ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Chodníky rekonštruujeme postupne, hovorí Marián Šišo

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Ing. Zuzana Slahučková, referent komunikácie MÚ a projektov mesta /10 AUG 2021/
Toto leto v Seredi je v znamení opráv chodníkov. Najbližšie budú chodci musieť strpieť znížené pohodlie pri prechádzaní Cukrovarskou ulicou v okolí bývalej Vravy a tiež ulicou D. Štúra pri svetelnej križovatke.

Najprv chodníky, potom zeleň
Po vynovení Cukrovarskej v časti od Fándlyho po D. Štúra, časti Čepenskej, časti Trnavskej, A. Hlinku, časti M. R. Štefánika, ulice SNP a peších trás v Zámockom parku, sa na rad dostávajú ďalšie komunikácie. „V najbližších dňoch začíname podľa plánovaného harmonogramu vymieňať povrch aj na časti chodníka na ulici D. Štúra, ktorá plynulo nadväzuje na už vynovenú časť tejto trasy od Cukrovarskej ulice,“ vysvetlil vedúci oddelenia rozvoja mesta Marián Šišo.

Celkom príjemnou zmenou prejde aj časť Cukrovarskej v okolí bývalého obchodu Vrava. „Nakoľko sa nám vo verejnej súťaži na rekonštrukcie chodníkov podarilo ušetriť približne 100-tisíc eur oproti plánovanej sume, púšťame sa aj do revitalizácie tohto priestranstva,“ objasnil. Toto priestranstvo dostane povrch zo zámkovej dlažby a po ukončení stavebnej časti prác bude pripravené na následnú novú výsadbu. Túto už odborne naplánuje Oddelenie životného prostredia a vo vhodnom vegetačnom období zabezpečí aj realizáciu.

Rekonštrukcie 2021 sa ukončia trasou do Zámockého parku
K posledným opravám tohto leta bude patriť Parková ulica. Jej chodníky dostanú novú zámkovú dlažbu a samotná komunikácia asfaltový povrch.

Čadičové obrubníky na Cukrovarskej zostali. Nedostatky hláste úradu
Pred dvomi rokmi vynovila Energetika Sereď, s.r.o. časť chodníka na Cukrovarskej, v križovatke s Fándlyho ulicou. Časť čadičového obrubníka, prislúchajúci k tomuto chodníku, je dnes poškodená nevhodným parkovaním áut.

Nadväzujúcej časti chodníka, ktorú mesto vynovilo tento rok, taktiež ponechali úsek pôvodného obrubníka. „Nebola potrebná jeho výmena, nakoľko staré čadičové obrubníky budú slúžiť dlhšie, než by slúžili akékoľvek iné, ktoré dnes ponúka trh. Niektoré kusy potrebujú výmenu, no keďže ešte ani jeden chodník zatiaľ neprešiel fázou spätných úprav, a teda sme stále v neukončenom procese, tak všetky nedostatky vieme u dodávateľa prác pred kolaudáciou vyriešiť k spokojnosti občanov. Je pritom dôležité, aby podnety a zistenia nahlasovali občania priamo k nám na mestský úrad,“ vysvetlil Marián Šišo. Všetky kontakty na zamestnancov sú verejne prístupné na https://www.sered.sk/s173_kompletny-zoznam-kontaktov

Medzi priority 2022 patrí napríklad Mlynárska, či Podzámska
Vždy rok vopred si oddelenie rozvoja mesta chystá zoznamy ulíc, ktoré by mohli byť rekonštruované v nasledujúcom období. Podnety získavajú aj priamo od Seredčanov. „V závislosti od štedrosti rozpočtu na nasledovný rok môžeme plánovať investície. Radi by sme obnovili všetky problematické chodníky aj cesty k spokojnosti obyvateľov, no dá sa to jedine postupne,“ vysvetlil Šišo. Medzi priority na 2022 uviedol napríklad chodníky na uliciach Železničná, Cukrovarská od ul. Mládežnícka, D. Štúra, Podzámska, Pivovarská, Legionárska, Krásna, F. Krála, Trnavská, či Družstevná. Cestné komunikácie na zozname sú okrem iných napríklad Mlynárska, Podzámska, Novomestská – pokračovanie, priečne ulice k Tehelnej ulici (Krátka, Krížna, Sládkovičova, Pionierska, Mierová), ďalej Družstevná, Lipová alebo aj Školská. „Tieto priority budeme koncom roka predkladať na schválenie Komisií rozvoja mesta a následne seredskému zastupiteľstvu. To bude odsúhlasovať finančné prostriedky na samotné rekonštrukcie a opravy v meste Sereď a v tomto kroku vedia mestskí poslanci ovplyvniť aj finálne znenie ulíc, ktoré sa budú o rok opravovať,“ uzavrel Marián Šišo.

