ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Kto to v NR SR vlastne v mene občanov – voličov hlasuje?

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Posledné tak veľmi diskutované hlasovanie v NR SR malo občanov prekvapiť nie čo do obsahu, teda samotný výsledokom hlasovania za a kto bol proti, ale tým, kto a „pod hlavičkou akej strany“ v Slovenskom parlamente to vlastne hlasoval.

Médiá prezentujú poslancov NR SR za strany HLAS, Republika a rôzne iné nezmysly, ktoré v regulérnych voľbách do NR SR 2020 nik do parlamentu nevolil. Dnes pred logom NR SR a na oficiálnej pôde jediného Zákonodarného zboru na tlačových konferenciách vystupujú v tričkách strán na hlasovacích lístkoch sa nenachádzajúcich. Vlastne ani samotné prezentované strany pred a počas volieb neexistovali…

Bezvýznamné? No pozor! Ak akceptujeme ako štandard súčasný stav, najbližšie sa môže stať, že v NR SR už mesiac po voľbách sa ďalšie amorálne prasatá budú snažiť zbaviť špinavej minulosti ešte vo väčšom meradle, až nakoniec môže nastať stav, že v NR SR vlastne nebudú mať zastúpenie strany, ktoré na vládnutie vo voľbách od občanov dostali mandát. Len preto, lebo im to vyhovuje…

Nepochybujem o tom, že zákon porušený priamo nie je rovnako, ako v mnohých prípadoch, kedy zaznela čarovná formulka do praxe zavedená len počas poslednej dekády „skutok sa nestal“.

Kde je ale morálka? Kde je česť, charakter, etika a dobré mravy poslancov NR SR do parlamentu vynesených na chrbátoch strán, ktoré následne chvíľu po voľbách demonštratívne opustili tváriac sa, že svoju osobnú históriu v politike (a konaní) začali písať spolu so založením (kúpením) strany ako výrobného prostriedku na získanie moci a vplyvu v krajine?

Kde zostala logika a fakt nikomu nevadí neskutočné amorálne zvýhodnenie týchto strán pred ostatnými, ktoré sa pred kamery médií nemajú šancu dostať ani z desatiny percenta času poskytovaného týmto prevracačom kabátov?

Žijeme v zvrátenej dobe, kedy sa lož stala pracovnou metódou „politikov“  fungujúcich na všetkých stupňoch riadenia spoločnosti.

Že to vyhovuje im, chápem. Ale že to nevadí médiám a občanom, je zarážajúce. Môžeme vlastne takto ešte chcieť návrat práva, spravodlivosti, morálky a charakterných ľudí do politiky?

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. V dnešnej dobe sme sa naučili používať cudzie slová, ktorým niekedy ani nerozumieme, ale ich veľmi radi používame. Medzi nich sa dostali aj naše slovenské slová ako: morálka, čestnosť, charakter, etika, dobré mravy… Že tieto charakterové črty sa nenachádzajú u obyčajných ľudí, človek akosi, hoci nerád to toleruje, ale vo vysokej politike, naši vládni činitelia sú od toho na íle vzdialení, to sa prehliadnuť nedá. Že si volíme takýchto bezcharakterných ľudí je v tom, že si to tak nastavili vo svojom volebnom zákone. Nemáte šancu voliť si iného, len toho, ktorý je na zozname. A ešte sa poistili tak, že keď volíte jedného člena, volíte celú stranu. Keď si tak tak premietnete, skáču ako blchy z jednej strany do druhej, ale odísť a chytiť sa nejakej zmysluplnej roboty, to nie. A že sa p. Fico rozohňuje, je na smiech. On má veľmi krátku pamäť, ako sa choval, ako nedal žiadny priestor opozičným stranám, ako ich návrhy i keď konštruktívne zmietol zo stola a potom po čase ich vytiahol ako svoje. To robil aj Mečiar, aj Matovič. A ešte jedno: tieto jeho podania na súd si zaplatí sám, zo svojho vrecka, alebo my? A že „skutok sa nestal“, to je fráza, ktorá sa opakuje viac ako 30 rokov. To je to najlehšie riešenie.

