ISSN 1337-8481

streda, 24. apríla, 2024

Kontrola dodržiavania karanténnych podmienok na hraničných priechodoch od zajtra

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Policajný zbor bude od piatku, 09. 07. 2021, s podporou príslušníkov Ozbrojených síl Slovenskej republiky, tiež s príslušníkmi Finančnej správy Slovenskej republiky a príslušníkmi Zboru väzenskej a justičnej stráže naďalej vykonávať kontroly plnenia karanténnych povinností osôb pri vstupe na územie  Slovenskej republiky.

 

Na všetkých väčších cestných priechodoch I. a II. kategórie budú vykonávané trvalé kontroly, na menších priechodoch III. kategórie sa bude vykonávať pravidelný monitoring dodržiavania karanténnych povinností osôb. Na základe včerajšieho uznesenia vlády Slovenskej republiky a rozhodnutia ministra vnútra Slovenskej republiky budú od piatku (09.07.2021) otvorené všetky bývalé hraničné priechody III. kategórie a všetky prekážky na prekračovanie vnútorných hraníc budú odstránené.

 

Zároveň od 06.00 hod. dňa 09. 07. 2021 vstupuje do účinnosti nová vyhláška Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky č. 226/2021, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia ku karanténnym povinnostiam osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky, ktorá mení povinnosti osôb po vstupe na územie Slovenskej republiky a ukladá povinnosť registrácie na webe e-hranica všetkým vstupujúcim osobám s výnimkou pre tranzitujúce osoby.

 

Prosíme všetky osoby z dôvodu zabezpečenia plynulosti premávky, aby si pred príchodom na miesta kontroly pripravili všetky potrebné doklady, potvrdenia alebo mobilné zariadenia s digitálnymi formami potvrdení, najmä potvrdenie o registrácii na webe e-hranica a pokiaľ sú zaočkovaní aj potvrdenie o očkovaní. Policajný zbor vykonáva kontrolu digitálnych COVID preukazov EÚ aj prostredníctvom mobilných čítacích zariadení.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Vojak ma nemá čo kontrolovať a Mikasove vyhlášky nie sú nad zákon.Mikas odporúča dovolenkovať na Slovensku a sám sa odserie do Chorvátska.😡

  2. Mohol si sa lepsie ucit, bol by si minister, mohol si dovolenkovat kde chces. A bud taky husty na vojak potom ked ta budu kontrolovat 😎 tu vie byt kazdy majster slova 🙃

  3. Veliteľmi zmiešaných hliadok sú príslušníci policajného zboru. Vyčlenení vojaci v spoločných hliadkach majú právomoci ako bežní policajti no musia byť označený. Napríklad páskou. Príslušnosť na plnenie úloh Policajného zboru preukazujú svojou rovnošatou a vonkajším označením „POLÍCIA“,“ dodáva Bárdyová.

    Vojaci môžu nielen asistovať policajtovi ale aj sami zakročiť. Môžu napríklad zastaviť a skontrolovať auto, prípadne prenasledovať páchateľa a použiť donucovacie prostriedky. Môžu skontrolovať vašu totožnosť či predviesť vás na policajné oddelenie. Vojaci pridelení k policajtom sú ozbrojení a majú právo služobný zbraň v prípade potreby aj použiť.

  4. Zbožňujem, keď niekto si niečo myslí (samozrejme zle) a vyhlási to za pravdu. Lebo on si to myslí. Vojak nemôže kontrolovať. Vojak musí zavolať policajta. Áno chlapci, len tak ďalej.

  5. Zákon 227/2002.V súčasnej dobe príslušníci OS SR plnia asistenčné služby.Kontrolovať Vás môžu za prítomnosti príslušníka polície, určite nie samostatne.

  6. Ty si myslis, ze je vojna, alebo vynimocny stav? Aspon si pozri co sem davas.

    Vojaci budú slúžiť v zmiešaných hliadkach spolu príslušníkmi Policajného zboru. V tomto prípade plnia úlohy Policajného zboru (na základe zákonného zmocnenia a rozhodnutia vlády ) a teda majú aj rovnaké oprávnenia ako policajti: môžu zastavovať motorové vozidlá, vyžadovať preukázanie sa dokladmi a podobne.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img