ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Cyklistický klub AB Sereď na cykloturistickej NON STOP jazde TRNAVA- RYSY 2021

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Cyklistická jazda Trnava – Rysy je najstarším podujatím tohto druhu na Slovensku. Je to vytrvalostná jazda cyklistov, ktorej sa zúčastňuje pravidelne viac ako stovka účastníkov. Za jeden deň prekonajú viac ako 300 km.

Tento rok sa konal v poradí 43. ročník cyklojazdy. Súčasťou pelotónu bolo aj 22 cyklistov z Cyklistického klubu AB Sereď. Posádku dopĺňalo ďalších 5 členov klubu, ktorí boli na trati v sprievodných vozidlách pripravení poskytnúť servis účastníkom podujatia v prípade technických, resp, zdravotných problémov, ktoré na takýchto podujatiach nie sú ničím výnimočným. Informáciu priniesol na svojom fb profile primátor Martin Tomčányi.

Cieľom cyklojazdy je uctiť si pamiatku príslušníkov Trnavskej posádky a dobrovoľníkov, ktorí sa v auguste 1944 zapojili do bojov v Slovenskom národnom povstaní. Cyklisti a organizátori z TJ ELÁN Trnava si položením kytíc počas zastávok pelotónu pri pomníkoch SNP v Trnave, Horných Hámroch a Nemeckej uctili pamiatku hrdinov SNP. Primátor vo svojom príspevku ďalej napísal:Hneď po vypuknutí SNP 30. augusta 1944 odišlo z Trnavy na povstalecké územie vyše 3 500 vyzbrojených vojakov Trnavskej posádky a dobrovoľníkov. Jeden z práporov zvádzal ťažké boje s nemeckými vojskami v oblasti Žarnovice, druhý pôsobil v Kremničke pri Banskej Bystrici, neskôr pri Sklenom, Handlovej a Prievidzi. Až 37 bojovníkov Trnavskej posádky leží na cintoríne v Horných Hámroch. Prvýkrát sa takto vybrali cyklisti z Trnavy do Tatranskej Lomnice už v roku 1974. Odvtedy, s niekoľkoročnou prestávkou po roku 1990, sa toto podujatie koná každý rok.“

Cyklojazda trvala približne 16 hodín s cieľom v Tatranskej Lomnici. Program samotnou jazdou nekončil, účastníci mohli na druhý deň vystúpiť na Rysy. Väčšina sa ale rozhodla absolvovať túry k Štrbskému plesu, Sliezskemu domu či Popradskému plesu. „Na tretí deň sa tí kondične najlepšie pripravení členovia CK AB Sereď vybrali bicyklom na viac ako 300 km dlhú cestu domov z Tatier do Serede, kde dorazili po 12 hodinách jazdy v sobotu večer. Tá skupina členov, ktorá šetrila sily, sa do Serede dopravila sprievodnými autami, resp, vlakom,“ napísal primátor.

Členovia CK AB Sereď aj touto cestou ďakujú organizátorom TJ ELÁN Trnava, predsedovi Marianovi Rozložníkovi a jeho kolegom za skvelú organizáciu, zabezpečenie bezpečnosti tohto podujatia a tešia sa na ďalšie ročníky výbornej akcie pre priateľov cyklistiky. Cyklistický klub AB Sereď ďakuje mestu Sereď, všetkým svojim partnerom a sponzorom, ktorí podporou Cyklistického klubu AB Sereď akoukoľvek formou prispeli k účasti členov klubu na tomto podujatí.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img