ISSN 1337-8481

utorok, 19. marca, 2024

Pápež František od 12. do 15. septembra pricestuje na návštevu Slovenska

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Svätý Otec František 4. júla oficiálne oznámil, že od 12. do 15. septembra 2021 pricestuje na návštevu Slovenska.

Urobil tak po príhovore a modlitbe Anjel Pána na Svätopeterskom námestí vo Vatikáne. Zároveň ohlásil, že predtým navštívi Budapešť, kde bude predsedať záverečnej svätej omši 52. medzinárodného eucharistického kongresu.

Pri poludňajšom stretnutí dňa 4. júla s veriacimi pri modlitbe Anjel Pána pápež František po udelení požehnania uviedol:

„Mám radosť oznámiť, že od 12. do 15. septembra, ak Pán Boh dá, prídem na Slovensko na pastoračnú návštevu.”

Na okamžitú radostnú reakciu skupiny slovenských pútnikov, prítomných na Námestí sv. Petra so štátnymi vlajkami, zareagoval Svätý Otec spontánnymi slovami: „Tamtí Slováci sú spokojní!” Ďalej pokračoval:

„[Prídem 12. septembra] popoludní. Pred tým budem koncelebrovať v Budapešti záverečnú svätú omšu Medzinárodného eucharistického kongresu.

Ďakujem zo srdca všetkým, ktorí pripravujú túto cestu a modlím sa za nich. Modlime sa všetci za túto cestu a za ľudí, ktorí pracujú na jej organizovaní.“

Riaditeľ Tlačového strediska Svätej stolice Matteo Bruni informoval o apoštolskej ceste v komuniké:

„Ako oznámil Svätý Otec pri modlitbe Anjel Pána dnes na poludnie, na pozvanie občianskych autorít a biskupských konferencií bude v nedeľu 12. septembra 2021 pápež František v Budapešti pri príležitosti svätej omše na záver 52. medzinárodného eucharistického kongresu; následne sa od 12. do 15. septembra 2021 odoberie na Slovensko, kde navštívi mestá Bratislava, Prešov, Košice a Šaštín. Program cesty bude časom zverejnený.“

Predseda Konferencie biskupov Slovenska, bratislavský arcibiskup metropolita Mons. Stanislav Zvolenský reagoval na oficiálne potvrdenie apoštolskej cesty týmito slovami:

„Je to mimoriadne radostná správa, veľmi sa teším.  Myslím, že mnohí z nás sa skutočne v tejto chvíli s veľkou radosťou vracajú k spomienke aj na návštevu Svätého Otca Jána Pavla II. A znova môžeme povedať, nástupca apoštolov, teraz pápež František, prichádza na Slovensko.

Táto správa prichádza v súvise aj so slávnosťou našich svätých Cyrila a Metoda, vierozvestcov. Oni boli tými, ktorí nás učili úcte k pápežovi. A my budeme môcť teraz nástupcu apoštola Petra znova privítať na Slovensku, prijať ho medzi nás.

Všetkých prosím, aby sme sa začali tak vnútorne pripravovať, aby sme naozaj vedeli vypočuť posolstvo pápeža Františka. Je to posolstvo vnímavosti k tým, ktorí trpia, ktorí sú na okraji spoločnosti, ktorí sú nejakým spôsobom núdzni, či v oblasti materiálnej alebo duchovnej.

Potom je tu jeho veľká starostlivosť o dobro rodiny, veľká vnímavosť pre potreby mládeže. Tieto témy iste budú aj obsahom návštevy pápeža Františka na Slovensku. Myslím, že v tejto oblasti môžeme očakávať veľké duchovné posilnenie.“

 

Na oznámenie pastoračnej návštevy Svätého Otca na Slovensku reagovala prezidentka Slovenskej republiky Zuzana Čaputová

„Som veľmi rada, že pápež František prijal pozvanie a dnes potvrdil svoju návštevu Slovenska v septembri tohto roka. Keď som sa s ním v decembri vo Vatikáne stretla, hovoril mi o tom, ako mu je Slovensko srdcu blízke. Tieto jeho slová potvrdzuje aj fakt, že sa na Slovensku plánuje zdržať dlhšie. Verím, že prítomnosť pápeža Františka bude pre nás všetkých posolstvom zmierenia a nádeje v zložitých časoch, ktoré žijeme.“

 

– Predseda KBS Stanislav Zvolenský: Je to mimoriadne radostná správa 
– Som rada, že pápež prijal pozvanie na Slovensko, reaguje prezidentka

 

zdroj: tkkbs.sk

 

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. co ten stary judas tu bude zase mudrovat,ako mame pomahat migrantom,ako sa mame zodpovedne zaockovat,dufam,ze aj ciganom zo zehry bude nohy bozkavat.slovensku by mal darovat min. pol miliardy€,co tu storocia cirkev brala vypalne od nasich pradedov,ved bohate firmy davaju predsa sponzorske.

  2. Nezabudnite na prvé prikázanie z desatora. Žiadne klaňanie sa pápežovi, on nie je Boh. Keď vidím niektorých ako sú vo vytržení z prítomnosti pápeža, tak žasnem. Akoby sám Ježiš Kristus prišiel. A tak porušujú hneď prvé prikázanie.

  3. A vy čo robíte pre svojich vyvolených politikov? Všelijaké ovácie, tancovačky v krojoch, úsmevy od ucha po ucho, všetci chcete byť čo najbližšie? To isté pre svoje hudobné skupiny…? Keď sa niekto teší z príchodu niekoho, neznačí to, že sa mu klania. A tie sprosté výrazy si ponechajte pre seba, lebo sa vám zídu! Koľko je vo vás zloby a nenávisti.

  4. Tebe nechýba, ale ostatní sa na jeho príchod tešia. Nikto ťa nenúti. Možne, že aj ty si u niekoho nevítaný. Alebo si o sebe myslíš, že si jedinečný, nepostrádatelný?

  5. pre pre tony a anonym.ja uz 30 rokov neverim ziadnemu politikovi a potvrdzuje sa mi,ze dobre robim,je to sami podvodnik a vyjebanec.
    a skutocny papez co ja registrujem bol len jeden, jan pavol ll.
    tento falus co si hovori papez sa akurat zaujima o migrantov,vakcinaciu a ci si budu moct buzeranti adoptovat deti.na utlacanych krestanov v azii akurat tak hodi kaar,alebo ututlavat uchylne pedofilne chutky knazov,to su jeho hlavne ulohy.
    preco neriesi masivne odvratenie veriacich od krestanskej viery,mohol by hladat priciny a nasledne ich odstranovat.bohuzial,krestanske ovecky ho uz davno nezaujimaju,biznis ide inym smerom.

  6. Tomu čo sa volá „pre Daniel“.
    Už len to aké si si sem dal meno,svedčí o tvojej mentálnej zaostalosti. A s takým človekom sa ja nemám o čom baviť.
    Amen

  7. re: pre tony a Anonym 6. júla 2021, 22:32

    Musím ťa sklamať. Nemám žiadneho vyvoleného politika, takže tvoj komentár je tým pádom zbytočný, trápny a bezpredmetný.

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img