ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Rekonštrukcia chodníka práve skončila, no niektoré staré obrubníky je už potrebné meniť

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Sereď / Je tomu iba niekoľko dní, čo sa vedenie mesta pochválilo rekonštrukciou chodníka na Cukrovarskej ulici. V článku sa nenachádza cena rekonštrukcie konkrétnych úsekov chodníka a nie sú uvedené menovite názvy firiem, ktoré konkrétnu rekonštrukciu vykonali.

Už v diskusii pod iným článkom občania vyjadrili nespokojnosť s úrovňou a kvalitou vykonaných prác.

V súvislosti s obdobnými realizáciami je nevyhnutné uvedomiť si, že nové chodníky tu nie sú na rok či dva, ale na niekoľko desaťročí, počas ktorých by obyvateľom mali slúžiť. Obdobné realizácie je potrebné vykonávať s braním zreteľa na požiadavky minimálne najbližších desať až dvadsať rokov, aby nielen slúžili, ale aj vyzerali moderne.

Na mieste rekonštrukcie sme sa boli pozrieť osobne a to v smere od Dolnej Stredy. A ďaleko sme ísť nemuseli, aby sme videli výsledok investovania verejných finančných zdrojov nás občanov.

Podľa telefonickej informácie p. Šiša z MsU, úsek v zákrute po cca začiatok parkovania na Cukrovarskej ulici rekonštruovala Energetika s.r.o. pred niečo viac ako rokom. Obrubníky zostali pôvodné – tentokrát síce namiesto obrubníkov nie je pri chodníku nasypaný biely štrk, no práve samotné pôvodné obrubníky sú problémom, ktorý výsledok diela radí medzi tak v Seredi známe nepodarky. A nazvanie tohto „diela“ nepodarkom považujeme za použitie skutočne miernych slov. Veď posúďte sami z aktuálnej fotografie:

Teraz teda bola rekonštruovaná ďalšia časť chodníka a aj tu na niektorých miestach zostali pôvodné obrubníky. Podľa slov p. Šiša, zámerom bolo nechať všetky, no to sa nepodarilo. Podľa investora, teda vedenia mesta sú staré obrubníky  kvalitnejšie ako súčasné betónové.

O kvalite pôvodných obrubníkov a ich výdrži polemizovať nebudeme, no od tzv. „mačacích hláv“ sme napriek ich výdrži a tým životnosti ustúpili. Používajú sa v historických zónach miest, no tam majú opodstatnenie a aj doprava tam zpravidla funguje v inom režime. No nikde sa nezvyknú používať v kombinácii s novými a už úplne nikde (teda okrem Serede)  v kombinácii s novou dlažbou pri kompletnej rekonštrukcii.

Na novo rekonštruovanom chodníku teda vidíme dva druhy obrubníkov. Že úmyselne… Pán Šišo na mieste okrem iného uviedol, že s novými obrubníkmi by to bolo drahšie. A že ide len o tri obrubníky, ktoré je potrebné teraz vymeniť. My tvrdíme, že ide až o tri obrubníky, ktoré je nevyhnutné vymeniť hneď teraz, teda ihneď po ukončení rekonštrukcie. Popravde, pri kompletnej rekonštrukcii nemal zostať starý ani jeden obrubník !

Preto znovu, aký bude stav o 5, 10 či 20 rokov?

Na fotografiách  zadokumentovaný výsledok rekonštrukcie neďaleko priechodu pre chodcov kde rovnako zostali pôvodné obrubníky,  mal byť ponaučením do budúcnosti. Nebol, nie je a zrejme v Seredi ani nebude. U nás (minimálne pod súčasným vedením mesta) totiž nerobíme veci koncepčne, ucelene a kvalitne. Podľa skúseností robíme tak akože, naoko. Taký malý socializmus… Najlepším príkladom je cyklotrasa na násype, na ktorej už tri mesiace po jej vyhotovení cez tenkú vrstvu asfaltu prerastala burina. A návrhy urobiť sondy do asfaltu za účelom preukázania hrúbky asfaltu a technológie realizácie cyklotrasy boli vedením mesta zamietnuté. Prečo asi?

Na miesto sme dnes skutočne zavolali pána Šiša z MsÚ. Spolu so zástupcom realizačnej firmy si priestory pozrel a prisľúbil nápravu. Nápravu „nového“ a to nie na základe odhalení zodpovednými pracovníkmi Mesta Sereď, ale výlučne na základe podnetov občanov a nášho záujmu o NEkvalitu vykonaných prác platených Mestom Sereď.

Tak sme si teda ukázali to, čím sa vedenie mesta v 21. storočí chváli a čo je schopné objednať a zaplatiť z našich peňazí. Po prezretí fotografií je teda na mieste pripomenutie otázky, ako bude dielo zaplatené z verejných finančných zdrojov vyzerať o 10  či 20 rokov?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. toto ti tomáčnyi už naozaj jebe?????toto zaplatí mesto????zlodeji zlodejský toto je treba otrepať vám o tie skur vené zodejské gebule

  2. Čo tu pindáte sedlač! Vyhrnte rukávy a pohnite svojimi lenivými zadkami! Betón cihly obrubniky … ideme budovať lepšiu sereď ! no a ja Vás budem povzbudzovať z úzadia 😉

  3. To skutočne každú odvedenú prácu treba reklamovať, to už v našom štáte nič poriadne a zodpovedne nevieme urobiť? Aj na tomto chodníku je asi z dvoch dlaždíc odbité. Čo bolo funkčné, to sa muselo zbúrať. Aký zázrak to bude tá nová čakáreň?

