ISSN 1337-8481

piatok, 29. marca, 2024

Slovenskí konšpirátori aktuálne úplne podliezli morálne dno: Nie, Milan Lasica ani Július Satinský neboli spolupracovníci ŠTB

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hoaxy a podvody – Polícia SR  |MM|  Celé Slovensko iba pred pár hodinami zastihla veľmi smutná správa o úmrtí obľúbeného slovenského herca, humoristu a hudobníka Milana Lasicu.

Smútime aj my, nedávno sme mali tú česť spolupracovať s Milanom Lasicom pri tvorbe kampane proti online podvodom. Ten nám s ňou pomohol s úsmevom a nezištne, aby pomohol svojim vrstovníkom nedať sa oklamať na internete.

Na internete, presnejšie na Facebooku však klamú slovenskí konšpirátori a neváhajú pri tom preraziť morálny suterén. Je im to úplne jedno, ich jediným cieľom je získať čo najviac lajkov a zdieľaní, aby sa mohli pochváliť pred svojou komunitou, aké veľké sprisahanie to odhalili.

Taký je aj status užívateľa „Ludovit Vicena“, ktorý zverejnil fotku z Registračné protokolu agentúrnych a operatívnych zväzkov Štátnej bezpečnosti a vojenskej kontrarozviedky, ktorý je voľne dostupný na stránkach Ústavu pamäti národa a nezabudol poukázať na mená Milana Lasicu a Júliusa Satinského ako eštébakov bez toho aby si najskôr overil, o čom tento Registračný protokol vlastne hovorí.

Zdoj: https://www.facebook.com/ludovit.vicena.79/posts/607877530181636

Nejde iba o tento status, všimli sme si, že niektoré užívateľské profily tento obrázok šíria aj vo facebookových diskusiách.

AKÉ JE TAJOMSTVO FOTOGRAFIE

Ústav pamäti národa na svojich stránkach zverejňuje okrem iných dokumentov aj Registračné protokoly agentúrnych a operatívnych zväzkov Štátnej bezpečnosti a vojenskej kontrarozviedky. Jedným z nich je aj ten na danej fotografii.

Zdroj: https://www.upn.gov.sk/projekty/regpro/zobraz/?typ=kraj&kniha=79&strana=92&zaznam=73613&fbclid=IwAR3a0zsVmgw34_VRcvw_XDoLIa_EQwf4Se-RTxi6Tcz-rq9EHC2jsPWYA1o

OZNAČENIE PO

Takéto zápisy nesvedčia len o spolupráci s komunistickou ŠtB, je to omyl. Treba si všímať aj značky, ktoré dokumentujú kategórie spolupracovníkov alebo obetí ŠtB. Ako si môžeme všimnúť, pri menách Milana Lasicu a Júliusa Satinského je označenie „PO“.
Čo to znamená?

Slovenskí konšpirátori si budú musieť nabudúce doštudovať aj vysvetlivky k registračným protokolom.

POBol spis preverovanej osoby. Bol zavedený s cieľom sústreďovať písomnosti previerkového charakteru na osoby z hľadiska ich nebezpečnosti. Je teda zrejmé, že obaja boli považované za preverované resp. nepohodlné osoby.

Zdroj: https://www.upn.gov.sk/sk/vysvetlivky-k-registracnym-protokolom/?fbclid=IwAR18vJ8KKSRpteEfaf9w9-9k0t2HiHj5TEcitamoWmvP-LNq5fOfJTpZK1c

MILANA LASICU STARÝ REŽIM NEMAL RÁD

Príchod nového režimu spôsobil zvrat v celej rodine Milana Lasicu. Ako spomína:
„Tá prvá polovica 50. rokov zasiahla aj nás. Môj otec prišiel o zamestnanie, pretože Tatra banku zrušili. Potom už existovala len jedna banka, Štátna banka Československá. Môj otec bol nútený odísť do výroby, vraj aby získal nejaké skúsenosti ako robotnícka trieda.“

Komunizmus postihol i jeho strýka, Ernesta Šmálika, ktorý bol pre Milana Lasicu obrovským vzorom a inšpiráciou. Ernest Šmálik sa počas Slovenského národného povstania zapojil do Vysokoškolských strážnych oddielov, padol do nemeckého zajatia, odkiaľ ho spolu s ostatnými vojakmi vyslobodila americká armáda.
Po návrate do Bratislavy chcel pokračovať v štúdiu medicíny, „ale mal príliš otvorené demokratické názory. Keďže sa v tom čase aj v školách robili rôzne previerky, ako nepohodlného ho z medicíny vyhodili. Odišiel do Zvolena, kde práve založili divadlo.

MILAN LASICA A ZÁKAZ ČINNOSTI

Komunizmus zasahoval do života Milana Lasicu odmalička. Jeho otec prišiel o zamestnanie, rodičia sa nakoniec rozviedli. S ideami komunizmu sa herec nikdy nestotožňoval a nebol členom komunistickej strany. V roku 1970 bolo Divadlo na korze pre odvážnu kritiku okupácie zatvorené. Humoristickej dvojici komunistický režim zakázal umeleckú činnosť.

Lasica a Satinský sa vrátili na obraz po osem rokov trvajúcom zákaze. V tom čase vznikol legendárny kabaretný program Ktosi je za dverami. Spolupracovali na ňom s Jarom Filipom. V 90-tych rokoch sa s programom vrátili na obrazovky televízie Markíza pod názvom Všetci sú za dverami.

 

MAESTRO ODPOČÍVAJTE V POKOJI

Milan Lasica je bezpochyby jedna z najväčších legiend slovenského divadla, humoru a hudby. Nedovolíme, aby sa šírením dezinformácií poškodilo jeho meno, pretože práve ON si to nezaslúži.
Maestro, odpočívajte v pokoji…

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img