ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Premiér: O tom, ako bude vyzerať tretia vlna, rozhodne každý občan Slovenska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img
Úrad vlády SR |MM|   O tom, ako bude vyzerať tretia vlna pandémie nového koronavírusu, rozhodne každý občan SR. Pri návšteve veľkokapacitného očkovacieho centra v Banskej Bystrici to povedal predseda vlády SR Eduard Heger (OĽANO).

Podľa premiéra prichádza ďalšia vlna pandémie v podobe nového variantu delta a na Slovensku potrebujeme budovať imunitu voči ochoreniu COVID-19. Ako dodal, na dosiahnutie tohto cieľa existujú dve možnosti. Jednou z nich je očkovanie, druhou cesta premorenia obyvateľstva.

„Zaočkovaných je takmer 2,2 milióna ľudí a máme jedno až štyri úmrtia, ktoré mohli súvisieť s očkovaním. V druhej vlne sme mali 600.000 infikovaných ľudí a 14.000 mŕtvych. Chceme ísť cestou, kde ľudia nezomierajú,“ uviedol Heger s tým, že očkovanie podľa odborníkov navyše poskytuje lepšiu ochranu ako prekonanie nového koronavírusu.

Premiér vyzval obyvateľov, aby spoločne zabránili výraznej tretej vlne pandémie, očkovanie má podľa jeho slov na spoločnosť i  ekonomický dosah. „Zažili sme si zavreté prevádzky, vypnutý cestovný ruch, zavreté školy. Toto nechceme, aby sa zopakovalo v tretej vlne,“ povedal Heger. Pripomenul, že očkovanie sa rozbieha aj v ambulanciách všeobecného lekárstva, doposiaľ sa doň malo zapojiť už viac ako 500 lekárov po celom Slovensku.

Na návšteve vakcinačného centra v Banskej Bystrici sa zúčastnil i minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽANO), ktorý na efektivitu očkovania poukázal príkladmi zo zahraničia. V Holandsku či Belgicku podľa jeho slov stúpajú pozitívne prípady raketovým tempom, no pre zaočkovanosť obyvateľstva na úrovni vyššej ako 60 percent nemajú vplyv na vyťaženosť zdravotníckeho systému.

„Pri vysokej úrovni imunity obyvateľstva nepríde k preťaženiu nemocníc a nedôjde k tomu, aby sme sa v zdravotníctve museli venovať iba červenej medicíne,“ vysvetlil Lengvarský.

V banskobystrickom vakcinačnom centre zriadenom Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) začali v piatok očkovať i ľudí bez predchádzajúcej registrácie a pozvánky od Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI). V rámci kraja je aspoň prvou dávkou vakcíny zaočkovaných 33 percent obyvateľov, z celoslovenského hľadiska sa v ňom očkuje najpomalším tempom.

„Ako prví sme začali očkovať vo veľkokapacitných centrách, no dve sme už zavreli, lebo nie je dostatok záujemcov, aby sme to ekonomicky zvládli,“ uviedol predseda BBSK Ján Lunter. Ako pripomenul, v rozsiahlom kraji zriadili osem vakcinačných centier, v ktorých bolo doteraz zaočkovaných približne 170.000 ľudí. Po zatvorení očkovacích centier v Brezne a Rimavskej Sobote ich na území BBSK ostáva obyvateľom k dispozícii ešte šesť, v rámci kraja očkuje priamo v obciach a mestách i sedem mobilných očkovacích tímov.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Takže už tu klope na dvere z afriky mutácia Lambda kde sa hovori že dnešne vakcíny sú účinné len na 60%.
    Takže podľa odborníkov sa budú ľudia očkovať skoro každých 6 mesiacov na základe novej mutácie.
    Radšej budem prekonávať chrípku kde si moje telo vytvorí dostatočné protilátky ako chodiť pravidelne na očkovanie ktoré rovno zasahuje do DNA a nikto nevie čo bude. Keď sa mladým ľudom začnú rodiť postihnuté deti tak potom nech a pozrú do zrkadla

  2. Postuhnutý si sa narodil ty Seredan, ktovie po akej vakcíne z tých desiatok vakcín, ktoré dostali tvoji rodičia.

  3. Ked vsetko prejde a budu mat ockovany nejaké nasledky potom mozu meeeekat ze naco to urobili. Toto ockovanie je tichá genocída a ano zaockovany ma teraz znesu zo sveta ale uvidime potom. Aj sputnik bol najprv najlepsi a teraz ho nikto nechce