  2. Vzhľadom na vzniknutú situáciu po voľbách je najlepšie riešenie smena volebného systému zo zastupiteľského na priamu demokraciu.
    Možno budem počuť argumenty, že to nie je dobré nakoľko v obciach je kontrola poslancov a starostov na veľmi nízkej úrovni a kradne sa tam viac ako v štátnej správe,
    že občania na priamu demokraciu nie sú dostatočne vzdelaní,
    a podobne…
    Treba však

  3. Anonym 25. júla 2021, 17:50 – uspech priamej demokracie ako systemu nie je priamo zavisly od vzdelania obcanov, ale od ich ochoty PRIAMO sa angazovat pri sprave veci verejnych.

    V zastupitelskej demokracii „veci vyriesia za obcana“ ini. A velmi radi. Potrebuju len mandat.

    V priamej demokracii by nam s najvacsou pravdepodobnostou pri sucasnom pristupe SLUSNYCH a MYSLIACICH LUDI k sprave veci verejnych, vladli tak 3 ci 4 % hlupych, arogantnych, no dostatocne hlasnych a priebojnych kriklunov – ze by po novom „dezolatov“?

    Viete, prekvapuje ma, ze do nemocnice sa nezamestna clovek bez diplomu, vzdelania, odbornych predpokladov a ani obcan by nechcel, aby mu taky clovek co i len obvazoval poranenu ruku. Nie to este ho operoval.

    V politike ale su ti isti „opatrni“ ludia ochotni volit hulvatov hadzucich dlazobne kocky do ludi, arogantne prasata, zlodejov, mafianov a – dokonca aj ludi, ktori o sebe hrdo vyhlasuju, ze nie su politikmi.

    Do prdele, preco si bytove jadro nechate robit murarovi, auto opravovat automechanikovi, liecit sa lekarovi, no tvorbu ZAKONOV priamo ovplyvnujucich cely vas zivot a podnikanie bez problemov zverite do ruk vagabundom?
    A to sa tyka uz obci – ako pre Pana Boha mozeme povazovat za demokraticke a spravne akceptovat za starostov ludi, ktori sa citat ucia pri skladani slubu a ked to nezvladnu precitat, tak sa tento stat uspokoji so slovickom „Slubujem!“ zahundranom po precitani slubu obecnou uradnickou?

    Ano, je to jedna strana. Ta druha je napr. o tom, ze dovtedy asi tyrany a neukojeny jedinec hned po prevzati funkcie starostu nedokaze nic ine, len dokazovat aku ma moc a ako za obecne peniaze dokaze topit obcanov.

    My sme svojim nezaujmom o spravu a kontrolu vykonu spravy veci verejnych sposobili stav, kedy je cesta do normalu tazka a vyzaduje si zapas mozno narocnejsi a komplexnejsi, aky sme tu mali za sociku pri pokusoch prejst na demokraticky system.
    Vtedy sme totiz poznali problem a jasne sme mali identifikovane sposoby jeho odstranenia.

    Dnes mame demokraciu a v demokracii je mozne jej poruchy a chyba napravat znovu len demokraticky.

    A ako vieme, demokracia je najdrahsim systemom, no lepsi este nikto nevymyslel… 😉

  4. Pán Majko tie dva protiargumenty nie sú vymyslené , už ich niekto prezentoval, vy ste teraz tiež pridal nové a zabudol ste napísať ako tie chyby naprávať.
    Tých chýb je za tridsať rokov toľko, že sa nedajú už mnohé napraviť , presne ako sa nepravili chyby predchádzajúceho režimu.Pretoze napríklad chyby vo výchove v minulosti idú s nami aj dnes.
    Súčasný systém vychováva nové arogantne povahy a to sa zmení ťažko.
    Viem, že Švajčiarsko tu nebude , ale ani demokraciu západu sa tu neosvedčila.

  5. Anonym 25. júla 2021, 18:28 – prakticky denne pisem a aj robim na ich napravani.

    Strucne – navrat k vymozitelnosti prava, spravodlivosti, moralke a etike.

    Hmotno a trestnopravna zodpovednost s jej realnou vymozitelnostou a to od uradnikov, starostov, primatorov, cez policajtov, prokuratorov a sudcov, az po politikov.

