ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

SEREĎMARATÓN 2021

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Dňa 8. augusta 2021 odštartoval z Námestia slobody v Seredi v poradí už 15. ročník cyklistických pretekov Sereďmaratón. Hlavným organizátorom pretekov je cyklistický klub ŠK Cyklo-Tour Sereď s podporou mesta Sereď a generálnym partnerom – DHL Supply Chain Slovakia, s ktorým organizátori podpísali trojročnú spoluprácu.

História pretekov siaha až do roku 2006, kedy štartoval na Slovensku 1.ročník Sereďmaratónu. S myšlienkou zorganizovať cyklistické preteky prišiel cyklo nadšenec a zakladateľ cyklistického klubu ŠK Cyklo-Tour Sereď Dušan Holbík. Preteky sa postupom času stali najväčšími na Slovensku s neustále sa rozširujúcim počtom účastníkov. Aj napriek tomu, že zakladateľ pretekov Dušan Holbík v roku 2018 po ťažkej chorobe navždy opustil svojich kolegov, v tradícii usporadúvania pretekov sa pokračuje ďalej. Každý ročník je ale venovaný jeho pamiatke.

Preteky Sereďmaratón sú zaradené v kalendári Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) čo im pridáva na prestíži. Trasa pretekov mala tento rok dĺžku 101 km. Obsahovala ako roviny, tak aj kopce s prevýšením cez 1 100m. Pretekári prechádzali 2 krajmi, 5 okresmi, 21 obcami a 2 mestami. Celá trať bola opäť zabezpečená dobrovoľníkmi, motorkármi, príslušníkmi štátnej a mestskej polície, zberným vozidlom, sanitkou a neutrálnym mechanickým vozidlom so servisom na rýchlu opravu defektov, technických problémov a s občerstvením.

Počas svojej 15 ročnej histórie si podujatie získalo obľubu medzi cyklistickými nadšencami aj profesionálnymi tímami. Tento rok sa na štart postavilo 249 pretekárov. Registrácia prebiehala výlučne online formou. Pretekalo sa v ôsmych kategóriách: 18-29r., 30-39r., 40-49r., 50-59r., 60-69r., 70 a viac r., ženy a družstvá. Najväčšiu komunitu tvorili tak ako každý rok muži. No svoje zastúpenie tu malo aj niekoľko šarmantných pretekárok. Pretekári mohli na trase zbierať aj bonusové body na horských a rýchlostných prémiách, ktoré boli vyznačené na ceste číslami 1km, 500m, 100m.

Ocenenie si z rúk organizátora prevzali v popoludňajších hodinách najlepší a najvytrvalejší cyklisti. V celkovom hodnotení sa na prvom mieste umiestnil KARAS Juraj (1985) z družstva PROefekt team Lošonec, s časom 2:32:05,01. Druhé miesto obsadil OROS Samuel (1998) z družstva CAT Trenčianska Turá, s časom 2:32:07,08. Tretie miesto získal MAURSKÝ Peter (1984)z družstva OSMOS Cycling Team Dunajská Streda, s časom 2:33:35,34.

Pre tých, ktorým sa nepodarilo na pretekoch umiestiť, bola pripravená tombola s hodnotnými cenami ako bicykel, wellness pobyt a ďalšie.

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img