ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Odpadky k cudziemu kontajneru doviezla autom. Pred ich vyhodením sa poobzerala, či ju nik nevidí. Videl. – kamera…

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Tvorenie odpadu pri sústavnom zvyšovaní cien za jeho skladovanie a likvidáciu, sa stáva stále intenzívnejšie diskutovanou témou. Odpad vo väčšom či menšom množstve tvorí každý z nás a každý musíme zabezpečiť jeho legálne zlikvidovanie. Spôsobov likvidácie je viac a každý normálny človek akceptuje nevyhnutnosť za likvidáciu toho svojho odpadu zaplatiť.

Nie všetci ľudia ale konajú logicky a v medziach zákona. Sú medzi nami aj ľudia, ktorí radi svoje povinnosti prenesú na iných. A to s plným vedomím, že konajú v rozpore so zákonom.

Kontaktoval nás vlastník nehnuteľnosti s obchodnými prevádzkami v meste, ktorému s arogantnými ľuďmi došla trpezlivosť. Dlhodobo totiž zápasí s problémom, kedy si pri svojich odpadových nádobách nachádza odpad, ktorý tam nemá čo hľadať.

Bezpečnostné kamery na budove zachytili už niekoľko ľudí, ktorí arogantne svoj odpad doviezli ku kontajnerom, za ktorých vývoz platí niekto iný. Kamerový záznam dokumentuje dokonca vodičku prichádzajúcu autom, ktorá po vystúpení z auta sa poobzerá po okolí (je si teda vedomá protiprávneho konania) a následne k uzamknutým veľkoobjemovým smetným kontajnerom vyhádže niekoľko vriec plných odpadu.

Aj ďalšie osoby rovnako zachytené na bezpečnostných kamerách to so svojim odpadom dávajú takpovediac „na hulváta“. Vrecia s odpadom ku kontajnerom dotiahnu možno cez pol sídliska.

Poškodený vlastník nehnuteľnosti sa s problémom obrátil na Mestskú políciu v Seredi, kam záznamy rovnako odovzdal. Aká sankcia týmto osobám hrozí, sa spýtame vedenia MP.

Je poľutovania hodné, že sa vôbec takto niekto rozhodne konať. Svojim primitívnym konaním jasne deklaruje svoj postoj k dodržiavaniu zákonov, etiky, morálky a k právam iných. Alebo si snáď myslí, že takto za likvidáciu odpadu nikto nezaplatí a že vrecia pohodené na verejnom priestranstve pri uzamknutých kontajneroch sa na skládku dostanú „zadným vchodom a zadarmo“?

Tento článok uverejňujeme v rámci prevencie a preto, aby si osoby nafilmované kamerou vstúpili do svedomia. Očakávať, že sa niektorý z občanov ozve a verejne sa ospravedlní za svoje chrapúnske správanie, je asi utópiou, že?

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Na drahé auto má, na ktorom rozváža odpad po okolitých kontajneroch, ale na zaplatenie za odvoz odpadu nie? Aj tá druhá. Keby jej ten odpad niekto vysypal na tú priblblú hlavu.

  2. Majo, nedala pekne do smetiaka. Ale smetiak patrí predajni, preto je uzamknuty. Položila to vedľa. A to je rozdiel. Treba pozorne čítať

  3. pre „názor“:

    Drahé auto? Hrdzavá Dacia?
    Pani je proste krava, no čo, snáď jej dajú pokutu za zakladanie čiernej skládky, lebo presne to je to čo vidíme na videu, smeti patria do kontajnera a nie vedľa neho a smeti hlavne patria do Vášho kontajnera a nie cudzieho.

  4. Aj keď dcéra, alebo syn býva na činžiaku, dovezie vo vreciach odpad od rodičov a dá ho do našich kontajnerov. Keď ich na to upozorníte, povedia, že tu bývajú.

  5. Na Dolnomajerskej ulici sú pod jedným činžiakom predajne, ale oni svoje kontajnery nemajú. Odpad dávajú do kontajnerov určených pre dotyčných obyvateľov. Vedia vôbec dotknutí obyvatelia, ako sa podieľajú dotyčné predajne na úhrade za odvoz odpadu, alebo len platia?

