ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Pôsobenie zločineckej skupiny na rezorte Roberta Kaliňáka a Denisy Sakovej je vážnym signálom toho, ako vlády Smeru ohrozovali základné zákonné fungovanie štátnych inštitúcií

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Veronika Remišová

Pôsobenie zločineckej skupiny na rezorte Roberta Kaliňáka a Denisy Sakovej je vážnym signálom toho, ako vlády Smeru ohrozovali základné zákonné fungovanie štátnych inštitúcií
Informácie o ďalších korupčných a zločineckých schémach sú ešte vážnejšie, ako sme si vedeli predstaviť. NAKA vyšetruje rozsiahle zločinecké štruktúry, ktorých hlavy mali počas vlád Smeru figurovať na riadiacich funkciách ministerstva vnútra a Ústredia práce. Mená podozrivých či obvinených síce nevieme, ide ale o mimoriadne vážne podozrenia zo závažnej trestnej činnosti. Podľa medializovaných informácií malo ísť o projekty, ktoré následne vyhrávali spriaznené firmy za premrštené ceny. Táto „vata“ sa potom mala cez legalizačné schémy odlievať tam, kam páchatelia chceli. Ide o mimoriadne vážny prípad, kde polícia hovorí o navyšovaní cien až o 40%, čo predstavovalo milióny eur. Polícia hovorí napríklad o nákupe hasičskej techniky, ktorá mala byť nadhodnotená až o 9 miliónov EUR. K tomuto konaniu malo dochádzať v rokoch 2018 až 2020 aj som veľmi zvedavá, ako sa k tomu postaví pán Kaliňák a pani Saková. Dlhodobé a masívne páchanie tak rozsiahlej trestnej činnosti so zapojením vysokých úradníkov rezortov je už legitímnou otázkou zodpovednosti aj samotných bývalých ministrov vnútra. Len nedávno som upozornila na kybernetický projekt ešte z obdobia predchádzajúceho vedenia pána Rašiho, kde sme mali viacero podozrení z netransparentného konania. Najvyšší kontrolný úrad kontrolou zistil pri niektorých položkách až 16- násobné predraženie, pričom malo ísť napríklad o likvidáciu obalov z monitorov či káblov, kde sa cena likvidácie jednej krabice vyšplhala na výšku základného platu zdravotnej sestry. Pri obdobnom kyberprojekte na Finančnej správe zas polícia už začala trestné stíhanie a opäť sa hovorí o nadhodnotení a o manipulácií vo verejnom obstarávaní.
Informácie o organizovanom zločine, ktorý siahal na najvyššie poschodia kľúčových rezortov minulej vlády začinajú nadobúdať hrozivý rozsah. Je namieste začať hovoriť o tom, že vlády Roberta Fica a Petra Pellegriniho umožnili vážne ohrozenie zákonného fungovania kľúčových inštitúcií štátu a rôzni gauneri si v štáte robili, čo len chceli. V súčasnosti preverujeme množstvo projektov a obstarávaní a zároveň plánujeme po odbornej diskusii prijať súbor opatrení, ktoré musia do budúcnosti rozkrádaniu a nadhodnocovaniu zákaziek zabrániť. Začneme tým, že spoločne s Najvyšším kontrolným úradom budeme hovoriť o možnostiach nastavenia pravidiel utajovaných projektov tak, aby sa účelovým utajovaním nevytváral priestor pre manipulácie a nadhodnocovanie zákaziek.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Remišová s 2 % podporou verejnosti.
    O chvíľu tu bude dostávať priestor Braňo Mojsej a jeho statusy ako zostať navždy bez alkoholu.

  2. Zatiaľ mená nevedia! ale ide o závažné podozrenia z trestnej činnosti! aké pravdivé 😂 ako bábkoherečka 😉, navyšovanie cien,, až o 40% “ (hasičská technika), teraz nakúpili motorky, aké dôležité, koho budú naháňať ak zasa dajú od seprembra,, blekaut“? Sami seba? Veľmi dôležité v dnešnej dobe 🛴🛴🛴🛴, a keď už, tak všetci podvodníci sedia v parlamente. Zjavne sa zasa ukázala bábkoherečka v plnom svetle aká je 🤕😷. Kto toto už len môže sledovať, túto zvrátenosť? 🤮🤮🤮

  3. Presne, rozkradli aj prazdnu spajzu po,, lebo Fico “ zaujímavé? Asi je v nej osol potras sa, a grose od sorose sa mnozia ako huby po dazdi, ľudia otvorte oči aj svoj mozog,

  4. Veru Miloško,máš pravdu a preto by si mal napísať čosi aj o Mikulcovi.Ale predpokladám,že o ňom nevieš nič,lebo sú to ,,vymyslené veci“.

  5. V diskusii v inom médiu sú príspevky , ktoré vidia túto trestnú činnosť ako zastrašiť PP , nakoľko iné mená nie sú uvedené.

  6. Pre diskutujúci 15. augusta 2021, 7:50 – minister Mikulec ma bude zaujimat ako minister v momente, ked sa zacne spravat ako minister vlady ktora ma v programe ZMENY, nastolenie PRAVA A SPRAVODLIVOSTI a odstranenie KORUPCIE zo spolocnosti.

    Teda v momente, kedy urobi ZMENY v personalnom obsadeni klucovych funkcii na PPZ a v POLICAJNOM ZBORE.

    Este chvilu zotrva v NEmeneni funkcionarov a dosiahne to, ze oni VYMENIA JEHO…

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img