Mesto Sereď ďakuje svojim občanom za trpezlivosť a pochopenie počas celej doby rekonštrukcie mestských komunikácií.

 

V tomto úseku chodníka nadviazalo mesto na predchádzajúce opravy chodníka. Betónové cestné obrubníky siahajú cez úsek zaparkovaných áut, ďalej nadväzujú na úsek pôvodného čadičového obrubníka.
V tomto úseku chodníka nadviazalo mesto na predchádzajúce opravy chodníka. Betónové cestné obrubníky siahajú cez úsek zaparkovaných áut, ďalej nadväzujú na úsek pôvodného čadičového obrubníka.
Pešie trasy v okolí bývalej Vravy dostanú zámkovú dlažbu
Pešie trasy v okolí bývalej Vravy dostanú zámkovú dlažbu
Pešie trasy v okolí bývalej Vravy dostanú zámkovú dlažbu
Pešie trasy v okolí bývalej Vravy dostanú zámkovú dlažbu
Zámkovú dlažbu dostane aj táto časť D. Štúra. Nadväzuje na Cukrovarskú ulicu
Zámkovú dlažbu dostane aj táto časť D. Štúra. Nadväzuje na Cukrovarskú ulicu
Vynovený chodník na M.R.Štefánika
Vynovený chodník na M.R.Štefánika
Pešie trasy v okolí bývalej Vravy dostanú zámkovú dlažbu
Pešie trasy v okolí bývalej Vravy dostanú zámkovú dlažbu
Pešie trasy v okolí bývalej Vravy dostanú zámkovú dlažbu
Pešie trasy v okolí bývalej Vravy dostanú zámkovú dlažbu

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mňa by zaujímalo kto vyberá tie „kvalitné“ firmy na opravu chodnikov. Ved to je otras len pozerať ako je to všetko odfušovane. Stačí sa prejst po meste a chvíľu ich sledovať ako to robia.

  2. Mňa by zase zaujímalo kto preberá odvedenú robotu? A ako sa dá dostať z VÚC na Mesto z jednej dobrej pozície na ešte lepšiu? Asi mať treba dobre vyplnený životopis na pohovore …

  3. Ak cestujete naprieč Slovenskom zistíte, že všade inde to ide. Len tu dbajú na vlastné vačky. Mali by prevziať za tento stav zodpovednosť a nie je žiadať o strpenie. Keď primátor nastupoval v schránkach propagačné plány kde vysadia obyčajnú zeleň a stromy. Aj tam kde tie stromy boli ich vysekali. Nájdite si tie noviny a prejdite mesto a porovnávajte. Aj tu v meste máme malých kočnerov.

  4. Hlavne sereďský Kočnerovia musia mať na úradoch svoje poslušné opičky na gumičke, ktoré skáču, ako Kočnerovia rozkážu.

  5. Pre ,, OBČAN ,,👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍

  6. Myslíš tých filantropov čo na konci roka darujú niečo seniorom aby ukázali aké majú hrejivé srdiečka a aj to čo im darujú si dajú do nákladov na firmu?
    🥰

  7. Mna napadla taka blbost. Cele roky je tento problem a teraz sa zobudili? Tie chodniky, priestranstva, ci zelen sa mali renovovat priebezne a aj pre rozpocet by to nebol taky naraz. Len nechapem, kde boli kompetentni doteraz. Zase nehadzem vinu na aktualneho pana Tomcanyiho, to by si nezasluzil, ale tiez je tam nejaky piatok a uz sa to mohlo davno urobit. Co sa frflania tyka, to budu ludia robit stale, aj keby sa kompetentni na hlavu postavili. Len bolo by fajn v tomto pokracovat, minimalne priebezne. Tie zahodene roky su vidno…

  8. Onanym, rozeeebané chodníky sa tu skloňujú periodicky už xyz rokov.,.

    Inak ja nechápem, že prečo nemajú rozeebané chodníky v takom Holandsku, Anglicku… Čo tam robia kuva zle, keď v takej Seredi je to priam na každej ulici…
    Čo komunisti urobili, demokrati na just neopravia, nevymenia…
    Stačí sa prísť pozrieť vnútroblok Garbiarska / nám. Slobody….

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img