ISSN 1337-8481

štvrtok, 28. marca, 2024

Vakcína v tehotenstve – ospravedlnenie a dôležitá informácia! – Dr. Bukovský priznal chybu a šírenie dezinformácií o vakcínach

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MUDr. Igor Bukovský uznal šírenie dezinformácií ako svoju chybu a ospravedlnil sa verejnosti:

Vakcína v tehotenstve – ospravedlnenie a dôležitá informácia!
Nie je dnes ľahké vyhýbať sa informačnému chaosu, nástrahám a dezinformáciám. Veľmi si dávam záležať na tom, aby informácie, ktoré vám prinášame, pomáhali pravdu odkrývať, nie zahmlievať. Preto ma o to viac trápi, že som urobil chybu. Nebola prvá a nebude zrejme ani posledná.
Cítim vinu a cítim hanbu. Vo videu o riziku očkovania pre tehotné ženy a ich budúce dieťa som si zvolil zlý informačný zdroj. Podľahol som emócií tam, kde som mal ostať racionálny.
Fakt č. 1: Informácia, že podiel tehotenstiev predčasne ukončených stratou budúceho dieťaťa je u žien, ktoré boli zaočkované proti vírusu SARS-CoV-2 v prvom trimestri, až 82 % vyplývala síce zo zahraničného zdroja a nie z mojich analýz, ale ja som zodpovedný za to, že som si predloženú informáciu neoveril dôkladnejšie. Bol som presvedčený, že dokument, ktorý som vo videu zverejnil, bol oficiálne zverejnený na stránke odborného časopisu, z ktorého pochádzala aj pôvodná, kritizovaná štúdia. Prijmite, prosím, moje ospravedlnenie za túto chybu.
Aké je SKUTOČNÉ riziko straty plodu počas prvého trimestra? Nevieme, pretože štúdia, ktorú som kritizoval, neposkytla spoľahlivé informácie, skôr podozrenie, že ide o súčasť propagandy.
Stále platí aj moje tvrdenie z videa, že je nepochopiteľné, ako taký seriózny odborný časopis (NEJM) a jeho odborní recenzenti môžu uverejniť taký pochybný text.
Viac poviem vo videu, ktoré zverejníme pravdepodobne budúci týždeň.
Fakt č. 2: Naďalej platí, že očkovanie žien – najmä v prvom trimestri tehotenstva – NIE JE DOSTATOČNE PRESKÚMANÉ a o jeho bezpečnosti existujú závažné a opodstatnené pochybnosti. Preto každý, kto tvrdí opak, alebo dokonca uisťuje ženy o bezpečnosti vakcíny počas tehotenstva (hoci súčasne dostupné vakcíny nemajú ukončené ani klinické testovanie pre NETEHOTNÉ nieto ešte TEHOTNÉ ženy) a nahovára ich tak na prijatie klinicky nedostatočne preskúmanej vakcíny, NEKONÁ PREDNOSTNE v záujme zdravia a bezpečnosti matky a jej plodu.
Nuž, ukázalo sa, že som si zvolil zlý informačný zdroj, z ktorého som verejne citoval a vyvodil závery. Je to len moja chyba, nikoho iného. Cítim vinu aj hanbu pred našim Stvoriteľom a každým človekom, ktorý mi v dnešnej dobe dôveruje. Pokúsim sa premeniť svoje pocity viny a zlyhania na väčšiu zodpovednosť.
Súčasne však naďalej platí, že vakcíny proti vírusu SARS-CoV-2 nie sú dostatočne preskúmané a považujem za etické a zodpovedné varovať ženy pred očkovaním počas tehotenstva alebo pred možným či plánovaným otehotnením.
Potvrdil to aj prof. Krčméry, významný člen slovenského Kovidbyra, keď v nedávnom rozhovore pre TA3 vyhlásil, že „…bezpečnosť vakcíny pre tehotné ženy sa ukáže asi o 5 rokov…“ Až o päť rokov?! Ale očkovať sa TERAZ je bezpečné a zodpovedné?
Viac informácií prinesieme v pripravovanom videu.
Ďakujem za vašu dôveru a vaše odpustenie. A znovu verejne varujem: nie som neomylný! 🙂
PS: Kto hľadá neomylných ľudí, nájde ich v slovenskom Kovidbyre, Národnej rade a vláde, na Ministerstve zdravotníctva SR a v médiách.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. „Vždy bolo, je a ja sa domnievam, že i bude na svete viac ľudí hlúpych a nevzdelaných, než chytrých a vzdelaných, i keď chytrosť a vzdelanosť nie sú na sebe priamo závislé. Ja poznám mnoho vzdelaných hlupákov.“ — Jan Werich

  2. Lekári pichajú „vakcínu“ o ktorej vedia iba veľmi málo,na chorobu o ktorej vedia ešte menej,ľuďom o ktorých nevedia vôbec nič…

