ISSN 1337-8481

sobota, 27. apríla, 2024

Facebook pravdepodobne zrušil dezinformačnú skupinu “NEZAOČKOVANÍ”. Jej obsah mal byť dezinformačný, agresívny a podnecujúci násilie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hoaxy a podvody – Polícia SR  |MM|   Policajný zbor upozornil prostredníctvom špecializovaných kanálov spoločnosť Facebook na skupinu “NEZAOČKOVANÍ”, ktorá mala viac ako 35 000 členov. Upozornenie sa týkalo jej obsahu, ktorý bol nielen dezinformačný, ale aj agresívny a podnecujúci násilie.

V skupine sa objavovalo denne aj viac ako 100 statusov rôznych osôb. Informácie boli často klamlivé a zavádzajúce. Už z názvu vyplýva, že sa dotýkali tém ako očkovanie, koronavírus, a tiež porušovania mimoriadnych opatrení. Prispievateľom neboli cudzie agresívne a vulgárne prejavy. Z týchto dôvodov predstavovala skupina bezpečnostné riziko.

Podľa aktuálnych indícií je skupina zablokovaná. Keďže ešte nemáme spätnú väzbu od spoločnosti Facebook, nemôžeme Vám priniesť oficiálne stanovisko, či je jej vypnutie trvalé alebo dočasné.

Policajný zbor naďalej monitoruje sociálne siete a bude robiť všetko pre to, aby najexponovanejšie skupiny, stránky a profily boli zablokované.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Dementi,popieraci covidu..vsetkych,ktori sa zucastnili strajku mali policajti dobre vyslahat po tych sprostych hlavach..

  2. Pre dementa menom Daniel
    Hlavne ze ty si to vyhral s tu sprostu hlavu,protestujuce opice si myslia ze tym nieco dosiahnu..

  3. A potom že ja som ten ktorý chce všetkým iba zle ! Tu hore je vidieť názorný príklad dementa…
    to už nebudem ani komentovať

  4. Mrzí ma,že sme takto rozdelení.Ja som z celej rodine jediná nezaočkovaná a proste sa rešpektujeme.Proste mám strach a chcem ešte počkať.Áno,teraz mi napíšete,aby potom už nebolo neskoro,ale či ma zabije covid,alebo zrazí na ulici auto, každý má napísaný svoj osud.A hlavne ma odrádza ten nátlak,alebo očkovať sa v nákupnom centre a za odmenu???

  5. Obyvatel.., už dávno začalo.. 😉
    Máš účet na Google, Facebook a oni už presne vedia, kedy máš pravidelnú stolicu, či si bol dnes mimo Serede.
    Všetci sa hrajú na GDPR, ochranu práv a súkromia.., no skús počas karantény vystrčiť päty z domu a do piatych minút máš SMS od NCZI.

  6. A čo sa slobody slova týka.. Ehm.. Jasné, môžeš povedať, že predstaviteľ vlády je kkt. No skús mať nesúhlasný názor s komunitou LGBT, o nespoluobčanoch iného etnického názoru alebo utečencoch a máš na krku trestné stíhanie.
    A oni idú riešiť ŠtB..

  7. Keď si uvedomíme že to bola skupina prevažne voličmi OLANO ktorí tam na dennej báze uctievali Matoviča tak chvalabohu že to zrušili,
    Keď už tam diskutovali o tom či ma Matovič zázračnú krv ktorá dokáže liečiť aj rakovinu tak to už je diagnóza

  8. 9:20 ty chudák čo to otáčaš? Čo si vymýšľaš? Veď tam boli všetko kotlebo- mazurekovci, fikovci a teplošovci, presne takí ako ty, všetko zúriví dezoláti, nevzdelaní analfabeti.

  9. Áno tiež som už videla na internete screenshot rôznych tém v danej skupine. Bolo mi trápne aj za nich. Ako môžu dospelí ľudia tvrdiť že Igor Matovič má zázračnú krv a ešte to aj polajkovať ?
    Odporúčam na Sme v diskusiách je odkaz na tu ex skupinu. Bude vám z voličov olano smutno

  10. Priatelia, všímate si, koľko samozvaných kazateľov sa vynorilo všade okolo nás? Čím hlúpejších a čím agresívnejších , o to hlučnejších? Média hlavného prúdu nás už mesiace stavajú iba pred dve možnosti – ÁNO alebo NIE, DOBRÝ alebo ZLÝ, ZODPOVEDNÝ alebo NEZODPOVEDNÝ. A politici takmer sadisticky prikurujú – SLOBODNÍ alebo NESLOBODNÍ. Vnorili sme sa do sveta čiernej a bielej. Jeho doteraz nám milé farby ktosi nateraz zmazal. Nehodia sa. Nehodí sa, ak svet je prostredím, v ktorom môže existovať aj iná ako moja pravda. Hoci, každý aspoň ako-tak inteligentný človek už dávno vo svojom praktickom živote zistil, že viaceré pravdy môžu mať aj prienik. Lenže – prienik je infiltrácia, prienik oslabuje. Prienik obmedzuje egoistov v ich manévrovacom priestore.
    Rozdelili spoločnosť. Vedome, aby ju oslabili. Naopak, aby sa upevnili vo svojej moci. Lebo inak ju presadiť nevedia. Ani múdrosťou ani, ani osobný príkladom, nie sú to žiadne autority a už vôbec nie vzdelanci. Platí rovnako ako pre politikou ako aj média hlavného prúdu. Slabosi delia, silní spájajú. Silných niet. A preto je iba zlých a dobrých. Lenže, tí zlí /podľa dobrých/ nie sú v skutočnosti zlí, iba majú iný názor. A to je hriech. Veľký hriech v očiach slabochov, uzurpujúcich si moc. Nenechajme sa deliť na dobrých a zlých, na múdrych a a hlúpych, sme predsa ľudia. Nepripusťme, aby tu vyrastali nejaké čisté a menej čisté rasy.
    Nerozdeľujme sa priatelia, nerozdeľujme sa v rodinách, nerozdeľujme spoločnosť! Nedovoľme nechať fungovať túto hru na neobmedzenú moc a nadvládu nad všetkým a každý už len tým, že ho umlčíme. To tu už predsa bl a neraz! Počúvajme sa a hlavne rozmýšľajme.

  11. Titulok, myslíš, že to písali voliči olano? Asi nepoznáš sarkazmus a iróniu. Ty musíš byť veľmi jednoduchý človek, keď na všetko takéto skočíš. Takých majú dezoláti radi.

  12. Médiá ,kto ich kedy bude brať na zodpovednosť,čo ,hlavne dva denníky stvárajú,je ozaj už hnusne,a z demokraciou to už ozaj nemá nič spoločného.Ani komunistické denníky,neboli také rozsievaci nenávisti ako títo novinári.

  13. Anonym 1.augusta 2021,10:11.h.Bola som v tej skupine a to nie som za žiadnu politickú stranu a ani nie som nevzdelaná.Tak neviem,o čom točíš ty.Nepozerám len Jojku a Markízu, ktoré klamú, informácie si overujem aj v zahraničných médiách,ty dezolát,už ste s tým všetci trápni.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img