  4. Pre obcan, zaočkovaní môžu aspoň meeeekať, možno aj tých 12 tisíc čo podľahli, by si radšej zameeeekali. Ale už nebudú mať možno. Čo je lepšie? A to píšem pri všetkej úcte k nim. Garantujem ti, že keby sa dal vrátiť čas a boli by vakcíny k dispozícii už vtedy, drvivá väčšina by sa zaočkovať dala. Alebo je podľa teba lepšie byť v zemi ako po očkovaní meeeekať? Zamysli sa

  5. Vy tu dumáte nad treťou vlnou a v Hollywoode už natočili aj 5.vlnu 😀 Každá choroba, nákaza a následné očkovanie, liečba atď, je len obyčajný biznys. Nič viac. O ľudí už dávno nejde. To sú len pekné rečičky pre ovce.

  6. Najviac ma teší že už sa pomaly prichádza na to,že ani dve „vakcíny“nezabránia nakazeniu sa ďalšou mutáciou vírusu. Treba nové očkovanie a potom ďalšie až sa vám opichancom z tých „vakcín“ urobí v tele taký miš – maš až to zmení vašu DNA. Potom sa začnete meniť na bytosti typu E.T. mimozemšťan a im podobné…

  7. Pre antivaxerov – asi tu niekto zabudol na chladiarenské kamióny na skladovanie mŕtvol. Ako ako trefne povedal, ak sa nemýlim, český minister zdravotníctva, tak tí, ktorí sa odmietajú dať očkovať ale spoliehajú sa na kolektívnu imunitu, sú ako čierni pasažieri v MHD – neplatia a ostatní cestujúci na nich doplácajú.

  8. Vlado, Daniel, príklady mimoriadnej pomätenosti, ktoré nám aspoň poskytujú nepreberné množstvo humoru na ich účet.

  9. Ockovany budete meeekat uvidite. Boli ste zdravy a dali ste si chorobu aplikovat. Darmo ma zozeriete ved uvidite casom ako vsetko dopadne. Nakoniec neockovany to vsetko vyhraju ale taky ako Majko a spol meeekajú. Uvidite pockajte este chvilu a uvidite ake budu nakoniec vysledky.

  10. „Pre všetkých, ktorí sú zaočkovaní, sa pandémia skončila. Pre všetkých nezaočkovaných je vírus obrovským problémom,“ – rakúsky kancelár

  11. pre tomáš 17. júla 2021, 17:32
    Tomáš, nie každý má zmysel pre humor, ale na ľuďoch ako ty sa človek musí baviť, aj keby žiadny nemal. Neviem, podľa čoho nazývaš niekoho pomäteným, ale poslúž si, mám hlboko tam niekde v tmavej diere 😀 Nikto nikomu nebráni ale ani nesmie prikazovať, čo má so svojím životom a zdravím robiť. Si zaštepený? Ok. Nie si? Tiež ok. Pre mňa za mňa si drbni aj okenu, je mi to fuk. Ja to odmietam. A teraz čo? Ty si akože nadčlovek, lebo na niekoho dačo napíšeš, lebo tomáš napísal……??? Sa zobuď. No, a môžeš písať, aj kroniku. Idem na pivečko, medzi ľudí a bez rúška. Rýchlo to utekaj nahlásiť :-p

  12. Ja som zaočkovaný a vôbec si nemyslím že je to lepšie. Prvý týždeň po aplikácii prvej dávky čistá katastrofa. Horúčky a bolesť hlavy. Druhá dávka 3 dni malátnosť.
    Dnes už sa dozvedáme že bude potrebná 3 dávka a to tu máme covid rok a pol.
    A protilátky má človek len na určitú dobu po vakcíne to znamená že človek bude musieť pravidelne celý život do seba pchať to svinstvo.
    Len si kladiem otázku prečo odmietajú verejne vakcínu najbohatší ľudia na svete od Muska až po Bazosa.

  13. Pán úplne nový oný,premiér !
    Mám na Vás dve otázky :
    Keď zaočkovaný chlap prefikne nezaočkovanú ženu,môžeme to považovať za vakcináciu ?
    Alebo o tom môže rozhodnúť iba ústavný súd ?

