ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Ivan Korčok: „Žiadam najvyšších predstaviteľov Maďarska , aby rešpektovali Slovenskú republiku.“

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Žiadam najvyšších predstaviteľov Maďarska 🇭🇺, aby rešpektovali Slovenskú republiku 🇸🇰. Nijako neupieram Maďarsku právo vidieť históriu po svojom, ale prosím, aby sa s historickými udalosťami vysporiadavali s rešpektom voči Slovensku.
Spôsob akým najvyšší maďarskí predstavitelia neustále otvárajú historické otázky, je v rozpore s deklarovanou snahou o dobré bilaterálne vzťahy so Slovenskom.
Ďalším príkladom v tomto smere je účasť a vyjadrenia predsedu parlamentu Lászlóa Kövera na odhaleni pamätníka vysídleným Maďarom v Šamoríne 2. augusta 2021.
Som rozčarovaný z toho, že z Budapešti neustále počúvame na našu adresu odkazy a poučenia týkajúce sa spoločnej histórie. Rozhodne však odmietam to, že druhý najvyšší predstaviteľ Maďarska má potrebu prísť prezentovať svoje videnie histórie priamo na Slovensko. Pripomínam, že aj my ako oficiálni predstavitelia SR máme možnosť prezentovať náš postoj k minulosti vrátane historickej úlohy Maďarska. Napriek tomu to nerobíme, a už vôbec nie na podujatiach na území Maďarska.
Nerobíme to z rešpektu voči Maďarsku ale aj preto, lebo povojnové usporiadanie je uzavretá téma a naše vzťahy chceme orientovať na súčasnosť a budúcnosť. Jej súčasťou je aj dnešný zmier s našimi spoluobčanmi maďarskej národnostnej menšiny. Prosím preto maďarských predstaviteľov, aby vážili slová, tento zmier nenarúšali a rešpektovali Slovenskú republiku 🇸🇰 ako rovnocenného partnera.
Zdroj: FB

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Rozpínavosť Maďarska je čím ďalej väčšia, pretože mu to dovoľuje naša vláda. Prečo netrvajú na tom, že aké podmienky majú Slováci a iné národnostné menšiny v Maďarsku, také budú mať Maďari u nás. Ale opak je pravdou. Koľko Maďarov je v parlamente, vo vláde na iných významných postoch? Koľko je na južnom Slovensku slovenských a koľko maďarských škôl. Kto si dovolí ísť do Maďarska oslavovať a stavať pomníky slovenským národným buditeľom? Ako sa učí v Maďarsku na slovenských školách? Tak, ako to raz povedala p. učiteľka, že okrem slovenčiny, všetky ostatné predmety v maďarčine. A u nás? Ešte chceli, aby boli aj úradné listiny aj v maďarčine. Slováci sa museli v Maďarsku naučiť po maďarsky a tu, žijú tu x rokov a povedia, že nevedia, alebo nerozumejú? Aj p. Érssek, povymieňal orientačné tabule označujúce obce, alebo dediny za veľké, maďarské, takže sú rovnako veľké aj farebné ako slovenské. Takéto veci sa môžu robiť len na Slovensku, v Maďarsku a ani inde nie. Niekto sa nad tým pozastavil, alebo to riešil? A konečne, to nie sú Maďari, ale pomaďarčení Slováci. Keď nad tým rozmýšľam, pýtam sa, že keď cestujú napr. do Anglicka, alebo Ameriky, tam na letisku hneď všetci sa začnú učiť maďarský, alebo oni sú takí zdatní, že angličtinu, cudzí jazyk ovládajú a slovenčinu nie, jazyk kde žijú? Ako sa to hovorí: že čí chlieb ješ, takú pieseň spievaj!“

  2. Daniel. Veľa Slovákov s maďarskou národnosťou po vojne vysťahovali da Maďarska. A naspäť sa priťahovalo veľa Maďarov zo slovenskou národnosťou. ale postupom čašu sa hlásia k maďarskej národnosti .

