ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

K situácii v Afganistane 🇦🇫.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ivan Korčok

K situácii v Afganistane 🇦🇫.
V ostatnych dňoch a hodinách intenzívne rokujeme s partnermi o tom ako sa aj Slovensko 🇸🇰 zapojí do krízovej evakuácie ohrozených osôb v dôsledku krvavej politiky Talibanu, ktorý preberá moc v Afganistane. Verím, že už v najbližších hodinách budeme môcť identifikovať aké kapacity vieme poslytnúť.
Pretože informácie o postupe Talibanu až do hlavného mesta Afganistanu, Kábulu, sú veľmi zlou správou pre mier, stabilitu aj bezpečnosť Afganistanu aj celého regiónu. Zároveň sú aj zlou správou pre naše takmer 20 ročné pôsobenie v Afganistane, pri jeho obnove a pri pomoci jeho obyvateľom viesť dôstojný život.
Dnes som v myšlienkach s tými najzraniteľnejšími – so ženami a dievčatami v Afganistane. Ich sloboda, po rokoch, kedy opäť mohli chodiť do školy, pracovať a uplatniť sa v spoločnosti, je v obrovskom ohrození.
A rovnako so všetkými občanmi Afganistanu, ktorí sú vystavení ohrozeniu vlastných životov a čelia teroru.
Slovensko ako krajina, ktorá si cení ľudský život, slobodu a základné ľudské práva ako najvyššie hodnoty, apeluje na všetkých aktérov v krajine, aby predišli ďalšiemu krviprelievaniu a zaručili práva pre všetkých obyvateľov Afganistanu.
Ako súčasť demokratického sveta nemôžeme akceptovať žiadny režim, ktorý bude založený na násilnom prevzatí moci a ktorý má ako pracovnú metódu zabíjanie a masívne porušovanie ľudských práv a slobôd.
#DiplomaciapreSlovensko

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Ja by som ich hnal všetkých našich činiteľov k zodpovednosťi.Co čakali a hlavne načo čakali aby zachránili našich ľudí,ktorí tam pracujú.Ved bolo jasné,že keď stiahne USA vojsko,tak zem ovládnu Taliban.Je to hnus a výsmech,že tam pumpuju peniaze,veľa vojakov tam položílo svoje životy,a potom prenechali všetko na pospas islamistom,a ešte prelievajú krokodilie slzyPfuj tajbl.

  2. 20 rokov bombardovania civilného obyvateľstva.. A výsledok?
    Taliban, pre ktorý humUSAci napadli Afganistan, dostane celú krajinu zadarmo! Gratulujem..

  3. Zabezpecenie kabulskeho letiska je v kolapse. Davy ludi sa pohybuju po vzletovej a pristavacej drahe a zufalo sa snazia dostat na startujuce lietadla. Niektorym sa podarilo na lietadle zachytit, ale po vzlete a nabrati rychlosti boli prudom vzduchu strhnuti.

  4. z dnešných správ:
    „12:24 Američania so spojencami za posledných dvadsať rokov investovali do budovania afganských bezpečnostných síl 89 miliárd dolárov.

    Afganské bezpečnostné zložky vďaka tomu majú na papieri asi tristotisíc vojakov, modernú výzbroj, kvalitný výcvik a letectvo. Problémom je, že to všetko ostáva len na papieri.

    Investície boli v Afganistane často zneužité na korupciu alebo ako pomoc pre rodinu alebo známych, aby mali stabilný a štedrý zdroj príjmu.“

    Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22721950/usa-evakuovali-na-letisko-v-kabule-vsetkych-zamestnancov-ambasady.html

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img