ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Suja zaútočil na štátneho tajomníka MŽP , Juraja Smatanu.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Suja zaútočil na štátneho tajomníka MŽP , Juraja Smatanu.
Násilie vo verejnom živote nás sprevádza na Slovensku od jeho vzniku. Napokon – odpor voči násiliu bolo motorom Nežnej. Ale z nás sa pádom totalitného režimu ešte nestala slušná krajina, kde sa verejný život a politika dejú podľa pravidiel a bez násilia. Naopak – naše budovanie štátu má násilné míľniky. Je to dôsledkom faktu, že tunajší politický život je trvalým sporom medzi ľuďmi z pol storočie trvajúcej totalitnej minulosti (komunistickej, fašistickej) a tými, čo chcú žiť v demokratickom a európskom štáte.
Tento spor sa v poslednom roku vyhrotil. Pandémia inde stmelila ľudí , vrátane politikov. U nás naopak. Dôvodom sú lídri strán, ktorí sa boja basy. Zo sebaobrany sa chytajú aj slamky a preto ženú ľudí všetkými spôsobmi do protestov. Nehľadeli anehľadia na riziká nákazy, bežne využívajú lži a hoaxy… a vedome stupňujú napätie v spoločnosti. Čím horšie na Slovensku, tým pre nich lepšie.
V piatok skupinky motivovaných, ale dezorientovaných ľudí skúšali opäť paralyzovať centrum Bratislavy, a tí istí organizátori sa pokúsili rozvrátiť rokovania s dotknutými subjektami na tému budúcnosti národných parkov, konané vo Svite.
Protestné zhromaždenie proti nášmu rokovaniu organizovali zo zákulisia ficovci , o konfrontačné huckanie na mieste konania sa postarali fašisti. Ktosi dokonca vtrhol násilím do sály a pokúsil sa fyzicky napadnúť Juraja Smatanu, aby mu zabránil vo výkone jeho funkcie. Vďaka miestnej a štátnej polície naše rokovanie mohlo pokračovať. Ukončili sme tak práve tam, vo Svite mesiac trvajúcu šnúru rokovaní o reforme národných parkov… ale o tom inde.
Nechcem komentovať samotné konanie protestov, ale ich spôsob. Rovnako v Bratislave, ako vo Svite, protestujúci bažili po konfrontácii a násilí. Tomu treba venovať pozornosť.
Opäť raz stojíme zoči voči rastu násilia a je na každom nás, či ostaneme iba pobúrenými divákmi. Obzrite sa dozadu : mali sme tu éry oslabenia sily práva, kedy sme boli od rozvratu a deštrukcie našej slobody a demokracie len na krok. Stačí málo a z pod tejto zeme začínajú vyliezať démoni násilia, zrodení z fašistickej a komunistickej éry.
To preto neostali v našich mysliach ako míľniky ponovembrovej politiky pozitívne úspechy SR (vstup do EÚ, prijatie eura, vstup do Schengenu…), ale zlomy lemujú samé násilné činy : fyzické napadnutie, únos, vražda…dvojitá vražda. Tak ďaleko to zašlo zakaždým , keď zosilneli tí, v ktorých DNA ostali totalitné režimy z minulosti.
Aj ten posledný míľnik, voľby 2020 , bol pod tieňom dvojnásobnej vraždy, vykonanej ako poprava za hľadanie pravdy a slobodné šírenie informácií. To táto dvojitá vražda zmobilizovala demokratických voličov, vďaka čomu sme boli po voľbách na dosah od historickej zmeny: vytvorenia a stabilizácie právneho štátu. Ale neskoršie udalosti opäť raz ilustrujú, že ak sa demokrati oslabia, nastáva rýchla protiakcia porazených, obávajúcich sa spravodlivosti. Tak to bolo po voľbách 1990, aj po voľbách 1998. A je to aj v súčasnosti. Slovensku ako štátu stojacemu na slobode a demokracii, hrozí , že nepotrestané zlo sa vráti (a silnejšie).
Priatelia, politici spojení s érou únosu štátu (tzn. s kriminálnym zneužívaním štátnych pozícií), nás skúšajú zastrašiť cez neveľkú (hoci ukričanú) časť stúpencov. Skúšajú, kam až sa dá zájsť. Práve ako v tridsiatych rokov, kedy sa k moci drali fašisti a komunisti, aj títo v mene získania moci hecujú ulicu hoaxami, a slušných ľudí odstrašujú prienikom fyzického násilia do parlamentu, na demonštrácie a pod. Najnovšie skúsili, ako sa ľudia dajú zneužiť aj pri takej odbornej téme, akou je reforma národných parkov. V istých obciach sa starosta nechal nahovoriť vysielať obecným rozhlasom lož, že ideme znárodňovať súkromných vlastníkov lesov. „Ktosi“ zaplatil oklamaným občanom autobusy a nachystal transparenty… A keďže naše pracovné rokovanie i tak pokračovalo, násilnícky poslanec sa pokúsil o fyzický útok.
Šnúra odborných rokovaní o budúcnosti národných parkov sa napriek tomu uzavrela úspešne a s pozvanými sme sa rozišli v porozumení a nádeji na budúcu spoluprácu. Tím expertov MŽP a takisto štátni tajomníci Smatana a Kiča sa vo Svite nenechali zastrašiť a konali svoju prácu. Týmto im za to ďakujem. Na výtržnosť v sále počas rokovania podal Juraj Smatana trestné oznámenie. My sa zastrašiť nedáme.

Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Titulka ako keby mu hubu rozbil. A žeby im to občas prospelo. Budaj aj s celým ansámblom len rokujú, kecajú ale výsledok je vlastne aký? Z národných parkov sa furt vyvážajú kamióny dreva, stavajú sa v nich predražené kraviny. Stačí sa pozrieť na Jasnú, alebo Štrbské pleso. Čistý otras. Nadrbaných chmulín, navyše v Jasnej im novostavby odmietajú pripájať energetici do siete ale nevadí. Ako to ministrovi nevadí? Načo tam je. Aby vyplakával, že jeho asistentovi niekto ponadával a chcel ho nedajbože biť? A na margo článku, zlo sa vracať nemusí, teraz tam je a poriadne. Budaj s Remišovou a Matovičom sú najneschopnejší pajáci z celej tej diletanstkej bandy, čo tam teraz sedí.

  2. Vladenko ty dávaš Jasnú a Štrbské za vinu Budajovi? Čo si bol doteraz v kóme? A ťažba dreva nabrala obludné rozmery za bodorovej tieňovej vlády, Budaj sa to snaží zregulovať, tak čo trepeš sprostosti. Sujovi a spol. niekto klepe po prstoch a to sa im nepáči, lebo im narúša dlhoročné kšefty z drancovania. Nepozeraj na všetko krvavými antimatovičovými očami, potom si slepý.

  3. pre Anonym 8. augusta 2021, 20:13
    Snaží sa to zredukovať? Ako? Za rok a pol čo tam drepí sa mu to teda moc nepodarilo. A čo sa Jasnej a Štrbského plesa týka, tak za 1,5 roka tiež mohol dačo vymyslieť, pretože v Jasnej za chvíľu nebude ani stromov a bohužiaľ, stalo sa to už aj za jeho bačovania na úrade. Okrem toho aj v Seredi si robil fotečky s aktivistami na lužencovom kopci a čo sa stalo? Ani len posratú trávu tam nevie nikto nasadiť aby sa bordel furt nerozfukoval po okolí. Pred týždňom som sa vrátil z Muránskej planiny a div sa svete, medzi dedinami som stretal najčastejšie kamióny s drevom. A aj podľa ľudí, s ktorými som sa bavil tak ťažba veselo frčí kade tade v lesoch v NP. A to nie je jediná lokalita.

  4. Bolo by profesionálne aby tu k článku pribudlo aj video k tomu akože napadnutiu ktoré už koluje na YouTube. Lenže keby to bolo uverejnené tak Budaj so Smatanom by boli usvedčení z klamstva a to už nezapadá do tejto skladačky.
    Každému odporúčam si vyhľadať dane video a nech si spraví názor či bol niekto napadnutý a či náhodou to nebolo opačne. A potom si ešte raz prečítať Budajov status aby človek pochopil čo je to za zač…

  5. Prečo namiesto jeho filozofovanie,nenapíše,o čo tu vlastne ide.Si ozaj každý z tých nahore myslí,že ľudia žerú seno,a že ich obalamuti,s týmito frázami,a napíše tisíc slov a nič konkrétneho,a ešte k tomu to mohlo všetko byť aj inak?.

  6. A znova tu je propaganda súčastnej vlády Igora Matoviča I. za tmy zrodeného.. nič v zlom ale na smatanu aj budaja sa stačí pozrieť a čo to o nich vedieť do ktorej sekcie ich zaradiť..

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
Predchádzajúci článok
Ďalší článok
spot_img