ISSN 1337-8481

štvrtok, 18. apríla, 2024

Občianske protesty sa pravdepodobne rozšíria v jesenných mesiacoch

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Korona a opatrenia spojené so snahami obmedziť šírenie vírusu v populácii spôsobili nemalé problémy nielen firmám, ale aj bežným občanom. Mnohí prišli o prácu, dlhodobo museli byť zatvorení niekedy v malých bytoch s rodinou a riešiť problémy, ktoré inokedy nepochybne prehliadali.

Všetko toto zanechalo na mnohých ľuďoch následky v podobe nielen psychických ale aj finančných problémov, ktorých riešenie mnohokrát nevidia.

Nie každý krízové situácie zvláda rovnako a sú ľudia, ktorí z korona opatrení obviňujú vládu a nie samotný vírus, ktorý ich reálne spôsobil.

V uplynulých dňoch došlo k radikalizácii určitej časti obyvateľstva, ktorá však už na pohľad bola k protestom nabádaná a hecovaná niektorými politickými stranami, ktoré neváhali a váhať nebudú vytĺkať politické body z krízovej situácie nielen v štáte ale aj vo svete. Čo je však najhoršie, ľudia si stále akosi neuvedomujú, že sú len nástrojom týchto strán a politikov k získaniu moci aj za cenu propagandy a klamania voličov, že pri ich vláde by takéto opatrenia neboli potrebné.

Nie však korona je, resp. bude najväčším problémom veľkého množstva občanov Slovenska.

Vysoká zadĺženosť ľudí  veľa krát zaviazaných hypotekárnymi úvermi k splácaniu na dlhých 30 či 35 rokov s najväčšou pravdepodobnosťou v dohľadnej dobe dostane do problémov, alebo dokonca viacmenej „existenčne zlikviduje“ mnoho najmä mladých rodín. Nikto totiž nepočítal s takto vážnymi problémami prakticky zo dňa na deň a so svojimi financiami väčšina ide na doraz. S najväčšou pravdepodobnosťou postupne začnú stúpať úrokové sadzby na úveroch a tie sa následne pre mnohých ľudí môžu stať nezvládnuteľným bremenom na ich chrbáte už teraz, alebo onedlho.

Už dnes je počuť stále viac ľudí, ktorí na to aby si aspoň ako tak dokázali plniť záväzky, musia sa obmedziť v kvalite kupovaných potravín, či iných tovarov dennej spotreby. Toto samozrejme nie je dlhodobo únosné a je len otázkou času, kedy nedostatok dopadne aj na deti.

Mnohé krajiny vďaka logickým rozhodnutiam politikov vyplácali  tzv. helikoptérové peniaze, ktoré pomohli prežiť ľuďom tie najťažšie časy. Pochopili totiž, že príjmy počas lockdownu drvivej väčšine ľudí výrazne klesli. No ich výdavky pochopiteľne zostali zachované, prípadne sa mohli aj navýšiť. U nás žiaľ k takýmto opatreniam nedošlo. (Tejto téme sa budeme venovať v samostatnom článku).

V súčasnej dobe máme za sebou druhú vlnu a očakávame tretiu vlnu šírenia koronavírusu, tentokrát tzv. Delta variantu Covidu 19. Nie je cieľom tohto článku rozoberať či to bude práve Delta a či sa jedná alebo nejedná o prirodzený alebo umelo vytvorený vírus. Cieľom článku je poukázať na to, že tretia vlna ak tu už náhodou nie je, tak nepochybne príde na jeseň. A práve jeseň bude pravdepodobne časom, kedy tisíce ľudí pocítia problémy so splácaním dlhú dobu  odkladaných  splátok úverov. Splátky pravdepodobne budú navýšené  a na ľudí dopadnú aj ďalšie náklady vyplývajúce z neskutočného zdražovania množstva tovarov a služieb. Dá sa preto predpokladať, že súčasné protesty boli len malou skúškou a predzvesťou niečoho podstatne väčšieho.