    Nemoze predsa dlhodobo stat (teda my obcania) uniest stav, kedy takmer kazdy na pozicii tuneluje (jeden viac, druhy menej), korumpuje, alebo korupciu toleruje.

    Problem Slovenska je, ze sa ludia s korupciou naucili zit. Pisem som o tom vela krat, naozaj vela a podrobne uz minimalne 14 rokov.

    „Taká monštrózna korupcia u nás nemá obdoby“, povedal sudca v kauze Dobytkár.

  6. Áno píšete už 14 rokov , ale ako sám hovoríte občan si musí svoje právo vydobyť sám. Nikoho krivdu ste nenapravil len svoju . To však nie je systémové riešenie . Podľa nostalgie mnohých čitateľov bol minulý režim viac tolerovaný ako súčasný. Potrebujeme zásadnú zmenu a musíme vychádzať zo skúseností postkomunistickych štátov.

  7. taka monstrozna korupcia je aj v Seredi len sa treba na nu pozriet blizsie taka SMS SERED ktora ma na starosti aj ten preslaveny stadion ktovie kolko eur uz maju vo vacku

  8. Za vrchol klientelizmu a korupcie sa domnievam možno považovať nákup Sputnika V aj s prívlastkom štátny.
    Keď má štát celý aparát ŠHR a nákup robí predseda vlády a minister!!!
    Potom sa čudujeme…

  9. Teoreticky vieme, ako by to malo byť. Mňa osobne zaráža to, že ľudí nezaujímajú o vážne veci, ktoré súvisia s chodom a budúcnosťou nášho štátu, ale ich zaujímajú všelijaké škandály, či politikov, alebo tzv. celebrít. Ochotní sú ísť protestovať proti opatreniam aby sa obmedzilo ďalšiemu rozmnožovaniu vírusu, ale aby išli protestovať, aby sa politické strany nedotovali zo štátneho rozpočtu, čo v plnej miere využívajú na svoje obohacovanie, aby si nevyplácali napr. bonusy na ubytovanie, aby bolo zdravotníctvo a školstvo bezplatné, aby sa nepodporovali ľudia príspevkami, ktorí odmietajú robiť… Ale oni sa nechajú v predvolebnej kampani očankať prázdnymi rečami a sľubmi, ktoré ešte nikto a nikdy nesplnil. Naposledy napr. čím oslnil Matovič? Že išiel Počiatkovi na plot? Takéto veci sú smerodajné pre niektorých pri voľbách. A hlavne zmeniť volebný zákon, aby sme nevolili strany, ktorých je až, až, ale ľudí.

  10. Problemom zastupitelskej demokracie je ze sice politici zastupuju, ale nie zaujmy obcanov, ale oligarchov. Zistili sme za nejaky cas ze monarchia ani totalita nie je dobrym rezimom, raz mozno zistime to iste o demokracii. Sokrates to zistil pred 2500 rokmi…

  11. Anonym 25. júla 2021, 20:17 – Sputnik V by som za ten najspravnejsi priklad nepovazoval. Tym Matovic vedel ze sebe poskodi, no chcel vyhoviet stovkam tisic ludi, ktori sa buchali do prs, ze veria jedine Volodovi a jeho Sputniku V.

    Prepocital sa. Nie v tom Volodovi, ale v jeho Sputniku V.

    Uz roky pisem, ze zapas nerobi jedna strana, aby spochybnila stranu druhu, ako tomu bolo za tzv. Studenej vojny, ale spochybnuju vsetko, aby ludia neverili uplne nicomu.

    Tak su labilnejsi ludia uplne zneisteni a fakt neveria nikomu a nicomu. Az ked revu od bolesti, vtedy by prijali aj hajzelbabu s osratymi rukami, keby vedeli, ze im pomoze…

    Za fakt velky problem povazujem FB, ktory je vazne cielene nastaveny na zdrziavanie ludi na nom a tak ich namotava na to, co oni samotni maju zaujem pocut a citat.

    FB kazdeho uzivatela postupne spozna lepsie, ako sa pozna on sam. A ak to neodhadne samotny uzivatel vcas, tak sa dostane do kolotoca, na ktorom zrazu budu sediet len ti „jeho“ a vsetci ostatni budu mimo hru. A on bude chciet, aby tak zostalo. Bludny kruh, ako drogy.