  6. Mne sa páči „po vystúpení z auta sa poobzerá po okolí (je si teda vedomá protiprávneho konania). Ťažká právna úvaha. Možno len hľadala iný kontajner.😂

  7. V súčasnosti občania platia za vývoz odpadu na základe VZN a málo kde sa eviduje množstvo. Ak napríklad máte za dva týždne dva malé 5 litrové koše a dáte ich do zberného koša , je to len na dne a v druhom prípade ak k plnému zbernému košu dáte aj vrece s odpadom, tak vám v prvom prípade nič nevrátia a v druhom vám buď vrece nezoberú alebo vám zvýšia platbu.
    V prípade množstevného zberu zase hrozí nelegálne zbavovanie sa odpadu ako je to pri drobnom stavebnom odpade. Treba hľadať riešenie.

  8. Milos, si si isty, ze sa jedna o konanie protipravne?
    To, ze to je na „hulvata“ to jo, ale pokial to nie je zakazane…… ved vies.
    Niektore mesta uz vyhadzuju VZN na zakazanie odpadkovej turistiky, ale u nas v Seredi – ???
    A su aj nazory – radsej do cudzieho kontajnera ako do lesa. V tomto konkrektnom pripade – uzamknuty a vrecia vedla, tak to nie.
    U nas sa postavili uzamykatelne stojiska a tato turistika skoncila. A cuduj sa svete – odvoz smeti nezdrazel.

  9. Jozef 16. augusta 2021, 8:51 – taketo spravanie sa ludi tu uz popisovane bolo a bolo upozornovane aj na to, ze sa bude mnozit snahami za zbernom dvore obmedzit odoberanie odpadu.

    K pripadom budu dalsie informacie.

  10. Aj pred malou chvíľou, milostivá pani doniesla do nášho kontajneru odpad+ platové, nepostláčané fľaše. Náš činžiak má 64 bytov+obchody, ako bolo už spomínané, že nemajú vlastné kontajrery, ale prinášajú odpad aj z A-čka, ktorí majú kontajnery. Potom tu máme smetisko. Tak isto dávajú do kontajnera na papier neposkladané kartóny, krabice. Neviem, či sa niekomu podarí takýchto ľudí naučiť poriadku?

  11. A možno tie smeti našla volne pohodene kusok od uvedeneho smetnej nadoby a nalozila to do auta a hodila to do najbližšej smernej nadoby.

  12. Táto pani býva v rodinnom dome tak sa čudujem že to takto rieši. Deti má male tak jej tam nikto naokoli nebýva. Prekvapila….nemilo

  13. Ešte že to doviezla ku kontajneru. Na Garbiarskej býva také hovädo, ktoré elektro odpad vyhodí pod rúškom noci v spoločných priestoroch vchodu pod schody v pivničnej časti, hoci kontajnery na odpad má priamo pred činžiakom. To hovädo treba tĺcť od rána do večera. Ak má niekto konkrétne info, treba zverejniť, aby sa to hovädo verejne identifikovalo a potrestalo.

  14. Pokiaľ viem aj na mňa raz zavolali mestskú políciu pretože som si vyhodila smeti pri garáži do koša , a keďže si platím smrti riadne v Seredi všetky kontajnery sú mestské a je jedno do ktorého mestského kontajnera to hodím , neplatil za konkrétny kontajner , ale za mestské smeti, takže je jedno do ktorého kontajnera sa hodí keď je mestský všade sa platí rovnako, bývalá som na jednej ulici platila na druhej kde mám trvalý a vyhodila kľudne aj pri garáži, lebo určite lepšie ako hodiť niekam do prírody…

  15. No hoď kameňom ,,, ! kto si bez viny !!! Ha ha ha ha no hoď tým kameňom ! Všetci píšete a haníte ! Len skúste hodiť tým kameňom.

  16. Tieto dámy sa aspoň dali zviditeľniť ostatným občanom, majú zadarmo fotky. Ako je na druhom zábere vidieť, idú 3 ženy. Na treťom už dve svoj náklad odložili, ale škoda, že ste ešte trochu nepočkal aj na tretiu, ktorá je tam v pozadí. Keby to urobili malé deti, ktoré niekedy posielajú rodičia vyniesť smeti, ale ženy, ktorým by malo záležať na poriadku? Sú svetlým príkladom pre svoje deti.