  4. Kovac moze byt rad ze uz hnije ten potkan v zemi inak by uz na dozivotie sedel. A Paulusko uz dedí za jedneho Salana 25 a za druheho mu uz daju dozivotie tam nech skapu v base aj vsetci seredania vydrbany co ich pobrali vo Venal 1-7.

  5. no predsa pán primátor Tomčányi kto iný má kamaratov medzi sereddkou zberbou
    inak kto vie ako sa darí našim chlapcom asi dobre ked v týchto horúčavách sedia v chládku

  6. pre majka 10. augusta 2021, 7:43 – to akoze vazne? On zadnym vchodom doniesol kyticu kvetov na pohreb mafianovi, ktory podla publikovanych informacii mal objednat vrazdu?

    To snad nie !

  7. Majko ty uz nevies ako rypat? Kovaca pochovali 2011 a teraz tu ides hlupaka robit zo seba ze tu nieco vypisujes v roku 2021? Preco si to nenapisal pocas tych 10tich rokoch? Ty uz nevies ako zsujat a rypat? Potkan si bol potkanom skapes a kazdemu sa vsetko vrati pamataj si to.

  8. Sered 10. augusta 2021, 12:09 – v prvom rade potkan sa schovava presne ako ty a rovnako aj utoci. Takze pri pissani komentara si bud vypni kameru na mobile, alebo sa nepozeraj do zrkadla.

    Pisal som a dokonca som nasiel od inych ludi vo vypovediach pred OCTK.

    Mas prehlad, co sa u nie mnou menovanej osoby zmenilo za 10 rokov od odnesenia tel kytice mrtvemu mafianovi, ktory si mal objednat vrazdu?

    Lebo ja mam a to pomerne podrobne a presne. Dokonca aj v pisomnej a inej podobe.

    A ze 10 rokov? To je vyrocie, nie? 😉 Ruska, Kocnera, Trnku a dalsich davaju do poriadku este neskor. Takze klud, nic nie je stratene… 😉

  9. Kladiem si otázku, či neomylný investigatívny spisovateľ by mal toľko odvahy písať o niektorých konkrétnych osobách /mimo MÚ/ aj vtedy keby nezomreli, alebo neboli dlhodobo vo väzbe, alebo výkone trestu? Frajer!

  10. Hrdina,treba ísť do minulosti,a treba postupne sledovať vývoj,a ako si niekto lieči svoje komplexy.To by mohla byť odpoveď na Tvoju otázku.A o akého spisovateľa to ide?

  11. Primátor odstúp nechaj nás ľudí kľudne žiť a neokradaj naše mesto. Takáto robota keby bola u teba spravená koľko by si za ňu zaplatil.Hamba ti!!!!!

  12. Tiez som na topozeral, ze preco uz nevymenia aj obrubniky. Tam dalej okolo Starecka az ku minipresu to pekne vyburali osadili nove obrubniky. Dnes doasfaltovali cestu. Super 👍takto to mali spravit vsade a nikto by nic nemohol povedat. 🤔

  13. hrdina si prečítaj solu dozadu.majko sa nikdy nevzdal ani keď došiel o auto.rozmýšľaj ak vieš čo toje o čom píše.a tot je článok o dokurvenom chodníku čo tomčány odflákal ako všetko v meste

  14. pan Majko vam riadne šlape na otlaky svojimi článkami a komentármi keď z vás srší toľko zloby a nenávisti. Len vďaka Majkovi si Tomčányi aj s Tiborkom aspoň trochu dávaju pozor
    Ďakujem vám pán Majko za všetko čo prostredníctvom novín pre Sereď robíte

  15. Pre sused2 10. augusta 2021, 14:20

    Namiesto fetovania, velebenia a onanovania nad spisovateľom dedinskej kategória sa pomaly a postupne uč gramatiku a prácu s klávesnicou. Týmto postupom sa možno postupne dopracuješ aspoň na jeho úroveň.

  16. Pre Hrdina 10. augusta 2021, 12:48
    Tak tebe to dobre jebe na tu hlavu, ale ved co cakat o blbecka co ma vacsinu svojich buzerantov zavretych :D. My ostatny si davame otazku preco sme museli cakat 13 rokov nato, a preco nemohli vsetci skoncit jak Kovac.

  17. Okolo Starečka obrubníky spravili, pekné to je, ale prečo ich preboha nespravili o pár metrov ďalej k svetelnej križovatke? Tam je to ešte horšie ako na Cukrovarskej, dávam tomu túto zimu a dlaždice budú na ceste!

  18. Neviemo čo tu ide ale jednoviem garbiarska nedostatok parkovacich miest popraskane chodniky nepokosena trava porast nad 3 metre je to tu gool smetisko štrk pre deti namiesto piesku?ten starosta ci kto to je mafia uz chod prec nenasitnost sak ste sa tam nabalili uz dost!!

  19. Ja neviem,stále sa sťažujete u primátora na rozbité chodníky,staré obrubníky…Ja som Stareček,a mne Martinko pred Jostavom namontoval nové obrubníky….asi platíte malé dane,treba Vám ich zdvihnúť aby ste aj Vy mali na nové obrubníky….
    P.S. Viete koľko eur treba na nový štadión?

  20. Čo tu trepeš o novom štadióne. Ja som pasívny fotbalista = pivo+ čipsy
    Hovorím že fotbal tu treba: zober loptu nie kanalizačnú rúru 😂

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img