ISSN 1337-8481

utorok, 23. apríla, 2024

Je šintavský poslanec Kavoň demagóg?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Šintava / Počúvanie 24 minútového prejavu poslanca Kavoňa na jednom z rokovaní OZ mi pripomenulo výrok môjho advokáta “ kto veľa hovorí, ten veľa povie“. Tak som sa na obsah hovoreného slova tohto ukecaného poslanca – propagandistu pozrel bližšie.

Aspoň ako tak kriticky mysliaci človek sledujúci Kavoňove verejné vystúpenia musí vidieť rozpory v tom čo hovorí a v tom, ako následne koná. Nie je to jednoduché identifikovať.

“Keď vidím, že sa niekde robí nejaká skrivodlivosť a ja tú skrivodlivosť tam cítim a vidím, tak sa zastanem aj vás pán Jurčaga, aj vás pán Majko sa zastanem, aj teba Janko, aj teba Michal, aj teba Mirka, aj vás všetkých sa zastanem, a budem bojovať za to, aby ste sa dočkali aj vy spravodlivosti.” – toto verejne Kavoň vyhlásil na rokovaní OZ koncom uplynulého roka. Pri prvej príležitosti už o niekoľko minút, kde to mohol urobiť, však konal opačne. Nezastal sa ani len svojho kolegu, keď mohol. Takže iba reči.

Ak si dobre spomínam, Kavoň verejne tvrdil, že sa vzdá poslaneckého mandátu a keď došlo na „lámanie chleba“ani toto nedodržal. Znovu iba rečnil a nič nespravil.

A inak rečnil a konal ešte veľa krát. Akoby zabudol, že je verejným činiteľom, skutočne dlhé preslovy má na OZ a nie v krčme. Verejné vyjadrenia poslanca Kavoňa sú zrejme iba demagogickými rečami, nakoľko vo veľa zásadných veciach  následne konal úplne inak, ako hovoril.

Demagogia je politické zavádzanie menej rozhľadených ľudí prázdnymi heslami, sľubmi ap. Tu teda vyvstáva otázka, čo Kavoň svojimi prázdnymi rečami sleduje, keďže bežný občan si ťažko nájde hodiny času na overenie jeho výrokov. Priamo na rokovaní OZ je táto možnosť prakticky nulová. Reči, sľuby a verejné vyhlásenia poslancov ako aj starostky je potrebné konfrontovať s odstupom času.

Zaujímavé rozpory medzi výrokmi poslanca Jána Kavoňa si opätovne môžete pozrieť v novom len dvoj minútovom videu.

Po vzhliadnutí videa si možno už aj vy kladiete otázku – je poslanec Kavoň demagóg? Odpoveď ponúkajú slová klasika: „nech si občania spravia názor sami“.

– – –

Aj tento článok je súčasťou projektu TRANSPARENTNÁ SAMOSPRÁVA

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Jano ty si trapák.Majko ta strčí do zadku jako to urobí aj so Slávou.lebo on to vie a vy sa na to hráte.Majko počúva a rozumie sa samosprávam.Sa pamätám keď ešte pred desať rokmi chodil na dedinské zastupiteľstvá a starostovia plakali lebo nevedeli ani percento z toho čo on.V Seredi primátor radčej zrušil tie schodze s občanmi lebo mu majko dával otázky kde Maťo sám zo seba urobil chuja.Bolo by dobre vedieť ako to že Majko to vie a vy čo máte vedieť ste sprostý jak táčky

  2. Farizeji a pokrytci boli, sú a budú stále. Žiaľ a nie je ich málo. Ich nič iné nezaujíma, iba vlastný prospech a výhody. Ostatní mu môžu byť ukradnutí.

  3. Ak si nechce niekoho pohnevať a preto mení rétoriku zo strachu, že stratí svoju pozíciu, mal by vážne uvažovať o odchode zo zastupiteľstva, lebo takých tárajov tam ľudia nepotrebujú. Oni tam potrebujú mať ľudí, ktorí hája záujmy občanov a neboja sa postaviť čelom k problémom, ktoré treba riešiť a nie si to tam odsedieť, alebo tárať do sveta!

  4. Úvaha v Šintave sa po voľbách veľa nezmenilo, sľuby sa sľubujú … jediný poslanec si ide po svojom ako v minulosti. Arogancia, neschopnosť a egoizmus sú znova…

  5. Na svete je zavedené, že mnoho hlúpych sa hrá na múdrych. Z múdrych, ktorých je na svete nedostatok, len tí najmúdrejší sa hrajú na hlúpych.“ — Jan Werich

  6. Pozrel som si tie vide a po ich zhliadnuti v odpovedi na otazku z titulku prispevku konstatujem, ze sintavsky poslanec Kavon demagog nie je.

  7. To je snáď vtip, po ôsmich stratených rokoch , kedy sa fakticky len svietilo a kúrilo a súčasných argumentoch o dlhodobom neriešení problémov, by mal vôbec odvahu znovu kandidovať exstarosta.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img