ISSN 1337-8481

štvrtok, 25. apríla, 2024

Akcia DANIARI – Na vratkách DPH získali 18 miliónov Eur

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img

Prezídium PZ SR |MM|  Posledné tri dni (30.06.-02.07.2021) viac ako 50 policajtov národnej kriminálnej agentúry realizuje rozsiahlu policajnú akciu s krycím názvom „DANIARI“. Súvisí s činnosťou zločineckej skupiny pôsobiacej na západnom Slovensku.

Počas akcie sme vykonali viaceré prehliadky rôznych priestorov a zadržali 14 osôb, ktoré už vyšetrovateľ obvinil z daňovej trestnej činnosti a zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Ide o bývalých čelných predstaviteľov Finančnej správy Slovenskej republiky, zamestnancov daňového úradu na rôznych stupňov riadenia, ktorí mali zneužívať svoju právomoc a prijímať úplatky za zabezpečenie vyplatenia nadmerného odpočtu, vrátane štatutárnych orgánov podnikateľských subjektov a ďalších osôb, ktoré celú činnosť zločineckej skupiny mali koordinovali.

Členovia zločineckej skupiny mali vzájomne a koordinovaným konaním zabezpečiť, že si konkrétne spriaznené daňové subjekty neoprávnene uplatnili nárok na vrátanie DPH (tzv. nadmerný odpočet). Následne mali zabezpečiť priebeh daňovej kontroly alebo miestneho zisťovania tak, aby napriek neoprávnenosti žiadaných nadmerných odpočtov došlo k ich vyplateniu. Jednotlivým členom zločineckej skupiny a zamestnancom daňového úradu mali za to poskytovať úplatky.

Celkový, len doteraz zadokumentovaný rozsah neoprávnene vyplatených nadmerných odpočtov v prospech tejto zločineckej skupiny, presahuje sumu 18 miliónov eur.

Vyšetrovateľ spracoval podnet na väzobné stíhanie viacerých osôb. Počet obvinených ani výška zistenej škody s najväčšou pravdepodobnosťou nie je konečná. Vyšetrovatelia naďalej pokračujú v objasňovaní tejto rozsiahlej trestnej činnosti.

Páčil sa Vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
Obnoviť ⭯
  1. Nájde sa aspoň jeden z bývalých, alebo terajších politikov a funkcionárov, ktorý je bezúhonný a neprofituje ´, alebo neprofitoval zo svojho postavenia? Jeden na druhého poukazujú prstom, ale na seba akosi pozabúdajú. Keby by všetci mali byť odsúdení, asi by nemal kto súdiť a naša republika by bola ľudoprázdna. Tieto frašky nikdy neskončia. Drahé divadlo nám tu predvádzajú.

  2. pre úvahu, treba o tom presvedčiť aj nášho hlavného redaktora. Poznamenávam len, že musel by sa VYMENIŤ celý národ.

  3. A už je to tu vycapene! Doteraz sme vôbec nič nečítali o Kolikovej,Mikulcovi,atď.A zase Mako,to je génius,ten vie o všetkom.Slobodnik,Imrecze.To som zvedavý.

  4. A že nie je na dôchodky…. keby tento systém fungoval tak ako je to myslené tak by tu bolo švajčiarsko už dávno

  5. Nepredpokladam, ze podvody v takto vysokych sumach je mozne robit bez ucasti aspon niektorych danovych uradnikov, mozno vysokych funkcionarov.

    Bezna firma ma kontrolu pri opravnenej vratke 200 Eur a to aj ked sa jej to stane raz da rok…

  6. Miloš presne tak. Len zatial nevieme preco Matovič tak oddane tlacil Makoa z jedneho super miesta na ine super miesto namiesto hned a rovno do basy. Myslim si ze zatial este nevyplavala vsetka spina na povrch.

  7. Obyvatel 3. júla 2021, 19:18 – nech vyplava VSETKA SPINA a to co najskor. A na kazdeho, kto sa nezakonneho konania dopustil nehladiac na stranu, funkciu a postavenie.

    Len tak dosiahneme ocistenie spolocnosti a navrat k moralke a etike.

    Pozor na propagandu a cielenu diskreditaciu podhadzovanim nepravdivych informacii na nepohodlnych ludi !!

Comments are closed.

UPOZORNENIE:
- Zo strany vydavateľa novín ide o pokus zachovať určitú formu voľnej komunikácie – nezneužívajte túto snahu na osočovanie kohokoľvek, na ohováranie či šírenie údajov a správ, ktoré by mohli byť v rozpore s platnou legislatívou SR a EÚ alebo etikou.
- Nešírte neoverené informácie a hoaxy. Šírte len to, k čomu poznáte relevantný zdroj a podľa možnosti ho uvádzajte.
- Komunikácia medzi užívateľmi a diskutujúcimi ako aj ostatná komunikácia sa v súlade s právnym poriadkom SR ukladá do databázy a to vrátane loginov - prístupov užívateľov . Databáza providera poskytujúceho pripojenie do internetu zaznamenáva tiež IP adresy užívateľov a ostatné identifikačné dáta. V prípade závažného porušenia pravidiel, napríklad páchaním trestnej činnosti, je provider povinný vydať túto databázu orgánom činným v trestnom konaní.
- Vkladať príspevky do diskusie nie je povolené cez proxy servery a anonymizéry. Takéto príspevky môžu byť zmazané bez akéhokoľvek ďalšieho komentovania a zverejňovania dôvodov.
- Upozorňujeme, že každý užívateľ za svoje konanie plne zodpovedá sám. Administrátor môže zmazať príspevky, ktoré budú porušovať pravidlá diskusie, prípadne budú obsahovať reklamu, alebo ich súčasťou budú reklamné odkazy.
- Akékoľvek útoky, osočovanie a invektívy voči podpísaným autorom článkov redakcii, alebo vydavateľovi budú zmazané, resp. v prípade, že budú zakladať podstatu niektorého z trestných činov, alebo iného porušenia zákona, autor príspevku by mal počítať s možnosťou zjednania nápravy právnou cestou.
- Vydavateľ novín a redakcia nezodpovedá za obsah príspevkov diskutujúcich a nenesie prípadné právne následky za názory autorov príspevkov.

- Inzercia -spot_img
- Inzercia -
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
- Inzercia -spot_img
spot_img