a dať im prednosť a nie opačne, aby sa im chodci vyhýbali, lebo sa im ťaží zísť z bicykla alebo kolobežky!

  5. Pán Majko.., infraštruktúra sa nestíha prispôsobovať. To ľudia sa nechcú prispôsobiť a budú si neustále neustále nárokovať na ďalšie a ďalšie práva, zatiaľ čo povinnosti odmietajú akceptovať.
    Krásnym príkladom sú cyklozmrdi, čo majú vybudovanú cyklotrasu, no neosvetlení budú jazdiť po ceste, po chodníkoch a prechodoch. Dopravné predpisy majú pre nich hodnotu použitého toaleťáku..

  6. Jazdím,len po cyklotrase a poviem Vám,tie kolobežky sú sakra rýchle..no a po chodníkov jazdia väčšinou dôchodcovia a viem ich pochopiť,majú strach,hlavne cesta od Altisu po Rambus,to je o držku..

  7. Vodič…
    Ty si asi len vodič,ja na rozdiel od Teba jazdím aj na biku,a poviem Ti ,že existujú aj autozmrdi,ktorí Ťa obehnú 10 CM vedľa Teba,alebo budú predbiehať oproti Tebe ďalšie auto,a pritom vidí dopredu ,že Ty ideš oproti na biku…prasce sú aj za volantom,a nezabúdaj že aj cyklisti platia dane,tak im nerozkazuj kade majú jazdiť…

  8. Makoty.., aj sa som aj cyklista. Ale keď už zoberieš 50 % z vozovky, zrušíš odbočovacie pruhy, aby si cyklistom vybudoval cyklotrasu a oni budú naďalej jazdiť po vozovke, či nadávať chodcom, že im zavadzajú na chodníku, jazdiť po prechodoch pre chodcov a v jednosmerkách v protismere.. Tak každý normálny by to najradšej triafal roxorom a nečuduj sa, že už toľko vodičov musí na cyklozmrdov nadávať..
    Ja robím a hlavne jazdím v BA. No chodievam aj za hranice.. A preto viem, že môže to fungovať len vtedy, keď obe strany budú dodržiavať to, čo im náleží. A nie, aby jedni boli obmedzovaní a trestaní za iných a tí budú ešte viac bliakať o rozšírení práv a zákonov, zatiaľ čo na svoje povinnosti zvysoka serú.
    Jednoznačne ak sa ti cyklozmrd drbe v noci po ceste, neosvetlený a má krásny cyklochodník alebo sa ti vyrúti na bicykli na prechod tesne pred auto, nedajboh na červenú.., tak to už stojí za zrazenie.
    Lenže naše „orgány“ stále riešia iba jedného účastníka cestnej premávky..
    Na cyklozmrdov a kolobežkozmrdov tu serú a tí sa potom správajú tak, ako správajú..
    Asi fakt musíme počkať, kým táto banda infantilních debilov zabije pár chodcov a potom sa možno prasce pri parlamentom válove rozhýbu a začnú niečo riešiť.

  9. Vodič…
    Neporovnávaj ,ako ich Ty nazívaš cyklozmrdi,všetkých cyklistov..ani ja neznášam cyklistov ktorí sa prirútia k prechodu,a rovno na cestu…a v BA sa podľa mňa do mesta vyberie na biku len samovrah…za hranice chodievam aj ja,ale tam je úplne iný prístup k bikom a chodcom.

  10. Ahojte môžem na kolobežke jazdiť naliaty? Často chodím hrať karty do šenku a medzi tým ako hrám sa mi kolobežka dobija zo zásuvky aby som nemusel mínať elektriku doma. Preto sa chcem spýtať či keď už sedím v tom šenku si môžem uliať dvoch troch “utopencom”? (kalíšok borovičky v pive)
    Nazdravie všetkým cyklozmrdom a kolobezkozmedom 🍺🍺čin čin nech vás nehody obchádzajú

  11. Dnes som siel za kolobezkarom schvalne kolko mu to ide, tachometer ukazoval 60km/h, to co ma byt a bez vodicaku? jazdia ako debily bez respektu vsetci na tych kolobezkach, normalneho som este nevidel asi mam smolu

  12. Makoty.., preto píšem o cyklozmrdoch.
    Kolobežky to samé.
    V SR sa zákony dodržiavajú len keď sú „pandúry vonku“ a to je ten problém!
    A tí zas vidia len vodičov, na ktorých sa dá asi lepšie zarobiť na prémie..
    Médiá zas masírujú tupé hlavy o „právach“ a ochrane cyklistov, zatiaľ čo na vodičov doslova vyhlásili „hon na čarodejnice“.
    Celý dnešný svet sa doslova točí okolo cyklokoalície.
    A zatiaľ, čo vodiči môžu len ticho trpieť obmedzovanie a ignorovanie zo stany cyklistov a kolobežiek.., chodcom už ide o holý život.
    Či v mestách alebo v prírode..
    A články o nehodách kolobežiek a cyklistov len pribúdajú.
    Fakt čakáme na to, keď nám stúpne úmrtnosť?

  13. Vodič…
    Ale všimol si si…? V poslednej dobe zrážajú autá cyklistov, a väčšinou auto nedalo prednosť,preto je teraz taký tlak…

  14. K tej nehode v článku – kolobežkár má ísť na chodníku rýchlosťou chôdze. Ak auto vyšlo z dvora, z rýchlosti chôdze sa dá zastaviť kolobežkou v okamihu. Kde sa stala chyba?

  15. Minule som stretol jedneho v jednosmerke oproti, zastavim pri nom, stiahnem okno a slusne ho upozornim ze je to jednosmerka. Odpoved: ja viem ze je to jednosmerka, ale toto neni motorove vozidlo.

  16. K tej nehode v článku – kolobežkár má ísť na chodníku rýchlosťou chôdze….
    Je tam chodník,možno cyklotrasa ako v Galante smerom na Kaskády,je tam takisto firma myslím že s nábytkom a kovaním…presne táto situácia,,auto vybehne z firmy a…???? a zramuje kolobežku, cyklistu…

  17. Pre Makotyho ešte raz. Ak idem na kolobežke rýchlosťou chôdze, tak ju zastavím na vzdialenosť jedného metra. Ak aj neubrzdím a tuknem do auta, nebudú si moje zranenia vyžadovať ošetrenie v nemocnici. Kde sa stala chyba?

  18. Ešte dodám, že v článku sa píše o chodníku. Neviem prečo spomínaš, že je tam možno cyklotrasa ako v Galante smerom na Kaskády. Už si mohol rovno napísať, že možno diaľnica ako pri Hlohovci smerom na Žilinu. Žiadne možno sa nekoná, je tam chodník. Držím sa faktov v článku. Ak vodič vozidla vychádza z dvora na cestu cez chodník (nie cez cyklotrasu), predpokladá, že každý kto ide po chodníku, pohybuje sa rýchlosťou chôdze.

  19. Také škaredé zelené kolobežky,ešte aj ten odtien je hnusný,kto to navrhol.Mali by bit dúhové to je liberálna farba aj pride pochodov,to je budúcnost.Nech žije dúha

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img