Na záver považujem za nevyhnutné uviesť chybu ktorej sa v súvislosti s vnímaním  štátom poskytovanej pomoci ľudia dopúšťajú. Túto (pomoc) neposkytuje žiaden politik z vlastného vrecka, ale ide o verejné finančné zdroje, teda peniaze nás všetkých, ktorými môžeme zmierniť následky krízy pre spoločnosť. Akékoľvek privlastňovanie si zásluh za vyplácanú pomoc akýmikoľvek politikmi – už vôbec nie opozičnými ktorí dlhodobo boli účastní alebo tolerovali rozkrádanie štátu, je amorálne a je zneužívaním neznalosti občanov.

Nech to pre niekoho vyznieva akokoľvek nepochopiteľne,  situáciu a ďalšie fungovanie v krajine môže významným spôsobom ovplyvniť výlučne vakcinácia dostatočného počtu obyvateľov. Toto nám za posledných sto rokov dokázala história a my len môžeme byť radi, že vedecké poznanie je dnes na úrovni zabezpečujúcej nám pomerne rýchlo dostatok vakcín.

Treba si uvedomiť, že v minulosti by pri pandémii rovnakých rozmerov mŕtvych s najväčšou pravdepodobnosťou bolo podstatne viac.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Sýty hladnému neverí. Však oni to nebudú pociťovať, oni si na svoje dôjdu. Tieto ich gestá, ktoré sa vymykajú zdravému rozumu, tak ako je to aj v článku spomínané, zaplatia daňoví poplatníci. Len o zdravom rozume by sa dalo uvažovať, či aj mnohí naši občania ho majú, keď sa dajú ovplyvňovať takými kriklúnmi?

  2. súhlasím, len dodám že sú ľudia, ktorí sa pravdepodobne neuvedomujú, že nie každý den svieti slnko a po období hojnosti príde aj kríza…tak ako sme sa ako štát počas obdobia najvačšej hospodárskej konjuktúry nedokázali pripraviť na krízu, ktorá by prišla aj bez korony a naopak sme sa stále zadlžovali a rozkrádali zdravotníctvo atd, tak aj jednotlivci si brali úvery, ktoré pri poklese či výpadku príjmu možu byť pre ich rodiny likvidačné…v západných krajinách už preočkovanosť šplhá k 70% – nevieme či to bude stačiť na deltu no ukazuje sa že aspon neplní nemocnice, u nás sme sa rozhodli že bude dobré si zopakovať minuloročné lockdowny – to už naozaj velku čast podnikatelov može položit a je pravdepodobné že sa nám na to vykašle aj čast zdravotníckeho personálu, ktorý toho má plné zuby a pár kilometrov za hranicami už dostane neporovnatelne lepšie podmienky….uvidíme..

  3. Zadlženosť,nevídaná,pomoc ľuďom, firmam,živnostníkom,skoro najmenšia v EU.Ja si myslím,že tu niečo písať,škoda času.

  4. Obhajovať túto fašistickú lúzu je rovnako scestné ako ich samotné vládnutie, ktoré vo vzťahu k občanom povýšili na teror. Komunisti boli učni nikdy si nedovolili siahnut na deti ako táto psychický narušená sebranka primitívov s ktorou sa občania rázne a nekompromisne vysporiadajú už na jeseň. Vysporiadať sa treba s každým kto čo i len najmenším spôsobom konanie tejto lúzy obhajoval a propagoval.

  5. ak sa nemýlim tak práve oni zaviedli v 50. rokoch povinné očkovanie a to u niekolkých vakcín…čím to títo vo vašich očiach prebili?

  6. co si to ti…. kto vlastne dovoluju.

    Očkovanie detí proti záškrtu, tetanu, čiernemu kašľu, detskej obrne, vírusovej hepatitíde typu B a hemofilovým invazívnym nákazám je povinné v rámci pravidelného povinného očkovania. Základné očkovanie sa vykonáva tromi dávkami hexavalentnej očkovacej látky v 3., 5. a v 11. mesiaci života dieťaťa, pričom prvá dávka sa podá najskôr v prvom dni desiateho týždňa života.

    Pneumokokové invazívne ochorenia – 1. dávka
    Očkovanie detí proti pneumokokovým invazívnym ochoreniam je povinné v rámci pravidelného povinného očkovania. Základné očkovanie sa vykonáva tromi dávkami konjugovanej očkovacej látky v 3., 5. a v 11. mesiaci života dieťaťa.

    ved toto si ani kadernici v minulosti nedovolili. takto siahnut na deti

  7. Očkovali sa deti ,alebo proti tetanu či hepatitíde experimentálnou vakcínou??alebo tam boli najprv dlhodobé štúdie??

  8. Mily Jožko, to znamená že do roku 2023 sa táto vakcina testuje takze každý zaočkovany je vlastne taký pokusny Kralicek. A o pár rokov uvidíme aké nežiaduce účinky táto vakcina po sebe zanecha. A nenarazam teraz na boľavu ručičku a únavu.

