ISSN 1337-8481

sobota, 20. apríla, 2024

Blesk zasiahol strom v Zámockom parku

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Iveta Tóthová   /19 JÚL 2021/
Uplynulý víkend sa niesol v znamení búrok, ktoré si miestami vyžiadali zásah hasičov. Meteorológmi predpovedaná silná búrka sa v nedeľu popoludní prehnala aj Sereďou. Našťastie počasie nespôsobilo žiadne ujmy na majetku či zdraví obyvateľov. Vrtochy počasia si ale odniesol jeden zo stromov v Zámockom parku, ktorý zasiahol blesk. Kus kmeňa stromu sa odštiepil a spolu s konármi popadali na zem.

Nie všetky obce a mestá v Trnavskom kraji mali to šťastie a vyviazli bez ujmy. V sobotu 17. júla 2021 boli príslušníci OR HaZZ v Dunajskej Strede vyslaní spolu 12-krát, príslušníci OR HaZZ v Trnave 3-krát a príslušníci OR HaZZ v Galante 3-krát.
Hasiči vo väčšine prípadov odčerpávali vodu zo zatopených pivníc rodinných domov, ulíc či parkovísk. Zasahovali aj pri odstraňovaní spadnutých stromov v dôsledku silného vetra. Spolu bolo nasadených 43 hasičov s 21 kusmi hasičskej techniky.

Pri zdolávaní poveternostných situácií zasahovali aj dobrovoľné hasičské zbory obcí Baka, Malé Dvorníky, Michal na Ostrove, Orechová Potôň, Vrakúň, Gabčíkovo, Ohrady, Lehnice, Horné Mýto, Veľká Paka, Vieska, Jahodná, Čiližská Radvaň, Veľké Dvorníky, Dunajská Streda, Sap, Baka, Ňárad, Pataš, Tomášikovo, Rovinka, Kostolné Kračany a Brestovec celkom 26-krát so 113 členmi.

V nedeľu 18. júla 2021 boli príslušníci HAZZ Trnavského kraja vyslaní celkom 24-krát. Z toho 20-krát zasahovali hasiči z Dunajskej Stredy a 4-krát z Galanty. K odčerpávaniu vody zo zatopených objektov a odstraňovaní spadnutých stromov bolo vyslaných 32 príslušníkov s 28 kusmi hasičskej techniky. Spolu s príslušníkmi aj zasahovali dobrovoľné hasičské zbory obcí Orechová Potôň, Jelka, Mostová, Mliečno, Šamorín, Zlaté Klasy, Veľká Paka, Čierny Brod, Hubice, Pataš, Čenkovce, Štvrtok na Ostrove a Komplexná centrálna záchranná služba Gabčíkovo celkom 53-krát. Šesťdesiatdeväť dobrovoľných hasičov s 20 kusmi hasičskej techniky zasahovalo pri odčerpávaní vody z pivníc, ulíc a spadnutých stromov.

 

 

zdroj: seredskenovinky.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img