ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Výstava miestnych talentovaných ľudí v uliciach Serede

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

V uliciach Serede majú obyvatelia mesta v týchto dňoch možnosť vidieť výstavu miestnych talentovaných ľudí. Koordinátorkou projektu je Mária Palacková, ktorá výstavu zrealizovala v rámci rozvojového programu pod záštitou Nadácie pre deti Slovenska: „Ešte minulý rok som sa prihlásila do projektu Spojme hlavy, v rámci ktorého som mala zrealizovať vlastný projekt. Od začiatku som vedela, že to bude niečo s umením, pretože ja osobne mám k nemu veľmi blízko. Rada vidím rôzne umelecké podujatia v Seredi a chcela som k nim prispieť svojim vlastným. Chcela som usporiadať výstavu, kde budú diela umelcov zo Serede a neskôr som sa dohodla s organizátormi Vata festu, že to spojíme a budú z toho Vata fest výstavy.“

Miestni umelci a umelkyne tvorili na tému Náš spoločný priestor a ich diela nájdete umiestnené v pútačoch od korza po svetelnú križovatku ( býv. Hutník ). Ide o netradičné miesto umiestnenia fotografií či obrazov, čo ale naopak obyvateľov určite pri prechádzkach zaujme. Pôvodne chcela realizátorka Maja Palacková usporiadať podujatie s hosťami a hudbou. V čase, keď sa ale projekt ešte iba rodil, nebolo zrejmé, aké opatrenia na výstave budú. Z tohto dôvodu sa Majka snažila nájsť iné riešenie a to výstavu po celom meste „Rozmýšľala som nad miestom, kde by diela mohli byť umiestnené aj na dlhší čas. Vtedy prišla Mirka Sabová Dudášová (KC PRIESTOR) s nápadom, že to môžme nainštalovať do vitrín a namiesto reklám priniesť do mesta umenie.“

Na jednotlivých miestach môžete vzhliadnuť fotografie a obrazy od Stanislava Klačanského, Maja Chudého, Tamary Suttoovej, Alexandry Suttoovej, Ester Hvojníkovej, Simony Luptákovej, Hany Ďuricovej, Emy Mančíkovej, Michala Dingu, Matúša Javora, Dominiky Beličkovej či Terézie Hilkovičovej. Ako Majka povedala: „Chcela som aby ľudia, ktorí výstavu uvidia, videli, že aj v Seredi je veľa talentovaných ľudí a preto som oslovovala umelcov práve z nášho mesta. Mnoho z nich vystavuje práce aj na iných podujatiach, preto som veľmi rada, že svojimi dielami prispeli k tomuto projektu a aj vďaka nim máme viac umenia v Seredi.“

Výstava diel bude trvať približne mesiac a tým, že je nainštalovaná v exteriéri je dostupná všetkým obyvateľom.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img