  9. Miro v čase začiatku očkovania komunistami boli tieto vakcíny podľa dnešných pravidiel nie že experimentálne, ale absolútne neoverené a ani sme si nepípli. Vtedy neexistovali tie tvoje štúdie a už vôbec nie dlhodobé, sa spamätaj a naštuduj si to.

  10. Pre toho zamilovaneho do kralickov:
    Ziadna vakcina sa nedostane cez EMA na trh skor, ako prebehnu klinicke testy.
    Aspon prve tri fazy. Stvrta faza testovania sa vykonava uz po schvaleni a zaregistrovani vakciny a uvedeni na trh. Vacsinou trva niekolko rokov, aby sa mohli sledovat neziaduce ucinky a dlhodoby efekt.

  11. Čo iné vám ostáva ako si ten chemický kokteil ktorý je podľa najnovších informácií s účinnostou 9 mesiacov obranovat a upokojovať samých seba že ste dobre urobili.

  12. Kralicek, za chvíľu to zistíš na vlastnej koži ako si ty zle urobil, ale to už bude neskoro, už sa ti to kráti, uži si ešte život písaním takýchto debilných príspevkov

  13. Bola a je to nasa volba. Tak sme sa rozhodli a pripadne ,,prusery,, si ponesieme my.
    Pokial sa pozries dalej do historie takto podobne pochodila aj Spanielska chripka. Po tom ako vyzabijala, premorila a nakoniec zoslabla na chripku tu zostala dodnes. A covid zatial dokazalo ukludnit len ockovanie. Pokial sa zachova ako ona, tak nemam problem ockovat sa kazdy rok. Radsej ako ist za kolaje.

  14. Pocas komunistov nas ako deti nahnali pocas telesnej do chemickeho laboratoria, do radu, vyhrnut rukav a sup injekcia do ruky. Bez suhlasu mna ci rodicov, a ani neviem co za vakcinu to bolo. Dnes je vidiet krizu slobody a krizu dez-informacneho veku. Kazdy trojkar, stvorkar co sa nenaucil ani pravopis a z chemie bol vymlety sa dnes angazuje k teme vakcin, posudzuje mRNA technologie a uz dnes vie 100 dovodov preco nie.

    Tak si dajme preco ano:
    1. Ockuje kazda krajina zo vsetkych spektier – Cina, Rusko, Usa, VB, Nemecko, Iran, Izrael
    2. Umrtia mala tiez kazda krajina
    3. Ak Izrael nema problem s vakcinou (mala krajina, v kuse v konflikte, obklopena moslimami) tak co my spekulujeme?
    4. Sme ockovani proti mumpsu a cervienke – v zivote som o tychto chorobach nepocul. Vy ano?

  15. Každoročná preočkovanosť proti chrípke v západných krajinách EU je na úrovni 50-70% populácie.

    O 3-4 týždne zoberiete očkovacie miesta útokom. Nerozumiete vakcíne, liečivu ani vírusu, ale máte svoj názor a svoje práva a svoj internet, tak to asi má byť.

  16. Skúsenosti a štúdie z krajín, kde už je delta variant rozšírený, ukazujú, že príznaky tohto variantu sa podobajú skôr na chrípku, nádchu, či alergiu. Typickou je bolesť hlavy, bolesť hrdla, sekrécia z nosa a zvýšená teplota či horúčka. To môže často u ľudí vyvolať presvedčenie, že ide iba o bežné prechladnutie. Strata chuti a čuchu nemusí byť tak častým prejavom. Ďalším príznakom môžu byť aj hnačky. Delta variantom sa častejšie infikujú aj mladšie osoby, ktoré môžu ľahšie príznaky podceniť a ochorenie šíriť ďalej.
    Zdroj úrad verejného zdravotníctva ..šup šup kto ešte nebol na včeličku proti nádche.

