ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Župa opäť zaočkuje záujemcov aj bez predchádzajúcej registrácie

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

TT SK |MM|  Počas blížiaceho sa víkendu (17. – 18. júla 2021) bude Trnavský samosprávny kraj pokračovať v očkovaní proti ochoreniu Covid-19 vo svojich piatich veľkokapacitných očkovacích centrách. Zaočkovaní budú záujemcovia vo veku 16 a viac rokov s predchádzajúcou registráciou, ako aj bez nej.

 

„Minulý víkend sme zaočkovali vyše 16-tisíc ľudí, z ktorých až 1.500 prišlo bez predchádzajúcej registrácie. Očkovanie bolo plynulé, nezaznamenali sme dlhšie čakacie doby. Preto sme sa rozhodli v tomto prístupe pokračovať. Našou ambíciou je čo najviac zrýchliť a zjednodušiť očkovanie. Osloviť chceme aj ľudí, ktorí sú časovo zaneprázdnení alebo menej technicky zdatní na vyplnenie online registračného formulára. Všetkých pozývam do niektorého z našich piatich veľkokapacitných očkovacích centier,“ uviedol trnavský župan Jozef Viskupič s tým, že dohoda o očkovaní bez predchádzajúcej regisrácie vo všetkých krajoch sa zrodila na rokovaní zástupcov SK 8 s ministrom zdravotníctva Vladimírom Lengvarským v utorok 13. júla 2021.

 

V sobotu 17. júla 2021 sa bude dať zaočkovať bez registrácie vakcínou Pfizer/BioNTech v Dunajskej Strede na SOŠ rozvoja vidieka od 8.00 do 17.00, v spoločenskom centre na Kúpeľnom ostrove v Piešťanoch od 8.00 do 16:00, v Strednej zdravotníckej škole Skalica od 8.00 do 18.00, v Strednej zdravotníckej škole v Trnave od 10.00 do 14.00.

V nedeľu 18. júla 2021 bude možnosť dať sa zaočkovať vakcínou Moderna v priestoroch Športovej haly v Trnave od 11.00 do 17.00 vakcínou od Pfizer/BioNTech.

 

V týchto časoch sa môžu dostaviť aj ľudia na druhú dávku očkovania vakcínami Pfizer/BioNTech alebo Moderna, ktorí majú viac ako štyri týždne po prvom očkovaní. V tomto prípade je potrebné sa preukázať potvrdením o prvom očkovaní.

 

Očkovacia látka Moderna je určená pre záujemcov od 18 rokov vrátane. Vakcína od Pfizer/BioNTech sa podáva pre ľudí od 16 rokov vrátane. Neplnoletí záujemcovia (s vekom 16 a 17 rokov vrátane) musia na očkovanie prísť v sprievode svojho zákonného zástupcu, a to aj na podanie druhej dávky vakcíny.

 

Na očkovanie je potrebné si priniesť platný doklad totožnosti, preukaz poistenca. Pre urýchlenie chodu očkovacích centier je žiadúce, aby si záujemcovia priniesli aj vyplnený informovaný súhlas a anamnestický dotazník, ktoré sú k dispozícií na https://korona.gov.sk/vakcinacia.

 

Poučenie a písomný informovaný súhlas pacienta o očkovaní

Dotazník – Anamnestické otázky pre pacienta

 

Informácie o očkovaní, ako aj mapy očkovacích centier trnavskej župy sú dostupné na https://zdravazupa.sk/korona/#ockovanie. Harmonogram očkovania je zverejňovaný na profiloch na sociálnych sieťach Facebook a Instagram.

 

Jozef Viskupič, trnavský župan

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Mám to chápať tak,že keď táto zaprdená,pardon,zapredaná vláda prikáže svojim ovečkám aby si odrezali po jednej nohe lebo je to pre ich dobro,tak to aj urobia,že ?

  2. Daniel už sa strč do riti s tvojim spamovaním diskusie. Čo ti kto v tomto článku prikazuje? Daj si tabletky a choď spinkať.

  3. Anonymom obyčajne neodpovedám ale čítal si niekde že by vláda prikazovala mne ? Napísal som svojim ovečkám a ja sa nepokladám za ovečku tejto zhubnej vlády !
    Túto vládu a jej príkazy totálne ignorujem ! Používam vlastný rozum na rozdiel od teba

  4. A čo táto vláda prikazuje svojim ovečkám v tomto článku? A ktorej vlády príkazy ignorovať nebudeš? Píšeš ako keby ti niekto zobral hračku a ty môj zlatatučký, maličký sedíš urazený v kúte a si nahnevaný na celý svet. Používaš priveľa výkričníkov, to o niečom svedčí, spýtaj sa svojho doktora na vizite.

  5. Ak dovolis, Daniel, archeolog amater, detektorista, ktoremu zla vlada (?) zhabala detektor, sluchadla a nalezy, ktore vlastnil v rozpore so zakonom. A Ty sa divis, ze je permanentne nasraty?

  6. Jozef nie som nasratý,ja mám všetko u prdele . V tomto štáte je zakázané úplne všetko tak načo sa rozčuľovať ? Len sa tu trochu bavím,to je asi tak všetko

  7. Ešte k tomu niečo dodám. Chodiť s detektorom po okoli a nestretať žiadnych tupých ľudí bol fajn koníček a zábava. A nálezy som vláčil do múzea pre tvoju informáciu,to si sem zabudol napísať.
    Teba baví robiť kukláča ? Vykopávať niekedy aj nevinným dvere a robiť razie ? Na to treba aj žalúdok,ja by som také čosi nedokázal.
    Úprimne si daj ruku na srdce,keby si nebol policajt čo by z teba bolo? NIČ !

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img