ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Diery na vekom rozpadnutom chodníku v meste dlhodobo nahrádzajú kvetináče zarastené burinou

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Po oprávnenej kritike arogantného konania voči občanom zo strany poslankyne Červeňovej nemôžeme opätovne už po niekoľký krát za posledné roky neupozorniť na chodník v zlom stave s vyrastajúcimi ostrovmi buriny uprostred. Aj tento vekom poznačený chodník  sa opätovne nachádza pri hlavnej ceste a teda je viditeľný pre každého mestom prechádzajúceho vodiča a zároveň aj prípadného turistu, ktorý by do mesta (napr. na toaletu) z R1 zablúdil.

Iba nedávno sa vedenie mesta chválilo rekonštrukciou chodníka na Cukrovarskej ulici, ktorý však je opätovne urobený len čiastkovo, čoho dôvod netušia ani ľudia v diskusii pod iným článkom. Rekonštrukcia chodníka totiž nemá logické ukončenie a tak prípadné jej pokračovanie bude s najväčšou pravdepodobnosťou trvale viditeľné. Treba povedať, že takýmto spôsobom – čiastkové rekonštrukcie bez koncepcie niečo reálne aj ukončiť – nemá obdoby ani na dedinách, samozrejme za predpokladu, že vedenie obce rozhodujúce o investíciách a ich rozsahu používa obyčajný sedliacky rozum, nemá záujem robiť investície čiastkovo s účelom tvorby vlastnej propagandy pred voľbami.

Pripomíname, že Mesto Sereď jeho obyvatelia ročne zásobujú rozpočtom cca 15 miliónov Eur, čo je na jedno volebné obdobie asi 60 miliónov Eur.

V súvislosti s touto rekonštrukciou totiž bolo účelné ukončiť ju niekde v úrovni minimálne autobusovej zastávky v smere k železničnému nadjazdu. Tak by táto rekonštrukcia bola logická a aspoň jedna časť pred svetelnou križovatkou by (možno) zodpovedala dátumu, ktorý píšeme a miestu kde sa naša krajina nachádza.

K predmetnému trápnemu vyrastaniu buriny uprostred rozpadajúceho sa chodníka sme sa venovali vo viacerých článkoch. Je smutné, že kompetentných doteraz nenapadlo burinu odstrániť aspoň chemicky a viac ako desaťročie sa zväčšujúcej jamy aspoň čiastočne zaplátať zbytkom asfaltu z nejakej inej realizácie v meste.

Články staršieho dátumu k tejto téme nájdete aj tu:

http://archiv.seredonline.sk/clanky/pravda-o-seredi-znicene-chodniky-s-vyrastajucou-burinou-aj-v-centre-mesta/index.html

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Keď sa spomína nový chodník na Cukrovarskej ulici, už niektoré dlaždice sú poškodené, je z nich odbité. A keď sme už na Cukrovarskej ulici: kedy urobia autobusovú zástavku, ktorú zbúrali, alebo to ostane len tak, že tam dali lavičku? Podľa mňa to bola pevná, bezpečná zástavka, neviem, čo im na nej prekážalo? Bolo to tam roky, kde sa mohli ľudia skryť pred dažďom.

  2. pre názor 6. augusta 2021, 14:55
    Má tam byť úžasná priehľadná búdka, v ktorej bude pri letných horúčavách min. o 10° teplejšie než priamo vonku na slnku. A pri daždi, ani nevravím. Naprší veselo aj do vnútra. Ale vedenie mesta je spokojné samo so sebou, na zastupiteľstve si určite vyslovia pochvalu a okrem toho, čo na tom, že sú občania nespokojní. Trápi to niekoho? Na msú každého odbijú, že rozhodujú priority a zastupiteľstvo. A čo sú priority v Seredi? Spokojnosť občanov to neni jasný pane. Stačí sa pozrieť na zš Fándlyho. Už v každej dedine mali slušné športovisko, len u nás bola furt oráčina. Ale najprv sa musí spraviť xy vecí pre účastníkov ligy majstrov a až potom, keď dačo vystane a poslancov osvieti, odklepnú aj niečo iné.

  3. Keď to bude taká, ako na námestí, tak ďakujem pekne. K čomu to slúži, ani proti dažďu, ani proti slnku? Len samé sklo, len kto to má čistiť? Len ktorý somár to dal zbúrať?

  4. pre dotaz 6. augusta 2021, 16:56
    Asi nejaký inžinier z Msú. Kandidátov je tam viac než dosť. Stačí sa pozrieť na Sereď celkovo. Skapal tu pes. Ale aký pán, taký krám.

  5. sa tu rozčulujete všetci ked sa vam niečo nepáči urobte pre to niečo. pán majko len zabŕda ale asi zabudol pokial je ulica Cukrovarská, jasne bolo písané odkial pokial sa robi prerabka chodníka. podalšie trápi vas že s chodnička ide par buriniek a pred vaším domom je to ako leby ste tam ani nebýval…

    ĽUDIA, SEREDANIA VSTÚPTE SI DO SRDIEČKA, CHCETE MAŤ NIEČO OKOLO SEBA PEKNÉ, CHOĎTE A KÚPTE POSTREK POMÔŽTE MESTU A POSTRIEKAJTE TU BURINU NA CHODNIKU🤗❤️.

    ludia ludom pre ludi pracujte srdiečkom pre nás všetkých ❤️

  6. ludia ľuďom s koženým srdiečkom 6. augusta 2021, 17:54 – prave sa mi z ocka slza vykotulala z tolkych srdiecok… Vy asi patrite medzi tie osobky zijuce svoj virtualny zivot na socialnych sietach a nejako ste si neuvedomili, ze SOL je o realite.