  17. Doplnam vetu predtým „Rizikom tohto variantu je jeho výrazne vyššia infekčnosť. Čiastočne sa môžu líšiť aj príznaky. “ Text ktorý kopíruješ poukazuje na to, že si to ľahko môžeš zameniť za soplík z nádchy. Príznaky sa nepodobajú na covid, neprídeš o chuť ani čuch. Vytrhol si to z kontextu. Posledná veta: „Šírenie infekčnejšieho delta variantu len vyzdvihlo dôležitosť očkovania proti COVID-19. „

  18. Tak proti nádche ty debilko, takže tých 12000 ľudí zomrelo na nádchu, že? Ale že ten mladý nakazí svoju mater alebo tatka, ktorí sú samozrejme tiež nezaočkovaní, lebo mladý vyštudovaný na internete ho poučil, to ťa nenapadlo, a ten starý samozrejme zgegne alebo skončí na are, na to si tiež zabudol, že?

  19. Anonym 13.20,no ale už nežijeme v komunizme😉,našťastie…takže,kto chce vakcínu,nech sa páči.kto nie,je to jeho slobodná voľba..ale nútiť ľudí tu nikto nebude!!!ani vláda,ani zapredane médiá..

  20. Anonym 19:13 moji rodičia sú zaočkovaní,sú starší a majú slabšiu imunitu.. tých ja neohrozim..tak kľud a nebuď nervózny 🤣

  21. Miro, prave ze ohrozis. Ked zacnu plnit nemocnice nezaockovani s tazkym priebehom, zas nebude miesto na osetrenie inych. A lekarov na sklade uz nemame.

  22. To je dosť možné…ale o čo ide?o zdravie ľudí ,alebo o plne nemocnice?mám si dať pichnúť vakcínu,za ktorú nikto nepreberá zodpovednosť iba ja svojim podpisom??
    Slabý jedinci neprežijú,tak to zariadi príroda a pár ľudí z farmabiznisu..kde sa točia miliardy,tam sa na ľudí nepozerá

  23. Miro, to s tou zodpovednostou nie je pravda. Vyrobca vakciny nesie plnu zodpovednost. Pozri si to na ofic. strankach eu.
    A ano, ide o zdravie ludi v prvom rade. Zatial vsetky studie dokazuju, ze vakcina aj ked sa nakazis sposobi to, ze priebeh choroby bude lahky. A tym neblokujes lozka v nemocnici. A okrem toho tvoj organizmus uz vie co je covid a dokaze s nim bojovat. Takze nie si ani tak infekcny ako neockovany.

  24. To vážne preberajú zodpovednosť,ak budú nežiaduce alebo trvalé následky z vakcíni??tak to som ešte nepočul..v poriadku,bodaj by…ja viem,že kto je zaočkovany,mal by to v „pohode“prežiť..ale,vieme,aké následky budú o pár rokov??nevieme..a ešte som nepočul,že by nejaký ľudia boli odškodnení z následkov vakcíni

  25. Pre jozef
    V prípade komplikácií nejde o to čo si myslíš, ale čo vieš dokázať. Bol by som veľmi zvedavý, kto ti vystaví potvrdenie, že komplikácie po očkovaní súvisia s vakcínou. Nezabúdaj na jednu veľmi dôležitú vec. Sme na Slovensku 🙂

  26. Vlado 29. júla 2021, 7:57 – normalne uz nechapem an tych ludi Vlaso, ako si Ty.

    Faktami je v diskusii trpezlivo jasne a zrozumitelne preukazane, ze tvrdite hluposti. Ako papagaje bez overenia opakujete veci, ktore vam niekto umyselne podhodil, aby ste spinavu robotu robili za neho.

    Ked je desiate nezmyselne tvrdenie argumentacne vyvratene – prinesiete jedenaste a do zasoby dvanaste…

    Veris vobec mame, kto je Tvoj otec?

