ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Pozvánka na stretnutie zberateľov historických vozidiel a historickej vojenskej techniky

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Iveta Tóthová /22 JÚL 2021/

Klub vojenskej histórie Vozdušno desantnych vojsk – Dinka, nezisková organizácia Pro Memoria Veteranorum – Sereď a Oldtimer muzeum Sereď v spolupráci s Mestom Sereď Vás srdečne pozývajú na Medzinárodné stretnutie zberateľov historických vozidiel a historickej vojenskej techniky pod názvom Mier a sloboda 2021 – Od Váhu k Tatrám.

Termín podujatia: 23. – 24.7.2021

Zameranie a účel podujatia: prezentácia a propagácia histórie Armády SR a historických vozidiel verejnosti. Spomienka na obete II. svetovej vojny a SNP. Pripomenutie si dôležitosti činnosti Slovenských ženistov, ktorí aj v čase mieru pomáhajú už desaťročia na rôznych mierových misách po celom svete. Pripomenutie si histórie Vojenského útvaru 8006, 8216 – Sereď, ako významnej súčasti histórie mesta Sereď. Príprava na filmovanie krátkych dokumentov o historickej technike, II. svetovej vojne a práci záchranných zložiek. Prezentácia činnosti klubov zberateľov historických vozidiel a techniky, prezentácia činnosti dobrovoľných hasičov a záchranných zložiek.

Účastníci podujatia: vojnoví veteráni, zberatelia historických vozidiel a historickej vojenskej techniky, kluby vojenskej histórie, dobrovoľní hasiči.

Program:

piatok 23.7.2021

12:00 – 12:45 uctenie si obetí II. svetovej vojny pri pamätníku na Námestí slobody v Seredi
13:00 – 13:30 „spanilá jazda“ – presun historických vozidiel mestom Sereď
od 14:00 hodiny sa môžu obyvatelia prísť pozrieť na historické vozidlá a techniku, ktorá sa bude nachádzať pri „Kolene“ za hrádzou.

sobota 24.7.2021

14:00 – 17:00 prezentácia a ukážky pre verejnosť. Prezentácia činnosti klubov zberateľov historických vozidiel a techniky, prezentácia činnosti dobrovoľných hasičov a záchranných zložiek, výmena skúsenosti z oblasti zberateľstva historických vozidiel a dokumentovania technickej histórie.

 

zdroj: seredskenovinky.sk

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. A to je načo dobre toto pri vode a v poronde…to nemajú ineho miesta…clovek aby ešte aby veteranov hnilych obdivoval v poronde…

  2. Cez vikend kupanie starej techniky v Kolene a od pondelka plateny rybnik ZRS MsO Sered fajnove kapriky na oleji 5V 40. Krasne cyklisticke chodniky od kempingu az po Cepen rozryte od motorkarov, stvorkolkarov a inych strojov ohrozujucich prechadzajucich sa ludi a hlavne deti! A potom verejna zbierka na obnovenie Kacicarne a vytvaranie krasnej prirody v okoli mesta.

  3. Samozrejme kúpanie starej techniky.motorovy čln,hasičský obojživelník a starý obojživelník vypadal ako tank.voda rozkalena blatova.do rána možno vypláva aj nejaký krasokorčuliar.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img