    Uz onedlho sa na tu Cukrovarsku a kvalitu vykonanej rekonstrukcie chodnika pozrieme blizsie – prosim, dokotulajte sem potom pod clanok dalsie srdiecka. Len aby sme sa pobavili…

  7. pre ludia ľuďom s koženým srdiečkom 6. augusta 2021, 17:54
    Primátor kasíruje mesačne cca 4000 eur, hlavný topmanažér skasíroval len na odmenách za 4 roky 64000 eur, mesto má ročný rozpočet 15 mil. eur a občania sa majú skladať a platiť postreky na burinu? Nedrbe ti trochu, resp. až moc??? Za tie prachy čo kasírujú na msú by mala Sereď inak vyzerať, nie ako zaostalá dedina.

  8. veru máte pravdu msú dava peniaze tam kam nema to je pravda, údržba serede je zanedbaná, neni technika neni su ludia chybaju stroje…
    ale na štadión peniaze sú, kemping na to peniaze su atd. treba sa sustredit na to prečo sa robia taketo veci.

    ja som len chcel povedať tolko ked vam to vadi pomožte udržbe serede, ty chlapy sa nemôžu roztrhat, chcete peknu sered? začnite vy ludia……
    a pan majko pred tym ako budete zabrdat do údržby skuste sa postarat o vlastny pozemok…

    pokial bude vedenie mesta take ake je nič sa nezmeni ale je to v prvom rade na občanoch…

  9. Pre srdiečko o 19.00. Co tu trepeš a spajaš niekoho súkromný majetok s mestskou údržbou verejného priestranstva??? A áno. Chceme mať konečne peknú Sereď a nech to pán najvyšší zariadi!!!

  10. Máš ty veru dobré srdiečko. Preto prídi p. Majkovi potrhať tú burinu a poprípade mu troška poobrábaj záhradku možno mu obmäkčíš ❤️ a budete môcť spolu písať články 🥰

  11. pan majko sa nevie postarať o svoju predzáhradku a ide poukazovať čo je v Seredi a este si ho zastavajte😂😂😂😂

    sa ani nečudujem že v seredi to takto vyzera všetci sa na všetko len stažujete ale nikto nič nespravi….

    keby ten chodnik idu opravovat objavil by sa članok o tom že lydia nemaju kadechodit lebo sa rekonstruuje chodnik

    taka je sered nikomu sa nič nepáči a panovy majkovi duplom a ptm to tu takto vyzera

    sered je jedna velka dtupa dedina👏👏

  12. Nechápem prečo urážate dedinárov s bordelom v seredskych uliciach. Chodte sa popozerať po okolitých dedinách a uvidíte ako sú udržiavané. Nie som sereďanka ale mám toto mesto celkom rada a viažu ma k nemu milé spomienky na školské časy. Uprimne som sa tešila ako sa mesto rozrastalo, budovalo a skrašlovalo. Ale v poslednom čase je to veru smutný pohĺad ako sa to vybudované neudržiava. Zrejme ma vedenie iné priority. Tiež sa ťažko čítaju vaše komentáre, ako sa navzajom uražate. Treba pánov poslancov poslať do dedín na exkurziu aby sa niečomu naučili.

  13. ten chodnik od krizovatky smerom na cukrovarsku je katastrofalne urobeny ved skoro kazda druha dlazba sa hybe a teraz ked naprsalo to bolo strasne travicka veselo rastie

  14. Vážení občania 🥰 ak sa Vám neľúbi pozitívna energia ostatních občanov a nejaké názory 🤗 nepíšte sem komentáre, ktoré nemajú žiadny zmysel . Dobre sa Vám sedí na riti za počítačom a každú sekundu pozeráte Sereď online či je nový článok aby ste mohli písať sem tie vaše nezmysli… Postavte sa a choďte si spraviť to čo sa Vám nepáči … Vedenie mesta a zamestnanci ktorí pracujú pre mesto toho majú tiež dosť čo spraviť tak si buď počkajte lebo nikto nebude skákať tak ako si vy želáte … Nepáči sa Vám burinka ? Vytrhajte si ju ❤️ a Vážený pán Majko … Nám občanom vypadla slzička pred vašim domom . Máte nos všade ale pokosiť si neviete … Kritizovať na to Vás je a aj bolo ale postaviť sa a niečo urobiť to nie … Pekný dník

  15. Idem natrhať kurčku popri váhu pre slepice, pridá sa dáka šikovná kvôčka čo by aj vajce zniesla 😂💉

  16. Pre všetkých 7. augusta 2021, 13:07 – ziadna pozitivna energia, ale 15 milionov v rozpocte rocne. Zamestnanci su za svoju pracu plateni nami obcanmi a my kritizujeme (a budeme kritizovat) ich NEKVALITNU PRACU a neschopne vedenie mesta na cele s primatorom Tomcanyim.

    Ked sa vedenie zmeni a NEzmeni sa kvalita prace, budeme kritizovat nove vedenie rovnako, ako sme kritizovali vysledky prace za primatora Vranovica.

  17. Bravóóó 👍 si king a máme ťa radi ! Už len kandidovať a táto stoka sa razom zmení na paríž mesto zaľúbených 😉

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img