  3. Daniel, to znie tak chrumkavo múdro, čo si napísal.. V skutočnosti čerpáš z iného sloganu: Požičiavame si peniaze, ktoré nemáme, na veci, ktoré nepotrebujeme, aby sme zapôsobili na ľudí, ktorých nemáme radi. To je definícia dnešného života na dlh a odzrkadluje realitu. To, čo si však napísal ty, je len manipulativny drist. Rozoberme si to.. Lekári nemusia o vakcíne vedieť nič moc do hĺbky, niesu predsa odborníkmi na vakcíny. Sú len podavatelmi. Na to tu máme úrad s odbornikmi, ktorý sa zaoberá vyhradne skúmaním vakcín a spolupracuje na medzinar.báze s podobnými úradmi z celého sveta. Takže prvá časť tvojej vety je drist. Ďalej píšeš, že lekári vedia o chorobe malo. Určite o nej vedia, čo sa za tie dva roky dalo zistiť a vedia, že zabíja a ze pomocou vakcíny môžeme byť chránení tak, ako pomocou vakcín, ktoré dostávame už v detstve na choroby, na ktoré sa kedysi tiež rovnako umieralo. A ze nevedia o ľuďoch vôbec nič? Pred očkovaním vypĺňaš dotazník o chorobách a si podrobený otázkam lekára ohl.najcastejsich známych kontraindikácii vakcíny.

  4. Daniel, v tomto jednom ti davam za pravdu. Najvhodnejsi by bol samozrejme lekar , ktory pacienta dobre pozna a vie ci moze, alebo nie podstupit ockovanie.
    Problem bol so skladovanim vakciny pri – 70°C.
    AspoN v jednom sme sa zhodli. Dobre, nie?
    Ale v dalsich dvoch veciach nie. Lekar, ktory nevie o chorobe, resp. vakcine na nu nic, nie je hodny nazvania lekar.

  5. Takže Daniel, niesi nič iné len ďalší manipulátor, širitel nezmyslov a co je hrozne, zdá sa mi, že si to ani ne uvedomujes.

  6. Hele a čo panovi doktorovi ochorel niekto z jeho blizkych či znamych, ze začina menit nazory? Je fajn, že si priznal chybu, že sa mylil. To je chlapske. Len teda nerozumiem, že keďže , ako sam priznal, informacie o kovide čerpa z iných zdrojov, teda ich nečerpá z vlastných skúseností, prečo sa teda stavia do pozície poučovateľa o tejto smrteľnej chorobe. Katastrofálne na tom celom je, že „on“ si odbije svoje chybné vyhlásenia nejakým ospravedlnením, ale tí ľudia, ktorý ho rešpektujú ako autoritu a riadia sa jeho vyhláseniami ako svätým písmom, môžu a mohli na jeho „chybičku“ doplatiť zdravím a v horšom prípade aj životom..

  7. Mne sa páči, ako Dr. Bukovský v jednej vete vyzdvihuje informáciu od prof. Krčméryho ako zásadnú a relevantnú a vzápätí v ďaľšej vete zosmiešňuje tzv.Kovidbyro na čele s Krčmérym ako partičku , ktorá sa považuje za neomylnú. Dr. Bukovský nám ukázal ,ako krásne pracuje s informáciami. Ohýba realitu podĺa toho, ako mu zapasuje do JEHO kontextu.

  8. Pán dietológ sa môže kajať a ospravedlňovať len svojim fanúšikom. Ľudia so štipkou zdravého sedliackeho rozumu ho nikdy nebudú považovať za kapacitu v oblasti vakcinácie alebo čohokoľvek, čo sa netýka zdravej výživi.

  9. V den ked sa ta hlupost zverejnila som si pozrel rovno aj zdroj dat, ktory to cele vyvracal. Problem nie je zdroj, ale jeho interpretacia ked pocet ukoncenych tehotenstiev v priebehu 2 a pol mesiaca zamienal za celkovy pocet sledovanych tehotenstiev. Pocet zien v 1. Trimestri si vytiahol z prsta (127 tvrdil, bolo ich 1200+).
    Proste bud senzacia za cenu klamstva alebo neschopnost citat text.
    Zdroj dat https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmoa2104983

  10. Aj ja sa pridám , do tejto diskusie . Nedá mi nezareagovať. Keď sa začalo toto nazvime to šialenstvo , skoro každý to podceňoval a zľahčoval. Zakiaľ sa to netýkalo bezprostredne jeho, alebo jeho rodiny. Ja mám na to svoj názor , nejdem ho nikomu vnucovať. Idem reagovať na Bukovského. Ak sa pomýlil , môže sa niekedy my aj hovoril , z duše iné som s ním nezdieľal. Každý si môže spraviť svoj názor sám bez toho , aby niekoho počúval. Preto máme snáď , svoj rozum .

  11. Pre charakter, daj kontakt na tych co dobre platia, nech sa im teda ozvem..lebo stale tupci ako ty len trepu o tom, ze media su zaplatene, doktori su zaplateni, vsetci su zapalteni a mne este nikto neplatil..
    Kto teda plati ? kam mam napisat?

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img