  17. To nie je jedno, kde tie smeti vyhodíte, pretože majú jedni plné kontajnery a ešte aj okolo nich odpadu, teda smetisko, ale okolo svojho si udržujú poriadok. Predsa bolo určené kto a kam má odpad dávať. Len zato, že sa mi nechce urobiť o 10 krokov viac, hodím to hoci kde? Keby to každý tak robil, vyzeralo by to tu.

  18. Bolo by asi prospešné vytvoriť foto galériu kde by bolo takýchto fotiek viac. Často keď prechádzate napr. Čepeňskou ulicou zastaví auto s inou špz ako ga a vyhodí odpad ani náhodou nie do kontajnéra ale vyhodí to vedľa a pritom taký odpad je určený na zberný dvor.

  19. pre pre:
    pokial bude vynasanie smeti vazene a adresne, nebude to jedno. Ale zatial ako pise seredanka – radsej do smetiaku inde ako do prirody.
    Chapem toho podnikatela, ktory si zamyka kontajner. Nema inu moznost pokial nechce na treti den po vyvezeni cestovat so smetami na skladku.
    Ale pokial to nebude priestupok…..

  20. v Nitre sa s tym neseru. VZN kom to zakazali a :
    Mestská polícia môže na mieste uložiť blokovú pokutu vo výške 33 eur.

    „Závažnejšie delikty v rámci priestupkového konania rieši mesto (mestský úrad – odbor životného prostredia). Fyzickej osobe môže obec v zmysle platnej legislatívy uložiť pokutu do výšky 1 500 eur, podnikateľovi až do výšky 6 638 eur

  21. Ak bývate na rodinnom dome, skúste si nechať nádobu na odpad pred domom a aby, kto pôjde okolo zastavil a nahádzal vám tam smeti! Budete celý o radosti bez seba. Máte ho za bránou, tak vám tam nikto cudzí nenahádže odpad. Ale z cudzieho krv netečie. Ako sa hovorí, že: čo nechceš, aby robili tebe, nerob to ani ty iným! Tu sa nejedná o to, že ak niekto je po ceste napr. napolitánku a hodí papierik od nej do nádoby okolo ktorej ide, ale o to, že z domov odnášajú odpad iným a to ešte vo väčších vreciach, ako je to na záberoch.

  22. Anonym 16. augusta 2021, 13:02 – dotycne osoby sa PROTIPRAVNEHO KONANIA DOPUSTILI bez najmensich pochyb a to PORUSENIM ZAKONA O ODPADOCH.

    Budu rieseni MP udelenim prislusnej sankcie.

    Je smutne akekolvek zlahcovanie konania kohokolvek porusujuceho zakony – samozrejme ze dolezity je nasledny pristup dotycnych osob.

    Asi by to chcelo menej socialnych sieti a viac studovania pravnych predpisov. mozno len vseobecny prehlad a pouzivanie toho tzv. „sedliackeho rozumu“.

    Jasne, nik nebude ukamenovany ani „zodraty z koze“.

    Clanok a podnet clastnika nehnutelnosti ma mat v prvom rade preventivny charakter. Ludia si skutocne musia uvedomit, ze demokracia kazdeho z nas konci tam, kde zacina demokracia ineho. Okrem tolko opakovanych prav, mame aj POVINNOSTI. A ze nic nie je zadarmo. Ulozenie ICH ODPADU do smetnych nadob a jeho likvidaciu musel zaplatit vlastnik odpadoveho kontajnera.

    Keby sme isli do dosledkov, keby skutocne chcel, tak od dotycnych osob by si mohol naklady sposobene ich konanim vymahat.

  23. čo tu riešite ?! Je to neetické a protiprávne. Natvrdo pokutu, ak na ňu nemá, tak min 20 hodín verejnoprospešných prác- upratovať okolo kontajnerov, ktoré zahádzal takí ako ona.

  24. Mňa by zaujímalo či prevádzka má povolenie monitorovať verejné priestranstvá, ak ano či má vypracovaný plán ochrany osobných údajov a či má na monitorovaných priestranstvách označenie že ich monitoruje… je jasné že sa jedná o neetické konanie ale nejedná sa o trestný čin nakoľko nevznikla židna škoda ani ujma… čiže by to malo byť riešené len na polícii ako priestupok + pokuta a nie zverejňovať identitu… si myslím….

