ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Prvý polrok v doprave. Nehody a alkohol za volantom stále stúpajú

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

KR PZ Trnava |MM|  Polícia v Trnavskom kraji zaznamenala za prvý polrok 2021 celkovo 617 dopravných nehôd.

Ich počet je o 66 nehôd vyšší, ako za prvých 6 mesiacov minulého roka. Najvyšší počet nehôd a zároveň aj ich nárast evidujeme v okresoch Trnava a Dunajská Streda. Naopak najlepšie skóre s najnižším počtom zrážok na cestách má okres Skalica. Oproti minulému roku tam počty klesli o tretinu.

Počty dopravných nehôd v jednotlivých okresoch Trnavského kraja ( zmena oproti 1. polroku 2020)

Trnava – 165 (+51)

Dunajská Streda – 111 (+19)

Galanta – 95 (-4)

Senica – 79 (+13)

Hlohovec – 54 (+1)

Skalica – 41 (-20)

Piešťany – 72 (+6)

Na cestách podľahlo zraneniam 6 (-12) osôb, ťažké zranenia utrpelo 29 (-1) osôb a ľahko sa zranilo 259 (+20) osôb.

Väčšinu nehôd policajti zaznamenali v uliciach miest a obcí (443), čo je viac ako o 2/3 v porovnaní s počtom nehôd na cestách mimo nich. Najčastejšími príčinami kolízií bolo porušenie povinností vodiča a nedovolená rýchlosť jazdy.

Vzrástol aj počet dopravných nehôd, ktoré spôsobili vodiči pod vplyvom alkoholu. Celkovo sme ich zaznamenali 82 (+8). Najviac podgurážených vodičov havarovalo v okresoch Dunajská Streda a Trnava.

Za 6 mesiacov došlo k 24 (-19) zrážkam vozidiel s chodcami, z čoho 10 (-5) zavinili samotní chodci. S cyklistami a kolobežkármi sme riešili 25 (+1) nehôd.

Na železničných priecestiach evidujeme 10 dopravných nehôd, z toho v 3 prípadoch došlo k zrážke s prichádzajúcim vlakom.

Jazdite opatrne a ohľaduplne!

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img