ISSN 1337-8481

piatok, 26. apríla, 2024

Pomalý Ibrahim Maiga: Jeho status o údajnom zabití afrických prezidentov, ktorí odmietajú očkovanie bol vyvrátený už pred dobrým mesiacom

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Hoaxy a podvody – Polícia SR |MM|  Ibrahim Maiga neustále pokračuje v šírení dezinformácií a nepotvrdených správ. Najnovšie tvrdí, že zabitie troch afrických vodcov má jednu spojitosť – všetci odmietli očkovanie svojho obyvateľstva.

Zdroj: https://www.facebook.com/ibrahim.maiga/posts/10224496751193700

IBRAHIMOVE POČTY NESEDIA
Ibrahima Maigu však už predbehli zahraniční konšpirátori, ktorí tvrdili, že to boli až štyria africkí vodcovia, ktorí boli zabití kvôli odporu proti vakcinácii občanov COVID-19.
Aká je realita? Agentúra Reuters ešte na začiatku júna tento hoax vyvrátila a na všetky úmrtia sa podrobne pozrela:

1. JOHN MAGUFULI – PREZIDENT TANZÁNIE
Prezidentovu smrť vo veku 61 rokov oznámila 17. marca 2021 viceprezidentka Samia Suluhu Hassan. Smrť bola zahalená fámami, že príčinou mohol byť COVID-19.
Magufuli zomrel na srdcové ochorenie v nemocnici v Dar es Salaam.
Neexistujú dôkazy o tom, že by bol zavraždený alebo zabitý.

2. HAMED BAKAYOKO – PREMIÉR POBREŽIA SLONOVINYPredseda vlády Pobrežia Slonoviny, ktorý mal 56 rokov, zomrel na rakovinu v nemocnici v nemeckom meste Freiburg.
Predseda vlády, ktorý sa dostal k moci v júli 2020 po smrti svojho predchodcu Amadou Gona Coulibalyho, nikdy nepoprel existenciu pandémie koronavírusu. Podľa článku publikovaného časopisom The Africa Report uzavrel dva kontrakty na vakcíny.
Pobrežie Slonoviny bolo medzi prvými krajinami, ktoré dostali očkovacie látky proti tejto chorobe prostredníctvom systému zdieľania vakcín COVAX podporovaného Svetovou zdravotníckou organizáciou. Neexistujú dôkazy o tom, že by mohol byť Bakayoko zavraždený alebo zabitý.

3. AMBROSE DLAMINI – PREMIÉR SVAZIJSKA
Agentúra Reuters 13. decembra 2020 informovala, že Dlamini zomrel vo veku 52 rokov po pozitívnom teste na COVID-19 o dva týždne. Dlamini, ktorého vymenovali v novembri 2018, bol 1. decembra prevezený do nemocnice v Juhoafrickej republike na liečenie tejto choroby.
Vo vyhlásení zverejnenom 8. júla minulého roka na vládnej webovej stránke uviedol, že jeho krajina vyhlásila národnú pohotovosť 17. marca kvôli pandémii a následne prijala nariadenia na boj proti nej. Bola vyhlásený čiastočný lockdown s cieľom obmedziť pohyb osôb a zabezpečiť maximálny súlad so zdravotnými protokolmi na základe odporúčaní WHO.4. januára, necelý mesiac po Dlaminiho smrti, úrady vyjadrili zámer očkovať celú populáciu proti COVID-19 pomocou iniciatív ako COVAX. Taktiež nie sú dôkazy o tom, že by bol Dlamini zavraždený alebo zabitý.

4. PIERRE NKURUNZIZA – PREZIDENT BURUNDI
Vláda Burundskej republiky 9. júna 2020 oznámila neočakávané úmrtie prezidenta Pierra Nkurunzizu v nemocnici Cinquantenaire v Karusi po infarkte 8. júna 2020.
Neočakávaná smrť Nkurunzizy vo veku 55 rokov, po necelých 15 rokoch pri moci, viedla podľa denníka The Guardian k možnosti, že bola spôsobená infekciou koronavírusu.
Neexistujú dôkazy o tom, že by Nkurunziza bol zavraždený alebo zabitý.

Zdroj: https://www.reuters.com/article/factcheck-africa-leaders-idUSL2N2NP2SW?fbclid=IwAR2-fqvCvHJIoDJMW0-kE5TpY3TA5-ctYo00Ew4g84NKOIFjpLRXMJquFhU

 

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. ibrahim musí mat ten správny názor povedala polícia,nemože mat svoj,lebo ked má svoj názor tak je konšpirátor.čo rieši polícia názory občanov,každý má právo na svoj názor aj ked mylný.

  2. Agentúra Reuters ich ako vyvrátila? Že napísala svoje stanovisko? A tomu treba záväzne veriť? Ja napíšem svoje stanovisko a tým vyvrátim tvrdenie agentúry Reuters? A čo ak klamú všetci? Smiešna manipulácia.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img