  25. Co tu riešite pičoviny ? Kto kam da odpad budte rady že tito teenegari to nehodili do váhu alebo do prírody a pekne to položili ku smetisku…radšej si riešte feťákov a buzerantov čo seru v parku grcaju a obťažujú mladé dievcata…choré co riešite, to že sa dievča boji ist vecer same domov je o dosť vážnejšie, tam si sledujte male 13 ročne deti čo pijú v meste,uchilov a neviem jaku zver ešte 😊

  26. Nech vidia, akí hajzli nosia svoj odpad druhým. Prečo by sa to malo utajovať do nekonečna? Práve naopak. Nech sa zverejňujú aj tí, čo sprejujú domy. Že niekomu spôsobujú škodu, to je v poriadku? Poškodení majú mlčky znášať škody, že sa niekto nevie vpratať do kože? Aby si mohli uplatniť náhradu spôsobenej škody, museli by poznať ničiteľa. Ale keď sa všetko len utajuje, tak len bezmocne sa prizeraj! A čo sa týka ochrana osobných údajov. Na záberoch sú len osoby, nie žiadny OP, lebo platobná karta a pod. Tak potom by ľudia museli chodiť zahalí v burkách, ako moslími.

  27. Je miesto označené že je monitorované kamerou? Asi nie lebo z videa jasne vidno že pani sa obzerala a hľadala nápis! Z toho plynie nasledovné, že ak by bol monitotovaný priestor riadne označený pani by tam smetie nevyhodila ale dala by ho niekde inde…

  28. Každí slušní človek neuvažuje nad tým, že sa bude vyhýbať plateniu, ale určite nebude súhlasiť s tým, aby platil za niekoho druhého, ako v tomto prípade. Je to drzé, ale aj primitívne. Normálny človek sa takto nechová. Možno, že sa s týmito paničkami pozná, nech im povedia, aby sa na seba pozreli na týchto záberoch! Nech sa potešia

  29. A pritom je kamera podľa článku súkromná a nie mestská a sleduje verejné priestranstvo čiže porušuje zákon, a je tu jasne viditeľné EČV čiže v spojení s danou osobou znova porušenie zákona o osobných informáciách. Takže treba skôr riešiť majiteľa nehnuteľnosti. A odpad ak platím v Seredi tak môžem vyhadzovať v Seredi pretože zo zákona je určené len to že odpad patrí na miesto na to určené, čiže kontajner. Takže ak je pani zo Serede tak sa ničoho nedopustila.

  30. Ziaden zakon pouzitim kamery neporusil. A baba vylozila smeti na zem nie na miesto na to urcene.
    Kym sa zacnes hadat, pozri si rozhodnutie Eu. Sudneho dvora v podobnom spore. Tu je gdpr mimo.

  31. Tak akoze pardon , ja nemám pridelenú odbernu nádobu platím za smeti riadne v Seredi a to teraz z garáží , či z prechodného pobytu mám ísť na trvalé vyniesť. Raz zato že som z garáže a podotýkam riadne vyseparovala do košov na mňa zavolali mestskú políciu ,ktorá ani neprišla aj keď som čakala po hodine som volala či prídu a povedali že nie keďže platím smeti v Seredi je jedno kam to dám len nie vedľa koša… Čo je pochopiteľné … Takže moji milý nech sa páči volajte si mestských riešte si to kľudne aj tak sa to riešiť nebude a aj tak nebudem cez pol mesta z garáže nosiť smeti do kontajnera. A ľudia niektorí ste poriadne na hlavu pretože, Slovensko je mega znečistené že hanba a Vám vadí či niekto hodil smeti tam alebo tam , to čo je pri diaľniciach v lesikoch a pri váhu to je akoze lepšie , že si niekto neplatí smeti veď nás do toho nič , exekútor si ich nájde skôr či neskôr… Lenže toto je tá zadubena Sered aj z banality a blbosti urobiť veľký prípad… Čo tak zavolaj ešte joj a Markízu , asi vám chýba znovu troška zviditeľniť…a keď už sa tak všetci tu za poplatky ohradzate ruku na srdce kto z vás riadne separuje ako má aby tie poplatky boli nižšie ? A možno taká matka s deťmi čo až toľko nezarába jej bohužiaľ nevystane až tak platiť , ak má deti viac … To ma napadol príklad. Boha ľudia vonku vo svete ale aj na SVK sa pomaly dejú katastrofa za katastrofou kôli globálnym otepľovaním, aj kôli plynom , kde sa spaľujú tie smeti , to by nás malo trápiť že kam toto speje a čo naše deti a ich deti, atď… Treba sa zamyslieť nad dôležitejším vecami ako to že teenegeri zahodili smeti pri kôš kde nemali lebo sa im nechcelo ísť ďalej , alebo to že niekto od vedľajšieho vchodu hodil smeti pri kontajner kde nebýva.. a podobne… To je hrôza…