    Vlado, ani mne sa nepacilo testovaie a ockovanie. Ale testoval som sa a cela nasa rodina je ockovana, aj nas syn. Nie preto, ze sme ovce, alebo sme chceli podporit farmaceuticky priemysel a ani nie preto, aby sme mohli cestovat. Onedlho budu dva roky, co sme neboli v zahranici a nejdeme ani teraz, lebo si UVEDOMUJEME RIZIKO a podla mna logicky volim to mensie. Nechcem na jesen zase rozmyslat, kto znamy zase bude zahrabany a ci sa este oplati podnikat…

    Vlado, neskutocne mnozstvo mojich inteligentnych a nie chudobnych znamych je proti ockovaniu a este aj dnes tvrdia, ze COVID-19 neexistuje, alebo staci spravna zivotosprava. Keby to bolo take jednoduche …

    Citam tuposti, ze vakcina je podvod, lebo keby sa dala tak rychlo urobit, preco uz nevymysleli aj na rakovinu? – Jednoducha zienka, ktorej v jej zaujme treba vziat mobil, tazrhnut internej a dat do ruky verechu – mama z nej moze byt starostliva …

    Rozmyslam, kde moze toto blaznovstvo skoncit. Ekonomiky statov sveta su v srackach – globalizacia zafungovala najskor pozitivne, no taketo pripady dokazali, aky je sveet zranitelny a ako neskutocne je clovek zavisly na financiach.

    Vlado, preve teraz je cas postavit sa ludom, ktori boli schopni pre seba vytazit zo vsetkeho (aj nestastia inych) v minulosti a su schopni aj dnes. To su ludia, ktori likviduju tento svet, nie virus. S virusmi sme sa naucili zapasit pocas storocia momerne efektivne. Dame to aj teraz. No zmrdi sa vdaka rieseniu pseudoproblemov presmykli v minulosti, obia to dnes a ak im v tom nezabranime, budu to robit aj v buducnosti.

    A nam zostanu len tie hadky medzi sebou ci si dat na papulu hanrdu, alebo byt „hrdym Slovakom“…

  27. Pre Miloš 29. júla 2021, 8:21
    Miloš, ešte raz. Nespochybňujem nákazu, no pýtam sa, že kto nesie zodpovednosť v prípade vedlajších účinkov? Vakcinakčné centrum? Nie. Obvodný lekár? Nie. Koniec koncov, očkuješ sa na vlastné riziko:-) Výrobca? A ako mu to dokážeš? Na SK. V krajine kde vládnu idioti, štýlom pokus omyl, a ktorým je u riti čo s ľuďmi bude. Miloš, nič v zlom. Ale je veľmi naivné si myslieť, že farmaceutické firmy budú stáť v pozore, kdyby neco. Ide o biznys. Najprv stačila 1 dávka, potom 2, zrazu už 3, možno…….50? V decembri, počas 2.vlny, som mal obrovský problém vyreklamovať posratý monitor na počítač, napriek všetkým podkladom ako aj dodržanému rekl.poriadku. Takže v príp.“reklamácie“ následkov vakcinácie ti držím palce. A čo sa očkovania týka, je mi to u prdele, nech sa dá kto chce a čím chce. Ja sa očkovať určite nedám ani keď tu bude 45 vlna a gama varianta.

  28. Vedlajšie účinky sú bezpredmetné, resp. nie sú žiadne. Vakcíny schválila EMA naša vláda s tým nemá nič spoločné aj distribúciu vakcín v čase a ich množstvá riešila EÚ. Idiotov, ktorí nám posledných 8 rokov ničili životy vidím postupne nastupovať do väzby. Ak sa nedáte zaočkovať a necháte virus mutovať bude treba 3 dávku. Vakcína voči chrípke ma 50% úspešnosť, proti COVID19 až 95%.
    Čo chceš reklamovať na vakcíne? Pil si? Ver mi, že sa dáš očkovať, budeš sa dobíjať do ambulancie, budeš vyvolávať cez všetkých svojích známych.

  29. Neboj Vlado,je nás viac ! Covid teror aj táto zapredaná vláda raz skončia a dúfam že budú potrestaní !
    Keď ovečky veria vakcínam,je to ich vec. Len je verejne známe že v roku 2013 dostala spoločnosť Johnson & Johnson pokutu vo výške 2,2 miliardy dolárov za podplácanie lekárov s cieľom falšovať výsledky klinických štúdií.
    Spoločnosť Pfizer dostala pokutu 2,3 miliardy za to isté ešte v roku 2009. A v roku 2010 Astra Zeneca 520.miliónov za to isté.
    A teraz z ničoho nič prídu s pochybnými vakcínami a tentoraz nám chcú určite dobre !
    Tomu mám uveriť ?
    Nedávno dávali v TV dokumentárny film ako v 60.-tych rokoch oblbovali výrobcovia cigariet verejnosť ako je fajčenie neškodné. Trvalo vyše 20.rokov kým sa prišlo na to že cigarety sú smrteľné.
    Uvidíme čo sa z „vakcín“ vykľuje za 10 – 20.rokov. Opichanci sa budú plaziť a prosiť o pomoc ! Ani za jedným mi nevypadne ani jediná slza.

