ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Otvorenie nového zrekonštruovaného trhoviska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V sobotu 31. júla bolo oficiálne otvorené zrekonštruované trhovisko v Seredi. Návštevníkov a predávajúcich vítala živá hudba, káva zdarma a malý darček. Spestrením sobotňajšieho dopoludnia bola aj prehliadka historických vozidiel, ktoré urobili okolo trhoviska okružnú jazdu.

Mestské trhovisko na Mlynárskej ulici v Seredi bolo roky v nevyhovujúcom stave. Stánky boli opotrebované, predávajúci aj kupujúci mali málo priestoru, absentovalo parkovisko a miestna komunikácia spôsobovala vrásky vodičom aj chodcom. Mesto preto v septembri 2020 pristúpilo k jeho rekonštrukcii.

Práce boli rozdelené na jednotlivé etapy. Prvú etapu realizovala firma Lukystav s.r.o. z Dolnej Stredy, ktorá vykonala práce na nových spevnených plochách a predpríprave na prestrešenie predajných stánkov. Novú fasádu dostali aj verejné toalety. Novinkou je verejné umývadlo, ktoré bude slúžiť v prevádzkovom čase predávajúcim aj kupujúcim.

Práce pokračovali druhou etapou, ktoré vykonala firma INEX –Hausgarden, spol. s.r.o. z Močenku. V rámci nich bolo vybudované prestrešenie trhoviska a osadenie prvkov drobnej architektúry. Všetko bolo realizované s dôrazom na výtvarný výraz, údržbu, trvácnosť a kvalitu materiálu. Na trhovisku boli osadené tri lavičky, jedna kruhová lavička, odpadkové koše a gabion.

Súčasťou mobiliáru sú aj stojany na bicykle s kovovou konštrukciou v jednotnej farebnosti s lavičkami. Pre najmenších tu bolo vytvorené aj miesto na hranie v podobe mini detského ihriska, ktoré tvoria tri hracie prvky s dopadovou plochou o rozmeroch 41 m2. Revitalizáciou prešla aj zeleň, boli tu vysadené nové stromčeky aj kríky. Vozovka okolo trhoviska je síce momentálne v zlom technickom stave, no jej kompletná oprava je už zaradená v pláne investícií na budúci rok. Na jej rekonštrukciu bude ešte potrebná podpora poslancov.

Predávajúci sa iste potešili aj novým oceľovým predajným stolom. Počet starých stolov bol na starom trhovisku 36 kusov, no s väčšími rozmermi. Preto mesto rozšírilo počet stolov na 48 kusov. Na trhovisku nie je povolené umiestniť si vlastné prenosné predajné zariadenie, s výnimkou predaja mäsa, mäsových výrobkov, mlieka, mliečnych výrobkov a občerstvenia.Trhovisko bude v prevádzke každý utorok, štvrtok a sobotu v predajnom čase od 6:00 do 12:00 hod. Z dôvodu zachovania charakteru trhoviska je povolený predaj iba tých prebytkov zo záhrad, výrobkov a potravín, ktoré sú presne vymedzené platným Všeobecno záväzným nariadením. Zoznam je zároveň uvedený aj na vstupnej informačnej tabuli. Zakúpiť si tu budete môcť napríklad ovocie, zeleninu, zaváraniny, sadenice, kvety, ozdobné kríky, stromčeky, vence, ručne vyrábané hračky či ozdobné predmety. Naopak, na trhovisku nie je povolený predaj alkoholických nápojov. Na tomto mieste je možné poskytovať aj reštauračné služby, opravy obuvi, dáždnikov, kľúčovú službu, čistenie peria alebo reklamné a propagačné služby.

Správcu starého trhoviska vykonával Roman Matuška – Športclub Sereď, po rekonštrukcii bude správu trhoviska na Mlynárskej ulici vykonávať už samotný zriaďovateľ trhového miesta t.j. mesto Sereď.

Nové trhovisko je osvetlené a monitorované bezpečnostnými kamerami. Moderná zóna tak priniesla civilizovaný priestor a komfort pre návštevníkov aj predávajúcich.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img