  32. Taká otázka ? Bývam v Soporni kde máme jeden kontajner na 5 osôb a na 2 týždne. Vystačí to ale stane sa že aj nie … Koše v Soporni niesu, v Seredi nebývam ale platím za smeti za 5 ľudí a nebývam tam len mám trvalý pobyt , v Soporni platím iba za jednu a na zberný dvor keď pôjdem v Soporni mi to odvážia a zas budem platiť a tak vám otvorené poviem platím si dosť v Seredi za smeti že keď mám plný kôš a podotýkam Separujem, ale aj tak sa mi nie vždy podarí na 2 týždne vydržať keďže 3 malé deti čo to tiež rôznych smeti vyprodukujú… Tak sa pýtam mám si ísť akoze podľa vás zas zaplatiť za smeti na zberný dvor v Soporni, alebo vy by ste išli keď v Seredi by ste platili nemala peniaze za jedno dve vrecká odpadu do mesiaca…no nebudem platiť znova za to čo už platim… A na dvoch miestach … Lebo v Soporni kôli nájmu nieje možné platiť na viac ľudí aby mi vznikla úľava…

  33. A ešte velká sprostosť co robia..ked na hradze čo su malé koše..naj*bu vedla nich vrecia..zo záheadiek..je tam kamera a nejako nic sa nedeje…z dialky som tam videl takého starého smrada na bycikly to tam j*bol a prásil …v duchu si hovorim stretnut tam cloveka co to tam opre..mu takú natlčem na papulu..že mu zle zostane..

  34. Ako pre niekoho je toto sprostost, co sa tu riesi, ale ak budete mat napraskane kose napr. stavebnym odpadom, ako sme to isty cas mali my, a budete mat bordel okolo kosov, ktory rozfuka vietor (ako sa to stalo nam), tak budete hovorit inak. U nas bola aj taka bizarnost, ze nejaky dobrak dal do smetneho kosa dospeleho vlciaka – ziveho. Si predstavte, ked ste otvorili kos a vybehol na vas, moc srandovne to nebolo. Ak niekto tara, ze preco sa neriesi fet – Urobte foto, video a viete co mate robit. PZ SR prijme akykolvek podnet a mozete to riesit sami. Ked uz tu tak mudrujete, ako to byva v Seredi zvykom…

  35. Tento rébus asi ťažko rozriešiť pre spokojnosť všetkých. Mesto pridelilo kontajnery na počet domácností, ktoré tam majú dávať odpad. Bolo určené miesto pre každú bytovku. Ale keď sa niekomu nechce chodiť ku kontajneru ktorý im prináleží, hodí odpad iným. To nie je dôvod, že sa niektorí vyhovárajú, že si platia, ale zaplňujú svojim odpadom kontajner iným, ktorý im nepatrí. A že niekto sa ohradzuje, že na mieste trvalého pobytu platí za odpad a býva inde, to je jeho problém, lebo kde býva mu bez zaplatenia vyvážajú odpad. Prečo by to mali zaplatiť obyvatelia, kde teraz dotyčný býva?

  36. Smeti patria do koša? Ale prečo to neplatí pre každé etnikum??? Majú vínimku zo zákona? Tam nebude pokuta len na platičov? Nože moderátor daj fotky zo záhrady či už si vyplienil plevel…

  37. Poďte aj mňa naháňať.. lebo idem so smeťami ku kontajneru s autom, pretože bývam v strede ulice a kontajner je len na začiatku a na konci.. tak ma naháňajte lebo ide autom, to znamená že som prišiel z druhej strany mesta.. fckin logic.. btw idem proste preč z domu tak beriem vrece do auta a cestou ho tam hodím.. nie nie som tak lenivý 🤣🤣aby som sa 150m previezol

  38. Tiež chodím autom so smeťami, pretože odchádzam z bytu a smetiaky mám na jednom a druhom konci ulice tak to využijem vtedy keď idem na aute preč 🙂 to je snáď trestný čin v tejto spoločnosti pre majkovcov ?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img