ISSN 1337-8481

piatok, 19. apríla, 2024

Návrat na Slovensko od 9. júla

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

MZV SK |MM|  VŠETKY OSOBY:
◾️ Sa musia zaregistrovať na korona.gov.sk/ehranica
◾️ V prípade leteckej dopravy (len ak lietadlo pristáva na území SR) ste povinní vyplniť aj formulár na webovej stránke www.mindop.sk/covid
◾️ V prípade leteckej dopravy (len ak lietadlo pristáva na území SR) z inej krajiny ako sú uvedené na bit.ly/ZoznamKrajin , sú osoby nad 12 rok

BEZ KARANTÉNY:
1️⃣ Zaočkované osoby nad 12 rokov, ktoré dostali aspoň prvú dávku vakcíny.
2️⃣ Nezaočkované osoby do 18 rokov za podmienky, že sa na žiadnu osobu v spoločnej domácnosti nevzťahuje karanténa.
3️⃣ Nezaočkované osoby nad 12 rokov, ktoré majú trvalý alebo prechodný pobyt na Slovensku a pracujú v inom členskom štáte EÚ, na Islande, v Nórsku, Lichtenštajnsku, Švajčiarsku alebo na Ukrajine a počas predchádzajúcich 14 dní navštívili len územie štátov EÚ, Island, Nórsko, Lichtenštajnsko, Švajčiarsko alebo Ukrajinu. Ako potvrdenie o výkone práce slúži príloha č. 3 – bit.ly/AktualnaVyhlaskaUVZSR  Pri vstupe sa musia preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie staršieho ako 7 dní.
4️⃣ Nezaočkované osoby nad 12 rokov, ktoré majú trvalý alebo prechodný pobyt v inom členskom štáte EÚ, na Islande, v Nórsku, Lichtenštajnsku, Švajčiarsku alebo v prihraničných oblastiach Ukrajiny do 100km od otvoreného hraničného priechodu a pracujú na Slovensku a počas predchádzajúcich 14 dní navštívili len územie štátov EÚ, Island, Nórsko, Lichtenštajnsko, Švajčiarsko alebo Ukrajinu. Ako potvrdenie o výkone práce slúži príloha č. 3 – bit.ly/AktualnaVyhlaskaUVZSR  Pri vstupe sa musia preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie staršieho ako 7 dní.
5️⃣ Nezaočkovaní občania SR nad 12 rokov, ktorí majú trvalý alebo prechodný pobyt v susednom štáte do 100 km od otvoreného hraničného priechodu. Pri vstupe sa musia preukázať negatívnym výsledkom RT-PCR testu nie staršieho ako 7 dní.

S KARANTÉNOU:
1️⃣ Nezaočkované osoby nad 12 rokov musia nastúpiť do domácej izolácie. Domáca izolácia sa po bezpríznakovom priebehu končí dovŕšením jej 14. dňa alebo obdržaním negatívneho výsledku RT-PCR testu. Test je možné podstúpiť v piaty deň izolácie.
2️⃣ Nezaočkovaným osobám do 12 rokov sa karanténa končí spoločne s ostatnými osobami v spoločnej domácnosti.

Dĺžka platnosti registrácie, výnimky z karantény pre študentov a iné osoby pravidelne prekračujúce hranice sú uvedené v platnej vyhláške Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (bit.ly/AktualnaVyhlaskaUVZSR ):
◾️ dĺžka platnosti registrácie na ehranici – §1, odsek 2
◾️ iné osoby pravidelne prekračujúce hranice – §5
◾️ tranzit cez územie SR – §5, písmeno h) a j)
◾️ študenti, športovci a iné osoby – §7
◾️ pohreb blízkej osoby – §7, odsek 1 písmeno l), odsek 2 a odsek 5

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img