    Zla, narocna, tazka a bolestna doba ide, kedy sa kamarat s kamaratom, muz so zenou, ci brat s bratom pohneva len pre odlisne nazory vela krat na nepodstatnu vec, ktoru by bez zasahu okolia a propagandy nikdy v minulosti neriesili.

    Pretvarka, umele selficka s odstranovanim nedostatkov na pokozke, vyspulene papulky do telefonov… No ale rano s rozcuchanymi vlasmi a za pasom alebo v kancelarii v robote sa veci maju uplne inak.

    … az znovu zostava len navrat do virtualneho zivota, kde je vsetko fajn, kde si kazdy dokaze eliminovat vsetko ine okolo seba, kde frajerovi neboli povedat chod do hajzla tak, akoby to bolelo zoci voci.

    Ludia, brzdime a zobudme sa, pokym sme este ako tak ludmi…

  12. Čo takýmto správaním sleduje naša vládna garnitúra, skúša trpezlivosť ľudí, chcú dosiahnuť, aby došlo i k násilnostiam, ako to už v mnohých krajinách je? Možno, že nie, lebo je mnoho skupín ľudí, ktorých štát podporuje, hoci ani prstom nepohnú. Tých, čo pracujú a vytvárajú nejaké hodnoty, tých je naozaj málo.

  13. dotaz 25. júla 2021, 22:34 – vlada podla mna neskusa nic ine, len s co najmensimi obetami na zdravi, zivotoch a ekonomike prezit tuto uplne na hovno dobu.

    Problem uz o par tyzdnov podla mna bude v uplne niecom inom. Ovela vaznejsom a to bude problem fakt ako prasa. Pripravujem k tomu samostatny clanok. A strasne, ale preukrutne moc by som sa chcel mylit…

  14. pre Miloš Majko 25. júla 2021, 22:42
    S čo najmenšími obeťami na ekonomike? Preto zaviedli nezmyselné opatrenia, vďaka ktorým úspešne podkopli nohy už aj tak zlikvidovanému gastrosektoru a turizmu? Táto vláda od svojho vzniku vládne štýlom pokus – omyl. Jediná vec, ktorá ma teší je, že sami seba odstrelili a i keď by vydržali ešte zvyšných 2,5 roka, v ďalších voľbách po nich ani pes neštekne. Ak dovtedy títo diletanti nedotiahnu krajinu do bankrotu. Zatiaľ im to ide ukážkovo.

  15. Pán Majko,to čo ste teraz tak vehementne napísal,to platí presne pre vládnucu garnitúru.A nič iné k tomu nie je dodať.A ešte mi vysvetlite,čo je Olano.V tých nových stranách nevidím nič netickeho a ani nemorálneho.Pretoze je to bežné v demokracii.A keď to Vy tak vidíte,tak musíte ale tiež vidieť,že Olano nie je žiadna strana,nemáju žiadne grémia,nemajú žiaden kontrolný mechanizmus.Je to rodinka Matovicovcov.Je to eseročka,a v Tom vidia politológovia problém aj do budúcnosti.

  16. A sme doma, tak pri Sputniku V môže byť klientelizmus a korupcia . Budeme deliť podľa účelu a ako sa hovorí – cesta do pekla je dláždená dobrými úmyslami.

  17. Samozrejme,že čítal,preto som aj ja pridal príklad,lebo Vy ste dal len Hlas a Republiku.Principialne sa to od seba nelíši.

  18. Eidentne skutocnym problem ludi je neochota zamysliet sa nad skutocne vaznym problemom, no do nemoty vsade vypisovat nezmysly problem nemaju.

    Vladnut takymto ludom musi byt radostou…

  19. Sa co do obsahu tyka bezrozdielu nakolko ste napisal

    Dnes pred logom NR SR a na oficiálnej pôde jediného Zákonodarného zboru na tlačových konferenciách vystupujú v tričkách strán na hlasovacích lístkoch sa nenachádzajúcich. Vlastne ani samotné prezentované strany pred a počas volieb neexistovali…

    Prikladom je Dod v NRSR 1.9.2019 kedy v jej priestoroch reklamovali stranu ktora vznikla oficialne az na druhy den
    Taktiez tam boli aj strany ps a spolu..