  14. podľa týchto statusov už je vidieť, ako vakcína -akože na covid- účinkuje na zaočkovaného. zaočkovaní sú presvedčení, že neodskúšaná vakcína je bezpečná, a jedine ona ich môže zachrániť, tam nikoho nekritizujú či študoval virológiu alebo či je expert na DNA oni jednoducho veria že iba vakcína ich zachráni, no ak niekto povie, že ešte nikto nevie čo tá vakcína urobí s človekom a s jeho DNA o dva – tri roky už od neho žiadajú nejaké odborné vzdelanie. Mne z toho vyplýva iba jedno vláda = drogoví díleri ktorí najprv drogu – pardon vakcínu, ponúknu zadarmo a potom mu ju začnú predávať. Preto neustále opakujú že bez vakcíny sa nezaobídu, pretože príde tretia, štvrtá vlna piata……a ako vidíme z reakcií zaočkovaných už sa chytili do ich pasce. Je mi ich skutočne ľúto a dúfam, že ich tá vakcína raz úplne nezničí

  15. …az na jedno, co si si nevsimol. Ani nasa, ani turecka a dokonca ani ruska vlada tu neodskusanu, experimentalnu a inak fuj fuj vakcinu nevyvynula,nepredava a dokonca ta ani nenuti ju pouzit. A dokonca nemusi nikto z nich byt virolog, napr.

  16. Peter máš pravdu, akosi sa tu zabúda na chladiarenské kamióny, na tú super ženu, ktorá v jednej ruke vynášala mŕtvoly zabalené v igelitových vreciach, ktoré ukladala na chodník a všimol si si tam aj tú znudenú mŕtvolu, čo tam čakala na odvoz a už to nevydržala, stiahla si z hlavy igelit a musela si zapáliť cigaretu? Aj takéto hrôzostrašné scenáre idú po internete, len nečakali, že jedna z mŕtvol nevydrží to nekonečné filmovanie a musí si zapáliť. Akýkoľvek scenár dokážu určití ľudia vyprodukovať, len aby ľudí poriadne vystrašili, pretože len ten kto sa bojí urobí všetko čo mu prikážu, stačí ich len presvedčiť, že tak konajú v mene ich dobra

  17. Jozef ZATIAĽ nepredáva. Ani AG A PCR testy nepredávala a teraz si to musíme pekne zacvakať, Vyčkaj času, ako hus klasu a oni ti o pár týždňov maximálne mesiacov povedia koľko bude stáť jedna !včielka?

  18. 1,4 miliona ludi este planuju ,,ONI,, zaockovat, aby sa dosiahlo 60% kvoli kolektivnej imunite. Zatial zadarmo. Aj ked zadarmo nikdy nebolo nic. Pokial to odmietas, z akejkolvek priciny, mas na to pravo, ale potom, ked pridu iste obmedzenia, resp. to platenie, tak…. sancu si mal. Inak, chysta to pomaly cely svet, takze branit sa by bolo aj tak marne.

  19. Takýchto debilkov ako je ten 10:55 mám najradšej, v lete tvrdia, že mŕtvi sú vymyslení a v zime mŕtvych dávajú za vinu vláde. Utrieď si to v tvojej sprostučkej hlavičke a naďalej pozeraj kadeaké videá po internete, si geroj, fakt. Iba keby si sa dostal do rúk tým tisícom príbuzným, ktorým na covid niekto blízky zomrel, to by si inak mekotal.

  20. Španělská studie zjistila, že vakcína společnosti Pfizer obsahuje vysoké množství toxického oxidu grafenu, ale mainstreamová média i farma společnosti to ostře odmítají jako hoax. Jenže čínští vědci již v roce 2016 publikovali vědeckou studii, která prokázala, že oxidy grafenu fungují jako naprosto výjimečný vakcinační stimulant děsivého charakteru! Grafen rozbíjí buňky, ničí mitochondrie a tím spouští naprosto bezprecedentní poplach imunitního systému! Grafen ale může způsobit těžké krevní sraženiny, záněty v orgánech, může poškodit neurální sítě v mozku a v neposlední řadě z vás dělá chodící ID průkaz!
    Španělští vědci zjistili, že vakcína proti koronaviru (COVID-19) společnosti Pfizer-BioNTech obsahuje oxid grafenu [1]. Výzkumný tým z katedry inženýrství univerzity v Almerii nedávno zveřejnil zprávu s názvem Detekce oxidu grafenu ve vodní suspenzi. V této publikaci se objevuje název Graphine in Oxygen: Observační studie v optické a elektronové mikroskopii. V této studii španělští vědci zjistili, že každá dávka zkoumané vakcíny společnosti Pfizer obsahuje přibližně 747 nanogramů oxidu grafenu [2].