  3. Koľko rokov tu žijú? Nech sa nikto nehnevá, aby oni neovládali slovenčinu? V Maďarsku sa s nimi nepárajú, buď sa prispôsobí a keď nie, máš smolu? Takmer všetci Slováci, ktorí sú v Maďarsku už slovenčinu neovládajú, lebo všetko je v maďarčine. Ale my rozširujeme Maďarsko na naše územie, kde nám z územia Maďarska diktujú podmienky. No keď si to necháme, prečo by to nerobili?

  4. Aké jednoduché, že Daniel? Vysťahovať a basta! Moja partnerka je maďarskej narodnosti, zijeme šťastne v láske a pokoji. Zato s pošukmi ako si ty debil tu na slovensku, sa mi naziva veľmi ťažko. Ja by som navrhol, že by mali vysťahovať pošukov, štváčov, idiotov a pilitikov na jednu stranu rieky, nech sa tam navzájom aj zožerú a všetkých ľudí dobrej vôle bez ohľadu na národnosť na opačnú stranu rieky. Co myslite?

  5. Očuj ty láskavý pošuk plný nenávisti ! Zažil som toho v živote dosť s tunajšími tirpákmi čo sa hrajú na veľkých maďarov. Ak žiješ s maďarkou nič proti tomu,ja žijem s cigánkou… asi si nemal tú možnosť mať nejaké zážitky s feferónmi. Stačí behnúť do Váhoviec a začať tam v šenku hovoriť po slovensky. Užiješ si vražedné pohľady a keď tam budeš dlhšie oxidovať tak ti možno aj dajú po tej sprostej papuli a začneš aj mondokovať…

  6. 10.rokov sa šenkom vyhýbam… vidieť aké máš o mne mylné informácie. Opýtaj sa kukláča Jozefa. Ten vie aj aké mám trenky na sebe

  7. Strašne ma zaujímas Daniel. Mňa aj všetkych ostatných . Si pre mňa strašne nepodstatný. Mentálne si na úrovni našich predkov bačov. Ochlasta, čo celý život za svoju vlastnú neschopnosť obviňuje všetkých naokolo. Nikam si sa neposunul. Nikam si to nedotiahol. Zato sa cítiš najpovolanejší vyjadriť sa ku všetkým spoločenským témam. Nečakám, že sa ťa môj komentár dotkne. Nesebakriticke nuly sú vždy najväčšie chudiatka, ktoré za nič nemôžu. Nazdravie Daniel.

  8. Neurazaj bacov. Ti maju v sebe viac mudrosti ako henten dosiahne za tri zivoty.
    A ze sa nikam neposunul? Posunul – z vykradaca hrobov na ochrancu majetku. To je predsa vyrazny posun.

  9. Ano chcel ale nie aby si písal že som vykradač hrobov. Je to nechutné. Mal som o tebe vyššiu mienku ale týmto si to zabil

  10. Daniel: Aha, takže treba ísť do Váhoviec a v krčme rozprávať po Slovensky, aby niekto dostal po hube??? 🙂 Ak nepoznáš situáciu, radšej mlč a vyjadruj sa k témam, ktorým rozumieš. Ak nechodíš po šenkoch, ako môžeš vedieť, aké sú tam pomery?

  11. Pre Daniela: Si obyčajný primitívny štváč. Tvrdíš že vo Váhovciach v krčme slovenčina je nevítaná?! Majiteľ je slováčisko jak repa, ináč správny chlap. Aj obsluha pri krčme je slovenka. Jedine v tvojej hlave je problém, mal by si to riešiť a nie šíriť nenávistné komentáre

  12. Maďar, nemaďar, rešpektovať zákony Slovenska musíš. Slováci umožnili tzv. Maďarom veľké vymoženosti a práva, čo na druhej strane Slovákom v Maďarsku žijúcim nedali práva žiadné. Tu pomôže iba reciprocita vo vzájomných vsťahoch a právach!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img