  30. Aké meno si praješ na náhrobku ? Anonym ? To na vás všetkých Anonymov sedí. Aspom sa nebude treba namáhať ktorý dilino je kde zahrabaný. Všetci ste rovnakí.

  31. volám sa Jaro, pomohlo ti to? Anonym Daniel alebo anonym Jaroslav, anonym ako anonym. Takých nesmrteľných ako ty sú plné cintoríny, dávaj si pozor a nevychádzaj z domu.

  32. Konečne sme sa niekam dopracovali Jaro. Hneď sa mi lepšie píše keď viem s kým. Ja nie som nesmrteľný,len som si istý že nevyskúšané jedy do seba pichať nedám. A chodím si kade chcem. Ignorujem vládne šikanovanie

  33. Pre Daniel 29. júla 2021, 22:43
    Mne by za nimi slza a nejedna vypadla. Mám kopec známych, aj priateľov či rodinu, ktorí zaočkovaní sú. Ale našťastie sa neseparujume ako to požadujú diletanti z vlády. Preto opakujem, nezlahčujem situáciu, ale strašenie ľudí ako sme tomu teraz svedkami je už choré. Je to obyčajné vydieranie a nátlak. Už len čakám kedy choré mozgy pseudoodborníkov navrhnú, aby ľudia fasovali náramky alebo nášivky zaštepený – nezaštepený. Chvalabohu, je čoraz viac ľudí, ktorým to už ide na nervy a dávajú najavo svoj postoj. Ako včera. A budú len pribúdať.

  34. Anonym 30. júla 2021, 7:47 – rad dam veci na poriadok. Anonym je anonymom, len do urcitej miery. Su tu desiatky, ba az stovky diskutujucich, ktori ale maju svoje nicky, alebo po dlhe roky (niektori uz skutocne desatrocie) vystupuju pod svojimi menami. Skutocne pod realnymi menami, chyba len priezvisko.

    Napriek tomu ja viem, o koho konkretne ide. Daniela, Jozefa, Vlada a dalsich poznam roky osobne – aj ked nesuhlasim s niektorymi nazormi Vlada ci Daniela, viem s kym piseme a vsetko su to ferovi ludia, ktori maju svoje nazory, prezentuju ich slusne a vela krat si dokonca zavolame a diskutujeme telefonicky. Asi vsetci boli u nas v studiu na kave a skutocne sa s nimi da rozpravat.

    Podotykam, ze vsetci a dalsi tu nemenovani sa niekedy davno pri mne pristavili a dobrovolne sa predstavili s tym, ze pisu pod tym ci onym nickom alebo menom, lebo oni a ich rodiny nemaju zaujem znasat sproste, primitivne a dehonestujuce utoky od skutocnych anonymov, ktorych ulohou je len pospinit inych, aby bola odvedena pozornost od problemov alebo tunelarov hlavne v komunalnej politike.

    Viete, v diskusii vela krat fakt nejde o to, kto sa ako podpise, ale ci chce diskutovat, alebo je to len tupy troll, ci spravne motivovany jedinec.

    No vediet s kym clovek konkretne diskutuje, je ako hrat online hru proti znamym superom. Je to ine a napriek tomu, ze ja pisem pod kompletnou identifikaciou, nemam problem ani so slusnymi anonymami.

  35. Daniel diskutuje slušne? Veď skoro v každom svojom príspevku praje niekomu smrť. On už dávno prekročil prah všetkého slušného. Možno niekedy slušný bol, taký slušný nácek, ale táto doba z neho urobila nenávistné zviera.

  36. slusny nacek? to je nieco podobne ako slusny bolsevik?
    Kedysi V. Skutina napisal – socializmus s ludskou tvarou, to je akoby ste nasadili ludsku tvar dobermanovi…“
    Milos ospravedlnujem sa havine, on tym myslel ineho dobermana

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img