    Oxid grafenu [3], materiál vytvořený z grafitu, je známou toxickou látkou. Předchozí studie ukázaly, že materiály na bázi grafenu, jako je oxid grafenu, mohou způsobovat toxicitu závislou na dávce. Může poškozovat játra a ledviny, podněcovat tvorbu granulomů v plicích, snižovat životaschopnost buněk a vyvolávat apoptózu neboli předem naprogramovanou buněčnou smrt formou likvidace mitochondrie v buňce, čímž dojde k buněčné smrti tzv. mitochondriální DNA.

  21. Naše hodnocení: nepravda

    Podrobnosti: Grafen je uhlík, oxid grafenu ale není žádný plyn typu CO nebo CO2. Vlastně jde stále o uhlíkovou mřížku, která má atomy kyslíku spojující některé uhlíky. Jde tedy o pevnou látku. Někteří vědci zkoumají, zda oxid grafenu by nešel použít k detekci koronaviru SARS-CoV-2 nebo dokonce v nanočásticích k léčbě.

    Žádná zpráva z University v Almerii ve Španělsku (UAL) však rozhodně neukazuje, že vakcína proti Covid-19 společnosti Pfizer Comirnaty obsahuje oxid grafenu. Dokument připravený profesorem UAL Pablem Camprou Madrid není oficiální zprávou univerzity. Vzhledem k masivnímu šíření tohoto videa vydala UAL prohlášení, ve kterém jasně odmítá jeho závěry. Ve svém prohlášení UAL deklaruje, že „je zcela nepravdivé“, že by univerzita provedla obdobnou „vědeckou studii “.

  22. Nespochybňujem žiadnu chorobu, ale opýtal som sa zaočkovaného kamaráta (ktorý mimochodom po vpichnutí prvej vakcíny hneď na mieste odpadol – vysvetlenie doktora: ,,Bežná reakcia”💉) že čo bude robiť, keď ho zavolajú na 3.,4.,5.,6… očkovanie, lebo kôli mutácii alebo niečomu inému a odpovedal mi : ,,Budem musieť”. A práve toto ma od toho odrádza. Nedovolím nikomu aby mal nado mnou takúto moc ani kontrolu. S pozdravom a prajem všetko len to dobré zaočkovaným aj keď si myslím, že zaočkovaním sa naskočili na kolotoč z ktorého sa už nedá vystúpiť… Nedá…

  23. A čo lekari a sestry? Má povinnosť chodiť v práci v skafandri? Kde sú jeho práva na dôstojné podmienky na pracovisku? Má tam 10 lôžok na ventiláciu a k tomu personál, je povinný vytvoriť s jedným a tým istým personálom 40 lôžok?Je povinný reprofilizovať neurologiu na ARO? Nech je to teda tiež na slobodnom rozhodnutí, či budú chcieť chodiť celú smenu v skafandri, šťať raz za 12 hodín, spať celý mesiac na oddelení. Prečo by doktorovi mal niekto prikazovať takéto maniere na pracovisku. Dobre, keď nebolo liečivo robili to, ďakujeme, ale teraz keď je liečivo? Tak ako píše v príspevku Vlado, ja ako lekár pôjdem v septembri namiesto na OAIM na kanárske ostrovy na pivečko do konca októbra, zabezpečený som, žobrák nie som, kludne môžem ísť a v najhoršom aj na PN môžem ísť kolega vystaví ja jemu tiež a robte si čo chcete. Ja by som ti dal podpísať, že v súvislosti s covid19 odmietaš hospitálizáciu a potom by som ti vystavil potvrdenie, že môžeš slobodne chodiť bez rúška, robiť si čo chceš, zaevidovať v zdravotnej poisťovni a potom prídeš len po urgent, tam ťa otočia a pošlú domov a bude pokoj.

  24. Chemicky oxidovaný grafen je jedním z nejstudovanějších dvoudimenzionálních materiálů současnosti. „Na rozdíl od samotného grafenu se oxidovaný grafen (grafen oxid) ve vodě velmi dobře rozptyluje a nabízí tak velký aplikační potenciál například v biomedicíně při cíleném transportu léčiv, v nových technologiích ukládání energie a řadě environmentálních technologií.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img