    Ak podla vas nejde o ten isty pripad podla mna hej
    demokracia?
    O objektovite uz nepisem

  20. Podla mna 26. júla 2021, 10:40 – podla Vas? Smutne, no aspon citajte vsetky riadky. Ked idete kazdy stvrty, tak zavery aj pri najlepsom umysle dost urcite budu skreslene.

    V dalsich riadkoch clankuje totiz napisane:

    „poslancov NR SR za strany HLAS, Republika a rôzne iné nezmysly, ktoré v regulérnych voľbách do NR SR 2020 nik do parlamentu nevolil.“

    Myslim si, ze dostatocne jasne a zrozumitelne v texte najdete vsetky strany, ktore sa do NR SR nedostali.

    No POZOR !! Kandidovali a existovali. Napriek tomu podla vety vyssie nepovazujem za moralne, eticke a v sulade s dobrymi mravmi, ze su tam uvadzane.

    Kazdy odidenec zo strany na pleciach ktorej sa do NR SR dostal, by mal vediet, co je moralne a logicke urobit, ked stranu opusti.

    A clanok je o tom. Ani o korone, ani o OLaNO, a ani o Za ludi.

    Chapem, ze drviva vacsina ludi nechape daleko vacsie dosledky pre buducnost demokratickej existencie statu, kedy v zakonodarnom zbore posobia strany ktore tam nemaju co robit, ako samotna korona. S koronou sa po dostatocnom preockovani naucime zit. S vladou bez mandatu tazko…

  21. Pán Majko,vytvárate si svoju pravdu a svoje presvedčenie,ktoré vyúsťujú vo Vás názor,ale v tomto pravdu nemáte.Ked človek odíde zo strany,tak mu nezaniká mandát poslanca,a keď je ich viacero,tak si môžu kľudne založiť inú stranu,ako keby neboli v parlamente.Nie sú zastúpení v žiadnych komisiách a výboroch,a volajú sa nezaradení.To ale Vy viete.Za oveľa väčší nesvar považujem takzv.hlasovacie mašiny,ktoré ani nevedia za čo hlasujú.

  22. Miloš už si sa strašne zradikalizoval – liberál,čaputovec. Píšeš že republiku nikto nevolil. A kto volil Mikasa že rozhoduje o našich osudoch ?

  23. Prosim, nestracajte cas vysvetlovanim mandatu poslanca a fungovania zastupitelskej demokracie. Nemam nic proti obhajovaniu ich priaznivcami – pocitam s tym. Ja sa venujem moralke, etike, vyhodam plynucim pre propagaciu ich stran a rizikam s nasledkami, ktore tolerovanie sucasneho stavu prinesie do buducnosti.

  24. SÚČASNÁ VLÁDA:
    – minister financií čo podľa vlastných slov financiám nerozumie a preto mu ich spravuje manželka
    – minister školstva čo získal vzdelanie podvodom? Diplomovka plagiat
    – minister obrany s modrou knižkou?
    Kôli fyzickým či mentálnym hendikepom?
    – lesník minister pôdohospodárstva, ktorého keď sa pýtali prečo nemá jeho ministerstvo žiadnu víziu a je v katastrofálnom stave, tak povie že nemá čas sa mu venovať lebo on rieši korupciu.
    – ministerka pre informatizaciu Remisova 😂😂🙈🙈
    – Mikulec kšefty otcovi a bratovi? 😂🙈
    – Krajniak čo chcel otvárať kostoly aby sa ľudia modlili a pandémia zmizne 😂😂🙈🙈
    – antikorupcny Kollár 😂😂🙈🙈
    – poslankyňa OLajNO Tabak ktorá vzdáva Lasicovi poctu pri smradlavej popolnici, kúpe sa v Tatrách v plese ktoré je v piatom stupni ochrany kde je to prísne zakázané 😂😂🙈🙈
    – rómsky poslanec Olano niekoľko krat obvinený zo zneužívania maloletých 😂😂🙈🙈

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img